Cum a reușit „escrocul de pe Tinder”, de la Florești, să ia, în două luni, 60.000 de euro de la o bulgăroaică fără noroc în dragoste

Cum a reușit „escrocul de pe Tinder”, de la Florești, să ia, în două luni, 60.000 de euro de la o bulgăroaică fără noroc în dragoste
Sursă FOTO: Captură Youtube
Publicat: 16/02/2022, 17:35
Actualizat: 16/02/2022, 18:12

Devenit cunoscut drept „escrocul de pe Tinder” din Florești, olandezul stabilit în România care a convins o bulgăroaică să-i dea aproape 60.000 de euro după ce i-a promis că o ia de soție îi spusese victimei că se vor muta împreună în Africa, unde vor dezvolta o afacere de succes. Gândul a aflat toate detaliile „afacerii” închipuite de olandez și cum a reușit ca, în numai două luni, să-i ia victimei toată averea și s-o lase pe drumuri.

Stabilit în localitatea clujeană Florești, olandezul Theodoor Alfons Edens a primit de la instanță o decizie de extrădare în Bulgaria, unde pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare. Magistrații Curții de Apel Cluj au analizat acuzațiile formulate pe numele olandezului de către autoritățile bulgare și le-au expus în motivarea deciziei de extrădare.

Conform documentului emis de autoritățile române, în doar două luni, olandezul din Florești a reușit să câștige aproximativ 28.000 de euro pe lună.

În 2020, bărbatul a făcut cunoștință, pe Tinder, cu Angelova, o bulgăroaică singură din Plovdiv. Inițial, escrocul sentimental s-a comportat exemplar cu viitoarea lui victimă, care, de altfel, a și menționat în fața anchetatorilor că era „foarte politicos”.

Conform magistraților clujeni, la începutul lunii februarie 2020, Angelova l-a întâlnit pe olandez pe Tinder, unde avea deschis un cont sub numele de „Rick”.

Bărbatul a comunicat cu femeia în limba engleză și i-a zis că lucrează la HP, la Sofia. Ulterior, discuțiile s-au mutat pe platforma WhatsApp timp de trei luni, până la data de 1 mai 2020, când Angelova l-a întâlnit pentru prima oară, în persoană, pe Theodoor. Acesta a mers la Plovdiv cu trenul, iar femeia l-a luat de la gară și apoi cei doi s-au plimbat prin oraș. Bulgăroaica a povestit faptul că individul era foarte
politicos  și „a simțit că poate avea încredere în el”.

Olandezul i-ar fi furat actele și toți banii din cont

La scurt timp, olandezul i-a spus femeii că era îndrăgostit de ea și ar vrea să se mute la Plovdiv pentru a trăi împreună. Acesta i-a explicat că înainte muncise în Africa, unde s-a simțit foarte fericit. După ce s-a mutat la Plovdiv, bărbatul a locuit în apartamentul femeii, de unde
muncea online pentru compania HP, se arată în motivarea judecătorilor.

Pe 22 mai 2020 „Theodoor” i-a spus Angelovei că fosta soție la sunat și i-a spus că fiul lor și-a rupt piciorul, iar suma de 3.300 de leva, (aproximativ 1.650 euro) era necesară pentru tratamentul medical.

Spunându-i că și-a părăsit slujba bine plătită pentru a se muta cu ea, Theodoor i-a cerut bani Angelovei, care a reușit să strângă și să-i dea în jur de 1.800 de euro.

Pe 29 mai 2020, acesta a cerut-o de soție și i-a propus să plece amândoi în Africa. În acest sens, spun magistrații clujeni, a convins-o să-și vândă apartamentul. Bărbatul i-a spus că va lua o parte din bani pentru a închiria o casă în Africa, iar restul sumei o va investi pentru a cumpăra un container cu scutece pentru copii de la un prieten din Belgia, care vor fi apoi vândute, ca pâinea caldă, pe continentul african.

Mai mult, a reușit s-o convingă și de faptul că, după ce afacerea se va pune pe picioare, iar contul familiei se va umple, îi va returna toți banii.

Olandezul s-a ocupat personal de vânzarea apartamentului, spunându-i bulgăroaicei că are experiență cu asemenea lucruri din Olanda.

Pe 12 iunie 2020, Angelova a primit în cont 23.450 euro, iar 27.950 euro au ajuns la Theodoor, care o mințise că acești bani trebuie achitați „prietenului său din Belgia, pentru container”.

Trei zile mai târziu, pe 15 iunie 2020, el i-a mai cerut femeii încă 18.815 euro pentru afacerea cu scutece, bani pe care Angelova i-a achitat fără să-și pună întrebări. În aceeași zi, Angelova și olandezul au venit la Sofia sub pretextul că el trebuie să returneze laptopul la compania HP și că va lua niște documente de la Ambasada Olandei.

Pe drum, femeia a descoperit că își pierduse telefonul și cartea de identitate, iar două zile mai târziu, olandezul a părăsit camera hotelului în care cei doi stăteau pentru a merge, chipurile, la ambasadă. Nu s-a mai întors însă niciodată.

Pe 18 iunie 2020 femeia s-a întors la apartamentul ei din Plovdiv și a descoperit că toate bagajele și bunurile acestuia dispăruseră. Tot atunci a realizat că, cel mai probabil, tot el îi luase și telefonul și cartea de identitate, și retrăsese, de la ATM-uri, cu cardul ei bancar, restul de bani pe care îi mai avea în cont.

Autorităţile bulgare au emis, pe 4 martie 2021, mandatul european de arestare pe numele bărbatului, iar acesta a fost arestat în 30 decembrie 2021, în România, după ce a fost găsit la Florești, județul Cluj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...