Europol: „De la 1 Decembrie, în semn de protest, nu vom mai amenda niciun român”

Europol: „De la 1 Decembrie, în semn de protest, nu vom mai amenda niciun român”
Președintele Europol, Cosmin Andreica / Sursa foto: Europol
Publicat: 30/11/2021, 18:39
Actualizat: 30/11/2021, 20:28

Președintele Europol, Cosmin Andreica, a anunţat că începând cu 1 Decembrie, în semn de protest, nu vor mai amenda niciun român.

Întrebat de ce a ales acest tip de protest şi ce vor face poliţiştii de la 1 Decembrie, Cosmin Andreica, preşedintele Europol a precizat:

„Da este una din formele de protest. Am gândit forme de protest la care să participe toţi poliţiştii chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă. Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017, care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare.

De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Cosmin Andreica, preşedintele Europol, pentru Antena 3.

Șeful de cabinet al lui Bode, Marius Mihăilă, a fost avansat deși avea trei cercetări disciplinare și nu mai desfășoară activități

Cosmin Andreică, șeful sindicatului Europol îi aduce critici ministrului Lucian Bode pe care îl acuză că „a uitat” că este șeful Ministerul de Interne, fiind mai implicat în „echipa câștigătoare” de la PNL decât să rezolve problemele din MAI.

„Protestăm pentru că nu este aplicată o lege votata de toate cele trei partide aflate acum la guvernare. Ministrului Bode i-am acordat prezumția de bună credință, dar ne-a amăgit. Din primăvară nu a mai avut treabă cu Ministerul de Interne, fiind mai tot timpul alături de „echipa câștigătoare” de la PNL. Iar când avea apariții publice, vorbea de șosele și autostrăzi, de parcă ar fi uitat că este ministru de interne. În ultima perioadă au fost avansați oameni în minister pe niște criterii pe care nu le știm”, a precizat șeful sindicatului Europol, Cosmin Andreică, la Realitatea PLUS.

Totodată, șeful sindicatului Europol îl acuză pe Bode că l-a avansat pe șeful său de cabinet, un fost cole de liceu, pe numele său – Marius Florin Mihăilă, deși acesta nu mai desfășura activități și avea trei cercetări disciplinare. Cosmin Andreică spune că avansarea s-a făcut „mascat” între sărbătorile de Crăciun și Revelion, fiind o perioadă de concedii, „ca să nu se vadă că avea trei cercetări pe rol”.

De exemplu, șeful de cabinet al ministrului Bode, Marius Florin Mihăilă, a fost avansat, deși nu mai desfășoară activități. Este fost coleg de liceu cu Bode și deși avea trei cercetări disciplinare, a fost împuternicit. Împuternicirea s-a făcut între Crăciun și Anul Nou, exact atunci când colegii noștri erau liberi, ca să nu se vadă că avea trei cercetări pe rol. Împuternicirea este un instrument politic, folosit de absolut toți miniștrii de interne. Orice personaj poate fi împuternicit. Nu e nevoie de funcție si activități în structurile MAI”, a afirmat Cosmin Andreică.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
A renunțat la taximetrie și s-a apucat de cultivat canabis
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Pericol uriaş pentru România! Am putea ajunge vecini cu Rusia. Planul secret al lui Putin...
Intră în vigoare din 28 august 2022. Veste uriașă pentru toți românii. Regula se aplică...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...