Elevii, cobai în școlile din Dolj. Părinții, revoltați după ce micuții au primit cornuri tari ca piatra și iaurt în pahare murdare – VIDEO

Elevii, cobai în școlile din Dolj. Părinții, revoltați după ce micuții au primit cornuri tari ca piatra și iaurt în pahare murdare - VIDEO
Publicat: 08/04/2019, 16:35

Tatăl unui elev din comuna doljeană Dobrești a filmat și a comentat calitatea produselor primite de copil în cadrul programului „Cornul, laptele și fructul”, apoi a postat imaginile pe Facebook.

Pe imagini se vede cum cornul este tare ca piatra și iaurtul este în pahare foarte murdare.

„Fac o demonstrație pentru programul Cornul și laptele în comuna Drănic. Acesta nu mai este iaurt, curge, paharul este jegos. Cornul de nu pot să-l mănânce copiii de patru ani, la grădiniță „, spune părintele care dă cu produsul de masă arătând cât este de tare.

Managerul școlii a confirmat că au primit cornuri care erau tari și a spus că marfa a fost livrată doar în două zile dintr-o săptămână și că în cursul zilei de luni nu a primit nimic.

„Cornurile au fost foarte tari. Așa au fost aduse. Marfa a fost livrată doar în două zile săptămâna trecută. Am primit marți și joi, cornuri și lapte. Cornurile aveau termen limită în zilele care au fost aduse, adică pe 3 aprilie când le-am și dat și pe 5 aprilie. Marfa a fost livrată la prânz. De exemplu, marți au fost aduse la ora 12.00, dar joi au fost aduse la ora 13.00 când copiii nu mai erau la școală și le-am distribuit produsele vineri. Paharele de iaurt așa au fost aduse, murdare. Astăzi (luni – n.r.) nu am produse să le dau elevilor, pentru că nu am primit nimic”, a declarat Tiberiu Dumitru, managerul Școlii Dobrești.

Școala din Dobrești nu e singura instituție școlară unde produsele destinate elevilor au fost neconforme.

Și în Craiova au fost părinți de la Școala Gimnzială „Elena Farago”, care au spus că săptămâna trecută copiii au primit cornuri foarte tari.

Mama unui al copil a postat pe Facebook un film în care reclamă că i s-a dat copilului corn care expiră în ziua respectivă, reclamând și mărul care era cu striații și pete pe coajă

„Așa ceva este bătaie de joc. Doamna ministru al Educației, dumneavoastră ați da copilului dumneavoastră așa ceva? Acest măr l-a primit copilul meu azi la școală. pe care l-a primit ieri expiră azi. Nu știu prin ce aranjamente s-au ales firmele care distribuie alimentele în școlile din Craiova, dar nu aveți pic de respect față de acești copii”, a scris mama unui copil din Craiova, pe Facebook.

Au fost și părinți care au spus că nu toți copiii au primit măr.

„Joi au fost aduse mai puține mere. Unii copiii au primit, alții nu”, a spus mama unui copil de la Școala gimnazială „Elena Farago” din Craiova. Reprezentanții școlii au confirmat că joi au primit lăzile cu mere în care erau minusuri față de ce era în deviz.

Contactat, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că până luni nu a primit decât o singură reclamație scrisă referitoare la produsele primite de elevi și face apel la reprezentanții școlilor din Craiova și din județ să nu ezite să facă sesizări la Consiliul Județean Dolj, pentru a putea lua măsuri.

„Cei care trebuie să facă sesizări cu privire la calitatea produselor sunt cei din școală. Până acum avem sesizare scrisă doar din partea unei școli din Craiova cu privire la iaurt și corn și cu demonstrații. În astfel de situații se pot lua măsuri. Se poate ca lotul cu probleme să nu se plătească sau să se retragă și să fie înlocuit. Se pot lua măsuri care să ajungă merge până la sistarea contractului. Fac apel către cei din școli să nu dea înapoi și să ne sesizeze toate aspectele legate de acest program, pentru că nu sunt produse gratuite, sunt produse care se dau pe mulți bani”, a declarat Ion Prioteasa.

Reprezentanții firmei din Timiș care livrează iaurtul pentru școlile din județul Dolj au spus că vor face verificări în teren.

„Iaurtul este iaurt de băut și este lichid. Dacă nu era iaurt de băut era mai dificil. Trebuia linguriță sau ceva de genul acesta”, a spus reprezentantul firmei.

În ceea ce privește paharele murdare, aceștia spun că este exclus să plece paharele murdare de la ei.

„Utilajul pe care se face iaurtul de copii este un utilaj separat, nu se folosește pentru altceva. Este un utilaj care are o igienă deosebită. Nu cumpărăm paharele și în ele ambalăm. Efectiv la la capătul mașinii există trei lucruri, iaurtul care vine ambalat, folia care se pune deasupra și o folie din care se formează paharul. Nu are cum să fie murdar. Ar putea să se murdărească în mașina de transport pentru că se duc împreună cu merele și cu cornul. Avem un punct de lucru la Craiova de 15 ani și vom cere să facă verificări să ne spună dacă ajung paharele murdare și a cui este vina”, a precizat reprezentantul firmei.

În ceea ce privește merele, reprezentanții firmei din Huneoara care le distribuie au transmis că fructele sunt naturale și de ună calitate.

„Sunt doar mere naturale. Am văzut postarea și mărul nu prezintă condiții de calitate improprii. Este un măr de calitate. Este un măr care prezintă două striații de deshidratare, dar nu este deshidratat în afara limitelor normale. Este un măr golden de soi românesc, care nu prezintă nici o urmă de deteriorare, nu prezintă nicio urmă de defect calitativ”, au spus reprezentanții firmei care distribuie merele în județul Dolj.

Reprezentanții firmei care distribuie cornul pentru elevii din județul Dolj nu au putut fi contactați până la ora transmiterii acestei știri.

Produsele care se distribuie în Dolj sunt în valore de 23 de milioane de lei, fără TVA conform datelor de pe SEAP.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
165 de ani de la începerea construcţiei Canalului Suez. A scurtat drumul navigatorilor către Europa...