Elena Udrea: „Mă gandesc să cer și eu să fiu declarată nebună și lipsită de discernământ”

Elena Udrea: „Mă gandesc să cer și eu să fiu declarată nebună și lipsită de discernământ”
Elena Udrea / Sursa: Facebook
Publicat: 17/08/2022, 20:38
Actualizat: 17/08/2022, 22:46

Elena Udrea a aflat că milionarul Dan Cămârzan a fost eliberat, deși în urmă cu trei ani și-a ucis bunica. Fostul ministru a comentat situația pe Facebook susținând că se gândește să ceară să fie eliberată din închisoare pe motiv că a fost „lipsită de discernământ” atunci când a organizat Gala Bute, cea care i-a adus o condamnare de 6 ani.

Elena Udrea e închisă la Târgșor și acuză că nu-și poate vedea fetița.

„Văzând cum criminalul din Brașov, cel care acum trei ani și-a omorât bunica, a fost trimis acasă fără să fie tras la răspundere, pe motiv că a fost lipsit de discernământ la momentul crimei, mă gandesc să cer și eu să fiu declarată nebună și lipsită de discernământ pentru că m-am implicat in aducerea campionului mondial la box, Lucian Bute, să boxeze în România.”, a scris pe Facebook Elena Udrea.

„Dincolo de abuzul facut de cei 4 judecatori ai ICCJ in 7 aprilie care au incalcat atat Constitutia României cat si Deciziile CCR nr. 685/2018 si CJUE din 212.12.2021 si au refuzat rejudecarea in conditii de legalitate a dosarului Gala Bure, pe fondul problemei, prin sentinta care trebuia sa fie desfiintate si nu a fost, eu am fost condamnata in 2018 la 6 ani de inchisoare pentru ca “ am cerut angajatilor ministerului sa gaseasca SOLUTIILE LEGALE pentru MDRT sa poata face publicitate brandului turistic al României in timpul Galei de Box, Campion pentru Romania”, organizata la Bucuresti in iulie 2010, (citat din Rechizitoriu). ”, a mai continuat aceasta.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii au arătat în rechizitoriu că în 24 iunie 2011 a fost încheiat un contract de servicii, atribuit prin negocierea fără publicarea unui anunţ de participare, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi SC Europlus Computers SRL, firma lui Rudel Obreja, având ca obiect prestarea serviciilor de promovare a României în cadrul evenimentelor desfăşurate cu ocazia organizării Galei Internaţionale de Box profesionist de către Federaţia Română de Box.

Elena Udrea, uluită de societatea românească

„În această Gală, campionul mondial la Box de la acea dată, românul Lucian Bute, a castigat prin K.O centura IBF. Gala Bute fiind cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în România și cu cea mai mare audiență la toate categoriile, pe plan național și internațional, meciul lui Bute fiind retransmis de câteva ori chiar pe CNN, Euronews, Eurosport și alte canale TV.”, a mai scris spre finalul postării de pe Facebook.

„Pentru că am vrut sa promovăm pe bani europeni, brandul turistic al României la acest eveniment, și am și reușit, intâi Kovesi, apoi judecătorii sistemului ocult care conduceau si Justiția până în anul 2020, Ionuț Matei, Florentina Dragomir & Co, au decis că este un abuz în serviciu, și mi-au dat 6 ani de închisoare cu executare!!! Ca urmare, văzând soluția din cazul lui Cămârzan? Vreau să cer și eu să fiu considerată nebună și fără discernământ, pentru că doar un nebun și-ar fi riscat libertatea, cariera, ba chiar și viața, dacă ne gandim la ce i se întâmplă lui Rudel Obreja, victima colaterală a acestui abuz, pentru a face ceva bun pentru țară!

Nimeni pana atunci si nici de la Gala Bute incoace nu a mai reusit sa organizeze ceva macar asemanator in Romania, sau nici nu a mai incercat, vazand ce mi s-a intamplat mie.

Oamenii sanatosi la minte nu fac nimic, se bucura linistiti de functiile lor si de privilegiile aferente, fara sa realizeze ceva si pentru tara, dar sunt liberi si fericiti! In timp ce eu ma lupt pentru dreptul de a-mi întâlni copilul de 3 ani, in pușcărie..”, a încheiat Udrea, potrivit postării sale de pe Facebook.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult