EDIȚIE INTEGRALĂ „Marius Tucă Show”. Invitat, jurnalistul Ion Cristoiu: Banii pe alegeri, degeaba. Mai bine îl proclamam direct pe Klaus Iohannis președinte cu 80% VIDEO

EDIȚIE INTEGRALĂ „Marius Tucă Show. Invitat, jurnalistul Ion Cristoiu: Banii pe alegeri, degeaba. Mai bine îl proclamam direct pe Klaus Iohannis președinte cu 80% VIDEO
Publicat: 08/11/2019, 15:03

Prezentăm principalele declarații ale analistului politic Ion Cristoiu în emisiunea Marius Tucă Show:

„Noi ar trebui să face o dată o discuție despre sistemul ăsta infernal creat în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, preluat de Klaus Iohannis și putem vorbi de un al treilea mandat al lui Klaus Iohannis pentru că Klaus Iohannis a avut un mare avantaj, el a luat la cheie”.

„Toată lumea a pus pe seama binomului SRI-DNA, țineți minte că eu am inventat acest termen , tot ce s-a întâmplat. Nu e adevărat, pe vremea lui Traian Băsescu s-a creat o mașinărie care era alcătuită pe de o parte din presă, apoi SRI, apoi DNA, apoi alte instituții de forță”.

„În noaptea respectivă, până era dus la judecător, victima era fezandată de presă prin diferite documente date (…) ăla era deja criminal, ați văzut, analfabeți, se dădeau stenograme din discuțiile lui care n-aveau nicio legătură cu speța. Deci din punctul acesta de vedere presa militară, unităților militare a fost un factor de abuz, el a fost factorul”.

„Prima dată sub domnia lui Emil Constantinescu ne-au ras pe noi, adică ăștia mai, să zicem, mai bătrâni, cu experiență, mai independenți. După asta au ras trusturile. Acea campanie dusă împotriva mogulilor a lui Traian Băsescu a fost catastrofală pentru presă”.

„ Au distrus trusturile de presă arestând pe toți mogulii și în locul lor au pus fie site-uri, fie dacă ați observat un fenomen în felul următor, x pleca de la trustul y și i se dădea un blog, un site pe care eu nu l-aș putea face cu toată pensia mea la un loc, dar el e unu. Și atunci s-au creat trei mii de asemenea, ați înțeles, asemenea unități, fiecare din ei e slab dar la un loc fac opinia”.

„Nimeni nu câștigă un război cu presa în democrație, unu, există societate civilă care apără presa, există oameni, milioane de oameni conștienți de faptul că au nevoie de presă. Noi suntem din 1990 încoace o democrație tot mai de fațadă”.

„Cazul Dan Barna este un caz revoltător de victimă a acestei mineriade a generalilor. Pentru că în primul rând… dacă descompunem, radiografiem vom găsi foarte multe trucuri. (…) În cazul lui Dan Barna avem de-a face cu o anchetă, o anchetă care începe în timp. Acea anchetă, măi, culmea, se termină brusc în plină campanie”.

„Klaus Iohannis vrea să câștige cu 80 la 20, cred că asta vrea. Și pentru asta s-a pus la lucru o întreagă mașinărie a instituțiilor de forță, a generalilor, o întreagă mineriadă (…) pentru că el are nevoie de o victorie ritualică asupra stângii, asupra comunismului”.

„Klaus Iohanis vrea să câștige cu două condiții practic imposibile, practic. Anume, să nu facă nimic și, doi, să câștige la un scor uriaș. Pentru că este foarte greu să realizezi aceste două condiții și atunci generalii din instituțiile de forță sunt obligați să facă, nu știu, lucruri supraomenești.

„Toate greșelile, toate compromisurile, toată această mutare a lui Transgaz, cum să-l mute la Secretariatul General al Guvernului care e cu hârtiile. E clar că domnul Ludovic Orban are nevoie de aceste făcătoare de bani la el”.

„PSD a fost îngrășat dinadins în decembrie 2016, știu că spun un paradox, lui i s-a dat voturi prin softul STS”.

„Cu Klaus Iohannis a fost ideal pentru că Klaus Iohannis n-avea decât niște mici ranchiune, ușor de rezolvat în România de azi, și, în rest, ei au făcut ce au vrut”.

„Pentru prima dată după 1990, eu, Ion Cristoiu, nu știu cu cine să votez. Mă duc la vot cu sentimentul de groază că trebuie să mă duc că sunt jurnalist”.

„Această campanie a fost făcută dinadins pustiită, dinadins inexistentă pentru ca domnul Klaus Iohannis, pentru ca să se repete 2014. Mai țineți minte în 2014 cum Iohannis era un portret?”

„Noi avem o problemă Pro România, nu mai putem semna prezența în secții, ați înțeles șmecheria? Deci pe Diaconu îl rad cu asta, nu îl rad prin imagine”.

„Klaus Iohannis a evitat, este extraordinar, orice ieșire în mediul nesecurizat. S-a întâlnit numai cu partidul”.

„Mi-am dat seama că Ludovic Orban este mai rău decât Boc, este Ludovicul lui Klaus Iohannis. Emil Boc nu l-a lăudat atât de tare pe Traian Băsescu”.

„Mi se pare aberant ca noi să ne ducem acolo și președintele nostru să dea din cap. Unele lucruri poți să le faci, eu nu cred că cineva ne împiedică să trimitem un ministru la Moscova”.

„Prima dată în istoria post-revoluționară când prezidențialele nu au existat, ceea ce este o adevărată crimă împotriva democrației… măcar atmosferă… nu dezbateri…Trebuie să modificăm neapărat legea aia aberantă în campanie, trebuie puse poze, creează atmosferă”.

Prezentăm interviul integral:

Marius Tucă: Bun găsit oameni buni la o nouă ediție specială „Marius Tucă Show”, invitatul meu din această seară domnul Ion Cristoiu. Bună seara, bine ați venit.

Ion Cristoiu: Bună seara.

Marius Tucă: Cred că îmi aduc aminte prima emisiune am făcut-o acum aproape 25 de ani, au trecut repede.

Ion Cristoiu: Făceam amândoi…, un clișeu.

Marius Tucă: Am făcut istorie, acum nu ne mai bagă nimeni în seamă, adică e ca și când caracterul emisiunilor noastre ar fi confidențial. Probabil că ne uităm noi, rude, frați, surori, cam atâta, nu? Sau…

Ion Cristoiu: E o șmecherie… Mă întreba cineva, fusesem eu la o sindrofie inutilă pentru mine și erau mai mulți cetățeni, erau chiar lideri politici care mă întrebau, probabil din curtoazie, dacă nu mă tem, și am zis că nu mă tem pentru că ei ne lasă pe câțiva…

Marius Tucă: Ca unii care trebuie să existe să nu fie unanimitate.

Klaus Iohannis a luat la cheie sistemul ăsta infernal creat în cele două mandate ale lui Traian Băsescu

Ion Cristoiu: Gândiți-vă la următorul lucru, eu am aproape patru emisiuni pe săptămână și în prime-time, scriu în fiecare zi și pe blog și la Evenimentul Zilei, dar vocea mea nu se aude, în schimb dacă scrie cineva pe Facebook…

Marius Tucă: Cinci rânduri…

Ion Cristoiu: Cinci rânduri, imediat e viral, vorba ălora de la Pagina de Media, toate sunt virale.

Marius Tucă: Dar ce trebuie să faci ca să devii viral în România?

Ion Cristoiu: Trebuie să te înscrii într-o asociație, într-o unitate…

Marius Tucă: Non-profit…

Ion Cristoiu: Nu, într-o unitate militară a presei și atunci rândul respectiv, textul, SMS-ul respectiv este imediat preluat, amplificat, făcut, luat…

Marius Tucă: Deci în spate există totuși o mașinărie bine pusă la punct, unsă, o mașinărie care amplifică noua voce aproape necunoscută până la a devenii viral, că până la urmă asta e explicația.

Ion Cristoiu: Noi ar trebui să face o dată o discuție despre sistemul ăsta infernal creat în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, preluat de Klaus Iohannis și putem vorbi de un al treilea mandat al lui Klaus Iohannis pentru că Klaus Iohannis a avut un mare avantaj, el a luat la cheie. Deci Traian Băsescu a tot lucrat la ea, a reglat-o…

Marius Tucă: Zece ani de zile a lucrat.

Ion Cristoiu: A lucrat-o, dar când să o folosească i s-a terminat mandatul și atunci toată această mașinărie la cheie a venit singură la… știți cum vin generalii…

Marius Tucă: La stăpân.

Ion Cristoiu: Eu îi spun camarila cu epoleți. Și au venit și, e foarte important ca să înțeleagă telespectatorul, aici toată lumea a pus pe seama binomului SRI-DNA, țineți minte că eu am inventat acest termen , tot ce s-a întâmplat. Nu e adevărat, pe vremea lui Traian Băsescu s-a creat o mașinărie care era alcătuită pe de o parte din presă, apoi SRI, apoi DNA, apoi alte instituții de forță de ce spun, pentru că dacă acum am face o analiză a abuzurilor binomului vom observa că se întâmpla așa, victima era dictată de către SRI la DNA, era chemată la DNA pe ușa din față, țineți minte din jurnalul Elenei Udrea problema cu cealaltă ușă, erau anunțate unitățile mobile din presă, vedeți că x vine, veneau fătucile, unele din ele inconștiente, cum spune CIA idiotul util, erau folosite că știți, întrebau, de ce ai furat? Ce ai făcut?

Marius Tucă: Da, întrebările erau de multe ori de genul ăsta.

Ion Cristoiu: Domnul Marius Tucă era și undeva… și este o frustrare de tip bolșevică a fătucii care vede că Marius Tucă face emisiuni și ea săraca aleargă acolo…

Marius Tucă: Pe teren și atunci era un fel de răzbunare.

Ion Cristoiu: Da, nu, am dat un exemplu. Și după spectacolul ieșirii în cătușe, unul dintre cele mai sălbatice spectacole de la teroarea franceză încoace, și în timp ce ele erau acolo, am anchetat foarte mult aceste abuzuri, cum povestea și Bica la un moment dat, în timp ce omul era acolo sau Berca de la…

Marius Tucă: PNL.

Ion Cristoiu: Nu, care a fost la PDL, fostul ministru de Interne.

Marius Tucă: Da, fostul ministru de Interne.

Ion Cristoiu: El nici n-apucase să intre și deja pe toate burtierele televiziunilor circula „A fost chemat la DNA și a fost arestat preventiv” și se dădeau. Omul era reținut, e foarte important mecanismul pentru că cheia era presa nu ei. Era reținut în noaptea respectivă și trebuia să fie dus la un judecător. În noaptea respectivă, până era dus la judecător, victima era fezandată de presă prin diferite documente date. Deci în momentul în care el ajungea la judecător era și el… era foarte atent… oricum era sub presiunea publică, ăla era deja criminal, ați văzut, analfabeți, se dădeau stenograme din discuțiile lui care n-aveau nicio legătură cu speța. Deci din punctul acesta de vedere presa militară, unităților militare a fost un factor de abuz, el a fost factorul.

Marius Tucă: Vă gândeați acum 30 de ani că presa va ajunge în starea asta?

Ion Cristoiu: Nu.

Marius Tucă: Adică presa unităților militare pentru că asta e expresia. Din care noi nu am făcut niciodată parte.

Ion Cristoiu: Acum țineți minte că am fost în prima linie între 90 și 96 a bătăliei împotriva lui Iliescu, să știți că regret vremurile alea. Chiar 90, 91, 92 au fost…

Marius Tucă: Știți că în 96 noi am avut o emisiune și am fost sancționați de CNA pentru că am făcut o emisiune în care despre Ion Iliescu și candidatura lui, în anul ăla pierzând alegerile prezidențiale.

Ion Cristoiu: Da, dar în acei primi ani, în 90, Ion Iliescu și FSN-iștii erau niște activiști cu complexul presei și cu complexul democrației, foarte interesant, ei șezuseră prin birouri, mă rog, umblaseră prin lume și atunci culmea că în acel an 90 a fost infinit mai multă democrație decât este acum, erau și sub complexul ăsta „ei sunt comuniști” să fie democrați.

Marius Tucă: E adevărat.

Ion Cristoiu: Când a venit dreapta la putere, când au venit democrații la putere, domnul Marius Tucă, ne-au arătat ei ce-i aia dictatură. Uite că am formulat și eu o chestie, notați-o.

Marius Tucă: Îmi notez tot ce spuneți.

Ion Cristoiu: Când au venit democrații la putere ne-au arătat ei ce înseamnă dictatură.

Este o chestiune, întotdeauna mașinăriile care n-au viață se întorc împotriva ta dacă le creezi

Marius Tucă: Ce înseamnă dictatura. Întotdeauna la democrație. Nu, dar erau alte vremuri, cred că niciunul dintre noi doi nu gândea că în anul de grație 2019 se întâmplă ceea ce se întâmplă, tocmai mecanismul ăsta pe care îl explicați mai devreme. Adică să existe, sigur, cu ghilimelele de rigoare, o secție militară a presei, și aici vorbim de cea mai mare parte, pentru că dacă ne vrea cineva capetele se dezlănțuie un tăvălug, se scrie despre noi o sută de zile în fiecare zi. Plus că poți fi chemat la DNA, poți fii chemat la Parchet, poți fi chemat la, cum se cheamă asta cu averile că văd că au scos-o, n-au mai folosit-o în ultima vreme?

Ion Cristoiu: ANI.

Marius Tucă: ANI au fost o armă, apropo de ce vorbeam, de binom și alte instituții…

Ion Cristoiu: Prima dată a fost CNSAS, apoi ANI, apoi DNA și acum nu știu ce dracului înființează.

Marius Tucă: Dar totuși, ne întoarcem un pic în timp, Traian Băsescu a cam fost măcelărit într-un fel sau altul de toate organismele, de toate structurile, de toate instituțiile de care s-a folosit la un moment dat. Vorbim de CNSAS acum vedem că Petrov există, de parcă n-am fi știut întotdeauna. În nenumărate emisiuni ale mele spunea că a scris nu știu câte note informative pentru că pleca în străinătate și așa mai departe. Încă nu am văzut nimic la DNA, dar am văzut la parchet, pentru că dosarul este la Parchetul general și așa mai departe. Până la urmă victimă, nu, într-un târziu sau vom vedea dacă se va întâmpla asta a acestui sistem pe care l-a creat.

Ion Cristoiu: Domnul Marius Tucă, istoria arată că fiecare care creează sisteme sunt victime, trebuie să reamintesc telespectatorilor de regina din Urzeala Tronurilor care pune la cale o întreagă mașinărie de robespierre-ianiști, de sergenți majori mesianici, parcă erau Florian Coldea toți, mai țineți minte? Toți tunși scurt, și ei trebuie să pună la punct moravurile. Îi folosește și vine o vreme când mașinăria se întoarce împotriva ei. Deci este o chestiune, întotdeauna mașinăriile care n-au viață se întorc împotriva ta dacă le creezi.

Marius Tucă: E adevărat. Monștri care te devorează până la urmă. A apărut deja pe blogul dumneavoastră articolul de mâine, cum ar veni, că ajungem la subiectul emisiunii ediției speciale de astăzi alegerile prezidențiale. Bine, o plictiseală… n-am mai văzut niciodată în acești 30 de ani. Și ce scrieți dumneavoastră aici, plec de la titlu, „mineriada generalilor pentru ca mareșalul Klaus Iohannis să câștige cu un scor de Nicolae Ceaușescu”. Până să intrăm în subiectul ăsta, domnul Cristoiu, sunt atâția oameni care se uită la noi, da, sunt atâția oameni care se uită la ce se întâmplă pe scena politică, cum ar fi dacă cei mai mulți dintre ei s-ar gândi, i-a uite-i și pe ăștia doi, vin să ne vorbească de generali, de binomi, de securiști și așa mai departe. De divizia militară sau securistă din presă, nu am putea părea cumva demodați? Nu am putea părea cumva în afara timpului vorbind despre toate lucrurile astea , când Klaus Iohannis este creditat cu aproape 50% încă din primul tur? Vă întreb?

Ion Cristoiu: Nu, domnul Marius Tucă pentru că dacă mai țineți minte, nu demult, adică cred că pe parcursul acestui an, niște domni de la USR făceau niște pancarte, mai țineți minte? Penalii, penalii, penalii. Și ei introduseseră în judecarea unui om, a unei personalități fapte…

Marius Tucă: Au sau nu au un dosar penal…

Ion Cristoiu: Nu, nu, era penal cel chemat la DNA. Bun, nu cel condamnat, nici măcar cel trimis în judecată.

Marius Tucă: Păi asta am zis, avea un dosar, i se făcea un dosar probabil.

Ion Cristoiu: Noi, ăștia care trăncăneam pe acolo, pălăvrăgeam, băi, nu e adevărat că DNA-ul este… zicea că suntem penali, suntem colaboratorii penalilor. Acum, inclusiv o parte din presa lor încep să zică, băi, stai puțin, e ceva în neregulă, cum adică în plină campanie electorală că pe mine chiar mă revoltă, clar, un candidat cu șanse să intre în turul doi sau poate chiar să-l bată pe președintele în exercițiu…

Marius Tucă: Da, vorbim despre Barna.

Ion Cristoiu: Dan Barna să fie victima și o să vedeți că asta e tema mea numărul unu, știți foarte bine, n-am o simpatie pentru Dan Barna, dar ce s-a întâmplat cu Dan Barna în această campanie este unic în postdecembrism și în istoria democrației. Pentru că este inacceptabil pentru un candidat și dacă era candidatul de pe locul 20. Nu, în timpul campaniei există o convenție nescrisă, în toate campaniile domnule problemele, dosarele penale, anchetele de presă, dezvăluirile se amână, ori le dai înainte, ori după. Este un tablou halucinant al campaniei împotriva lui, adică s-a constituit un cartel de presă alcătuit și din colegi de-ai noștri, din așa-zisa presă independentă și televiziuni independente un cartel care este foarte interesant, alcătuit din unitățile militare care…

Acea campanie a lui Traian Băsescu, dusă împotriva mogulilor, a fost catastrofală pentru presă

Marius Tucă: Definiți, unități militare înseamnă oameni care sunt plătiți de servicii?

Ion Cristoiu: Nu, e impropriu spus…

Marius Tucă: Sunt în solda sau cum?

Ion Cristoiu: Nu, domnul Marius Tucă, sunt crescuți de mici de servicii și puși în funcții.

Marius Tucă: Adică au funcții în presă nu au funcții.

Ion Cristoiu: Nu, funcții în presă, e foarte important.

Marius Tucă: Sunt și ofițeri acoperiți?

Ion Cristoiu: Nu. Ofițeri acoperiți, să fim serioși, nu.

Marius Tucă: Am înțeles.

Ion Cristoiu: Care este esența, e foarte important, de aia și fenomenul, deci prima dată sub domnia lui Emil Constantinescu ne-au ras pe noi, adică ăștia mai, să zicem, mai bătrâni, cu experiență, mai independenți.

Marius Tucă: Șefi de ziare care făcuseră presă și…

Ion Cristoiu: După asta au ras trusturile. Acea campanie dusă împotriva mogulilor a lui Traian Băsescu a fost catastrofală pentru presă pentru că trustul de presă este o instituție puternică. Chiar dacă mogulul x se bătea cu mogulul y și concurau, erau până la urmă… se năștea, unu, o concurență, doi, în interiorul redacției, în interiorul trustului un sentiment de profesionalism adică te întâlneai cu el pe coridor spuneai i-a uite ce ai făcut și atunci le-au distrus arestând pe toți mogulii și în locul lor au pus fie site-uri, fie dacă ați observat un fenomen în felul următor, x pleca de la trustul y și i se dădea un blog, un site pe care eu nu l-aș putea face cu toată pensia mea la un loc, dar el e unu. Și atunci s-au creat trei mii de asemenea, ați înțeles, asemenea unități, fiecare din ei e slab dar la un loc fac opinia pentru că la un loc când zice băi, fii atent, despre…

Marius Tucă: Deci într-un fel sau altul toți cei plecați din trusturile de presă au beneficiat de construcția unui site…

Ion Cristoiu: Iar unora lipsiți total de talent, și asta spun ca un om care am descoperit aceste talente, li s-au dat funcții în presă, și atunci ce poate să facă el pentru că dacă îl dă afară de la site-ul x unde are salarii, unde are putere, el ce face, moare de foame. Ați observat că niciunul din cei plecați, nu știu, au plecat de la un trust sau de la un ziar, cad în picioare? Eu n-am auzit până acum pe unul…

Marius Tucă: Să rămână… să moară de foame, să rămână pe drumuri măcar.

Ion Cristoiu: Nu. Imediat i se găsește un site, i se inventează un săptămânal, i se inventează un ziar, eu așa ceva n-am pomenit.

Marius Tucă: Da, dar asta ține de slăbiciunea presei până la urmă. Și apropo de asta, până la urmă se vorbea de faptul că niciodată nu câștigi un război cu presa. Uite să Traian Băsescu a câștigat războiul cu presa, până la un moment dat. adică în nouă ani de mandat a câștigat războiul cu presa. A trimis la închisoare toți patronii, toți mogulii, cum li se spunea, da, i-a trimis la închisoare sau i-a decapitat, oricum nu au mai existat, da? Doi, nu a pierdut niciun proces în tot acest mandat până la pozele cu Elena Udrea și Bica la Paris a controlat, aș spune, în mod absolut tot ce s-a întâmplat în România, chiar din punct de vedere al presei, cu toate că au existat și trusturi și televiziuni, mai ales, dar și site-uri care au scris în fiecare zi împotriva lui Băsescu.

Ion Cristoiu: E o propoziție care nu e valabilă la noi, anume că se pierde orice război cu presa.

Marius Tucă: Păi asta spun.

Ion Cristoiu: Este vorba de o propoziție valabilă în democrație. Pentru că se pierd… nimeni nu câștigă un război cu presa în democrație, unu, există societate civilă care apără presa, există oameni, milioane de oameni conștienți de faptul că au nevoie de presă. Noi suntem din 1990 încoace o democrație tot mai de fațadă și atunci toate zvonurile sunt crezute și în general nu mai reacționează nimeni dacă cuiva din presă... Dacă vreți să ne întoarcem la Dan Barna.

Marius Tucă: Ne întoarcem imediat. Bun, și ar fi ceva de făcut într-o propoziție legat de starea presei în momentul ăsta?

Ion Cristoiu: Nu.

Marius Tucă: Nu mai e nimic de făcut. Pentru că nu cred în oameni providențiali, oameni care nici în politică și chiar nici în presă… nu mai e nimic de făcut?

Ion Cristoiu: Nu mai e nimic pentru că totuși oamenii din presă trebuie să trăiască și atunci au de ales…

Marius Tucă: Mai ales în vremuri atât de grele.

Ion Cristoiu: Da. Adică spuneți-mi și mie un ziar, un trust care trăiește din profit propriu, adică din profit. Nu.

Marius Tucă: Nu știu dacă în momentul ăsta mai există, mai ales trusturi care sunt în bătălia asta politică într-un fel sau altul.

Ion Cristoiu: Da, dar este foarte greu pentru că, ce se întâmplă, în momentul în care tu spui adevărul și ești corect riști la un moment dat, cum să zic…

Marius Tucă: Păi ce vorbeam mai devreme…

Ion Cristoiu: Devii la un moment dat ca să fii cu capul pe butuc ca să eu o trimitere din nou la Ned Stark din Urzeala Tronurilor, mai țineți mine, era corect…

Marius Tucă: Sunteți fascinat domnul Cristoiu de…

Ion Cristoiu: Nu, sunt fascinat de…

Marius Tucă: De scenariile filmelor până la urmă.

Ion Cristoiu: Acest serial este un serial puternic politic este o lecție uriașă de politică și de aia am zis, care e lecția de acolo? Ned Stark e om de treabă, cinstit, dar ajunge cu capul pe butuc? Ajunge. Și ticăloșii nu ajung.

Cazul Dan Barna este un caz revoltător de victimă a acestei mineriade a generalilor

Marius Tucă: Asta e dreptatea pe lume, aici să fie?

Ion Cristoiu: Așa e în politică.

Marius Tucă: Păi, ne întoarcem la cazul Dan Barna. Când v-am întrebat dacă noi nu putem părea cumva în afara timpului ca doi bătrâni din Muppets sau de unde vreți dumneavoastră, mi-ați zis nu pentru că vă dau exemplul lui Barna. În momentul în care se spunea fără penali în funcții publice și asta a fost campania pe care o duc și în momentul ăsta cei de la USR ne-am trezit că Dan Barna, chiar liderul USR, a avut parte de o execuție aproape în direct…

Ion Cristoiu: Corect.

Marius Tucă: Vreau să vă continuați ideea legată de Dan Barna, tot ce s-a întâmplat în cazul lui.

Ion Cristoiu: Eu am tot studiat… cazul Dan Barna este un caz revoltător de victimă a acestei mineriade a generalilor. Pentru că în primul rând… dacă descompunem, radiografiem vom găsi foarte multe trucuri. În primul rând au ales un site din partea dreaptă, n-au ales un site sau o televiziune care era independentă sau suspectă…

Marius Tucă: Sau care să fi fost împotriva lui Dan Barna și a USR-ului.

Ion Cristoiu: Da. Doi, în cazul unui candidat la președinție i se poate întâmpla pe parcursul campaniei niște lucruri, nu știu, omoară un om, și atunci tu, presă, n-ai ce face, s-a întâmplat. Dar în cazul lui Dan Barna avem de-a face cu o anchetă, o anchetă care începe în timp. Acea anchetă, măi, culmea, se termină brusc în plină campanie, ăia puteau să spună…

Marius Tucă: Campania era de mult terminată, adică de mult era scrisă.

Ion Cristoiu: Domnul Marius Tucă, eu nu publicam textul ăla. Unu, nu era nicio afacere comercială și, doi, nu e corect. Adică acum pentru că eu…

Marius Tucă: De ce nu a fost acum trei luni, de ce nu a fost acum patru luni?

Ion Cristoiu: Eu le spuneam celor din redacție, cum să spun, adică le reaminteam o obsesie a noastră din perioada comunistă. Iertați-mi expresia, să nu ne facem de rahat, foarte important, adică încercam…

Marius Tucă: E adevărat. Dar și după 90 a fost.

Ion Cristoiu: Era o perioadă în care anumite lucruri trebuia să le faci.

CONTINUARE ÎN PAGINA 2

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid