EMOȚIONANT. Povestea lui Cosmin, paramedicul care salvează vieți purtând tricoul norocos cu inscripția: „Azi nu moare nimeni”

EMOȚIONANT. Povestea lui Cosmin, paramedicul care salvează vieți purtând tricoul norocos cu inscripția: „Azi nu moare nimeni”
Paramedicul Cosmin, Foto: DSU
Publicat: 10/04/2020, 14:52
Actualizat: 07/04/2021, 01:47

Repezentanții paginii de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgențe au spus povestea lui Cosmin, un paramedic SMURD care luptă pentru a salva vieți.

Cosmin are un tricou cu inscripția „Azi nu moare nimeni” și îl poartă pe sub combinezon în multe momente critice:

„El este Cosmin.

Paramedic SMURD, un salvator cu povești din prima linie. El face parte din acea categorie de oameni dedicați pentru care viața unui om contează. Ca el sunt mulți. Colegii de la serviciile de ambulanță, medicii, asistenții, ceilalți paramedici, pompieri, piloți, toți, împreună, pentru ca un zâmbet să răsară senin pe chipurile celor aflați în cumpănă.

Cosmin își dorește un singur lucru: să nu vadă și să nu simtă durerea din ochii neputincioși al pacientului din fața lui.

“Azi nu moare nimeni!” -un mesaj puternic, imprimat pe un obiect de preț al lui Cosmin, un tricou norocos, încărcat de zeci, poate sute de emoții reale.

Reprezentanții DSU au amintit momentul în care Cosmin i-a arătat unei paciente inscripția de pe tricou, pentru a o încuraja:

„Odată, o pacientă a facut atac de panică în ambulanță în momentul cand au pornit sirenele. A început să plangă, să spună că sfârșitul ei este aproape. Cosmin a luat-o de mană, a incercat să o calmeze si văzând că nu reușește, și-a deschis combinezonul și i-a spus:

>”.

El este Cosmin.Paramedic SMURD, un salvator cu povești din prima linie. El face parte din acea categorie de oameni…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Joi, 9 aprilie 2020