Euromaidan Press: Soldații ruși refuză să se întoarcă la război în Ucraina. Printre motivele invocate în mesaje trimise comandanților lor: refuzul de a fi folosiți drept „carne de tun” și eșecul comandanților de a explica motivele operațiunii militare

Euromaidan Press: Soldații ruși refuză să se întoarcă la război în Ucraina. Printre motivele invocate în mesaje trimise comandanților lor: refuzul de a fi folosiți drept „carne de tun” și eșecul comandanților de a explica motivele operațiunii militare
Sursă foto: Euromaidan
Publicat: 16/03/2022, 10:54

Soldații ruși care au fost deja în Ucraina refuză acum să se mai întoarcă la război, potrivit unor mesaje adresate comandantului unităților lor militare, scrie Euromaidanpress.com, citând surse.

Agenția de presă Guildhall din Ucraina a primit declarațiile personale scrise de soldații și ofițerii aparținând Armatei ruse 41,  care au fost trimiși în Ucraina la începutul invaziei. Printre motive, soldații au precizat refuzul de a fi folosiți drept „carne de tun”, eșecul comandanților de a explica motivele operațiunii militare din Ucraina, lipsa mijloacelor tehnice și a munițiilor, eșecul comunicațiilor în cadrul lanțului de comandă militară și multe altele.

Sergentul Sapar M. Mirapov a scris în declarația sa personală către comandantul unității militare de care aparține: „Prin prezenta, raportez că consider că este imposibil să fiu trimis înapoi din cauza organizării proaste a unității, lipsei de comunicații și mijloace tehnice. [În turul meu inițial], am ajuns fără să înțeleg de ce era nevoie de mine acolo, fără nicio explicație a sarcinii. Nu vreau să fiu „carne de tun”.”

Sursă foto: Euromaidan

De asemenea, un alt exemplu este sergentul Alexander A. Pugachev, care și-a informat comandantul său de batalion că refuză „să participe din nou la ostilitățile militare din Ucraina din cauza lipsei de sprijin logistic, a lipsei coordonării acțiunilor, a lipsei oricărei comunicări în cadrul unității și cu comandamentul.”

Locotenentul A. Yegorov a declarat că „încă de la început ne-am confruntat cu înșelăciunea [comandamentului] și ascunderea adevăratelor obiective și sarcini ale desfășurării militare. „Sarcinile de exerciții militare” de neînțeles au însemnat un lucru dramatic diferit… După ce am trecut granița în Ucraina, ne-am discreditat complet atât în ​​ochii lumii, cât și în ochii comunității slave. Din acel moment, acțiunile și natura noastră au fost de armată de ocupație, ceea ce s-a exprimat clar prin reacția populației civile.

În plus, o sursă din guvernul ucrainean a raportat că, din cauza refuzului unor oficiali ai armatei ruse, inclusiv comandanților adjuncți ai Diviziei 76 de asalt aerian (cu sediul în Pskov, Rusia), de a respecta ordinul de a conduce ostilități pe pe teritoriul Ucrainei, patru membri ai diviziei au fost reținuți de poliția militară rusă

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, de la începutul invaziei Ucrainei pe 24 februarie și până pe 15 martie, pierderile totale de luptă ale armatei ruse se ridicau la peste 13.500 de oameni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Apelul care te lasă fără bani. Metoda folosită de infractori
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top