EUROVISION 2014. CA al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2014 și un buget de aproximativ 178.000 de euro

EUROVISION 2014. CA al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2014 și un buget de aproximativ 178.000 de euro
Publicat: 11/04/2014, 16:48
Actualizat: 30/07/2014, 00:17

EUROVISION 2014. Decizia privind participarea României la Eurovision Song Contest 2014 a fost luată, joi, de noul Consiliu de Administrație (CA) al TVR în prima ședință organizată de la numirea sa de Parlament, pe 1 aprilie.

România va fi reprezentată la Eurovision de Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu (Ovi), cu piesa „Miracle”, câștigătoare a finalei selecției naționale a Eurovision, care s-a desfășurat pe 1 martie.

Contactat vineri de MEDIAFAX, Claudiu Brânzan, membru în CA, a confirmat că în ședința de joi a CA a fost aprobată participarea României la Eurovision.

„Și, potrivit proiectului pe care ni l-a prezentat Liana Stanciu (șefa delegației României la Eurovision, n.r.), costurile pot fi acoperite și probabil vor fi și recuperate din încasările de publicitate care se vor face pe acest concurs”, a explicat Claudiu Brânzan.

De asemenea, el a confirmat pentru MEDIAFAX că, pentru participarea în bune condiții la ediția de anul acesta a Eurovision, care se va desfășura în luna mai, la Copenhaga (Danemarca), „s-a promis un ajutor din partea Guvernului”.

Contactată vineri de MEDIAFAX, Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision, a declarat că sprijinul financiar pe care îl va oferi Guvernul nu are nicio legătură cu decizia luată joi de CA al TVR.

„Nu are nicio legătură cu Consiliul de Administrație al TVR. Are mai degrabă legătură cu faptul că vorbim despre imaginea României, că Televiziunea Română este limitată în finanțare anul acesta din cauza situației în care se află și atunci am ales să încercăm pe la diverse instituții care ne-ar fi putut ajuta și am găsit sprijin la Secretariatul General al Guvernului, la cabinetul primului-ministru, care finanțează, în sensul că decontează preproducția de spectacol și spectacolul de pe scenă și un videoclip, care sunt practic cărțile de vizită ale României anul acesta în Europa la Eurovision”, a spus Liana Stanciu.

Ea nu a precizat care este suma pe care o va deconta Guvernul, însă a precizat că Executivul va sprijini prezența pe scena Eurovision a celor doi artiști, Paula Seling și Ovi.

„Ieri s-a intrat în CA și s-a stabilit un grafic probabil de eșalonare a taxei de participare. Televiziunea Română contribuie cu această taxă, cu taxele de relee, cu acomodarea echipei formate din artiști, adică plătește hotelul și drumul, dar nu poate suporta și spectacolul și nimic din zona de PR, nimic din zona de promovare, nimic din zona artistică, pentru că nu sunt bani. Și atunci m-am dus către instituția guvernamentală împreună cu cei doi artiști și am primit sprijin în sensul de decontare a acestor servicii, aceste servicii sunt exclusiv la televiziunea daneză. Ea face și scenariile și regia și show-ul integrat, noi o să primim niște modalități de plată, niște documente de plată, pe care Secretariatul General al Guvernului le va deconta”, a spus Liana Stanciu.

Întrebată care este bugetul asigurat de TVR pentru participarea la Eurovision, Liana Stanciu a spus că este în jur de 178.000 de euro. „131.000 de euro este taxa de participare, 14.000 de euro costă releele de transmitere, pentru că vor fi trei transmisiuni în direct, două semnifinale și o finală, plus costurile de drum și hotel. Atât poate plăti anul acesta Televiziunea Română”, a mai spus Liana Stanciu.

Până la momentul difuzării acestei știri, reprezentanții Guvernului nu au răspuns la întrebările adresate de MEDIAFAX pe acest subiect.

Participarea României la Eurovision a fost aprobată după ce, într-un interviu acordat recent MEDIAFAX, directorul general interimar al TVR, Stelian Tănase, a declarat că participarea la acest concurs este „o problemă care ține de România, de prestigiul ei”.

„Când am venit în TVR, prima mea decizie a fost să solicit Comitetului Director să ne prezentăm la Eurovision. Comitetul Director luase o decizie înainte de venirea mea că nu mergem la Eurovision, cu argumentul că și alte țări au renunțat. Eu am spus că trebuie să mergem la Eurovision, că este o problemă națională. Publicul așteaptă să ne vadă la Eurovision, vrea să vadă selecția etc. Am hotărât să mergem la Eurovision, considerând eu atunci că Televiziunea Română nu poate să absenteze la Eurovision după o tradiție atât de lungă și Comitetul Director m-a ascultat (…) Trebuie să vă spun că a fost prima mea decizie în Televiziunea Română”, a mai spus în interviu Stelian Tănase.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfășura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 și 10 mai, și va fi transmis în direct în România la TVR.

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfășura pe 8 mai, la Copenhaga, în Danemarca. Finala internațională a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfășura în Copenhaga, după ce ediția de anul trecut a concursului a fost câștigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecției naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația