EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 MATEMATICĂ. Subiectele și baremul la matematică, pe Gândul

Publicat: 27/06/2013, 15:40
Actualizat: 01/02/2019, 01:52

Barem și Subiecte la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Peste 161.000 de elevi de clasa a VIII-a participă joi, 27 iunie, la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2013.

gândul vă oferă în timp real toate informațiile despre EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 – calendar, subiecte, barem și REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013.

Proba scrisă de matematică se desfășoară după aceleași reguli ca și în anii trecuți, iar durata probei este de 120 de minute. Subiectele de la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013, la proba de MATEMATICĂ, sunt elaborate de către specialiștii de la Centrul Național de Evaluare și Examinare.

SUBIECTE și BAREM la MATEMATICĂ la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013

O problemă de aritmetică având cerința „câte mere are Ana?”, două de geometrie și desenarea unei piramide s-au numărat printre subiectele probei de matematică pe care au susținut-o, joi, elevii de clasa a VIII-a, în cadrul evaluării naționale.

Proba scrisă de matematică a avut trei subiecte, fiecare cu mai multe cerințe.

La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operațiilor care 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum și perimetrul unui pătrat și volumul unui cub cu laturi date. La același subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerință desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana și Bogdan au împreună șapte mere, Ana și Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, știind că toți trei au împreună 12 mere?”.
Tot la subiectul II, una dintre cerințe a fost legată de funcția f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) și să se reprezinte grafic funcția. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 și 2.
Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura și diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Proba de matematică, ultima din cadrul examenului de evaluare națională, a avut loc în intervalul 9.00-11.00.

Notele obținute de elevi la examen se vor lua în considerare la ADMITEREA LA LICEU pentru care repartizarea computerizată ce va avea loc pe 16 iulie. Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare și media generală a anilor de gimnaziu. Repartizarea elevilor la liceul dorit se va face computerizat pe EDU.RO.

Atunci când se dau subiectele, elevii trebuie să fie obligatoriu în sală. Elevii primesc atât coli tipizate, cât și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare. Aceștia completează, pe fiecare dintre colile tipizate utilizate, datele personale, în coltul care urmează să fie lipit. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală și niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă și semnează de predarea acesteia.

Cei care lipsesc pierd EVALUAREA NAȚIONALĂ 2013

Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susține Evaluarea Naționala în sesiunea respectivă.

În cazuri excepționale, dacă un elev se simte rău și solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă.â

În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru.

Timpul probei de matematică: 2 ore

La expirarea celor 120 de minute acordate, elevii predau lucrările în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit.

Trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrari. În cazul în care un elev refuză să predea lucrarea scrisă, atunci el va fi eliminat din examen.

Candidații aflați în această situație nu vor fi nota 1 la lucrarea respectivă, nu vor mai putea participa la probele următoare, vor fi menționați în lista finală ca „eliminati” și nu li se va încheia media la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013.

În cazul în care diferența între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de un punct, atunci lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori stabiliți de președintele comisiei de examen la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013.

După proba de MATEMATICĂ, urmează afișarea rezultatelor sâmbătă, 29 iunie, până la ora 16. Între orele 16 și 20, elevii nemulțumiți de REZULTATE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 pot depune contestațiile.

Contestațiile la probele scrise se depun și se înregistrează la școala unde s-a desfășurat examenul. Regulamentul de concurs arată că dacă după recorectarea lucrărilor există diferențe de notare mai mari de 1,5 puncte , în plus sau în mi nus, între notele de la evaluarea inițialăși cele de la contestații, atunci lucrările vor fi recorectate încă o dată.

Calendar EVALUARE NAȚIONALĂ 2013

27 iunie – Matematica – proba scrisă

29 iunie – Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

29 iunie – Depunerea contesțiilor (orele 16 – 20)

30 iunie – 2 iulie – Rezolvarea contestațiilor

3 iulie – Afișarea rezultatelor finale dupa contestații

Potrivit metodologiei de examen, în cadrul probei scrise la MATEMATICĂ, competențele de evaluat sunt derivate din competențele specifice asociate competențelor generale (CG) și conținuturilor programei pentru examenul de Evaluare Națională.

Testul pentru proba scrisă la MATEMATICĂ este format din trei subiecte. Primul subiect conține itemi de completare, subiectul al doilea și subiectul al treilea conțin itemi de tip rezolvare de probleme și itemi de tip întrebare structurată.

Potrivit regulamentului de concurs, testul conține și itemi care au un caracter aplicativ și care solicită mai mult argumentarea bazată pe raționament deductiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!