EXCLUSIV | Când justiția nu e oarbă, ci trage cu ochiul. Cine se află în spatele jocurilor de culise din CSM

EXCLUSIV | Când justiția nu e oarbă, ci trage cu ochiul. Cine se află în spatele jocurilor de culise din CSM
EXCLUSIV. Când justiția nu e oarbă, ci trage cu ochiul. Cine se află în spatele jocurilor de culise din CSM
Publicat: 12/02/2020, 17:04
Actualizat: 12/02/2020, 21:50

Atunci când rețelele de propagandă din presă sunt coordonate de magistrați, oameni din servicii, asociații obscure sau oameni de afaceri, la conducerea marilor parchete din România ajunge doar cine trebuie. „GÂNDUL.RO” demarează o serie de investigații care va aduce la lumină legăturile bolnăvicioase dintre magistrați, jurnaliști, ofițeri de informații, oameni de afaceri, politicieni, toți conlucrând în secret pentru a împinge la vârful instituțiilor din Ministerul Public oamenii doriți de sistem.

Vă vom prezenta toate dovezile că se duc lupte de gherilă pentru acapararea justiției din România, iar acest lucru nu afectează doar un stat, pe care îl șubrezește, ci viața fiecărui român. În primul episod, de astăzi, vom dezvălui cum doi procurori cu legături surprinzătoare se luptă pentru a-și numi Procurorul General al României.

Eliminarea Gabrielei Scutea

Un grup de magistrați mânat de aceleași interese și sprijiniți de jurnaliști de casă, au făcut marți front comun în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru a bloca numirile propuse de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și a face pârtie pentru oamenii lor. Reamintim că ieri, CSM a dat aviz negativ Gabrielei Scutea, candidat la șefia Parchetului General, dar și Georgianei Hosu, candidat propus pentru șefia DIICOT.

Avizul negativ, deși consultativ, este, de departe, unul lipsit de legitimitate, pentru că ar avea o motivație halucinantă: ambiția procurorului Horațiu Radu, adjunct la Parchetul General, de a deveni el însuși Procuror General al României. Horațiu Radu (adjunct al Procurorului General al României, delegat de CSM) a fost ajutat în demersul său de Nicolae Solomon (membru CSM) și Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct al Parchetului Militar. Cei trei procurori s-au poziționat (chiar și public) împotriva Gabrielei Scutea, totul pentru ca CSM să fie convins să dea aviz negativ candidatei Scutea.

Miza numirilor procurorilor șefi la principalele parchete din România este uriașă, iar cei trei procurori s-au întrebuințat serios. Dacă până acum, acțiunile erau dezvoltate cu discreție, prin articole apărute într-o parte a presei sau prin intermediul unor asociații profesionale, în prezent aceștia, cu sprijinul membrilor CSM, nici măcar nu își mai ascund opțiunile.

Rețeaua “deontologii” și Horațiu Radu

Procurorul Horațiu Radu ar fi fost sprijnit să ajungă în funcții cheie din Ministerul Public de un grup de politicieni din Iași, printre care s-ar afla fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, fostul ministru al Transporturilor, condamnat în dosarul Transformatorul, Relu Fenechiu. Despre ambii se vorbește că ar fi apropiați unor personaje sus-puse din SRI, inclusiv directorului instituției, Eduard Hellvig, dar și de mai mulți membri CSM: procurorii Florin Deac, Cristian Ban și Tatiana Toader. Un moldovean ambițios, și cu dorința de a avea o imagine bună în mass-media, procurorul Radu și-a făcut repede prieteni și în mass-media, dar și în serviciile secrete.

După nominalizarea de către ministrul Cătălin Predoiu a candidaților pentru șefia marilor parchete, Horațiu Radu ar fi apelat la toți prietenii din mass-media pentru a promova articole despre cei nominalizați de Predoiu și care nu sunt pe placul lui.

➢ Pasul 1.

Când a aflat că Gabriela Scutea are șanse mari să primească aviz pozitiv de la CSM, prietenul lui Horațiu Radu, procurorul militar Bogdan Pârlog, a făcut un comunicat, prin Asociația Inițiativa pentru Justiție, în care o acuza pe Gabriela Scutea că este artizana conceperii OUG 13. Comunicatul a fost preluat cu surle și trâmbițe de rețeaua de prieteni din mass-media pe care o vom dezvălui într-un episod viitor. Astăzi putem să dăm două exemple: Florin Pușcaș de la stiripesurse.ro, cel care a preluat comunicatul lui Pârlog, și jurnalistul Alex Costache de la TVR, unul dintre fanii fostei șefe a DNA, Codruța Kovesi, care scrie sub pseudonimul „Alin Ionescu” pentru G4media.

➢ Pasul 2.

Între 20-22 ianuarie, anul acesta, o delegație din România a fost invitată la CJUE. Din această delegație au făcut parte, deloc întâmplător, Horațiu Radu, Bogdan Pârlog și Alina Barbu, specialist în drept la MJ și, culmea, adevărata artizană a OUG13, așa cum este cunoscută în lumea justiției. Coincidență sau nu, toți trei n-ar au privit cu ochi buni numirile Gabrielei Scutea în fruntea PG și a Giorgianei Hosu la DIICOT.

➢ Pasul 3.

Din întreaga poveste nu ar lipsi nici numele Laurei Codruța Kovesi. Cea despre care se știe că are cel puțin un punct comun cu procurorul Horațiu Radu. Și anume ”antipatia” față de Giorgiana Hosu. Nu întâmplător, într-o perioadă, informații din dosarul lui Dan Hosu, soțul șefei (interimar) DIICOT, au fost răspândite în presă de rețeaua de casă a unor magistrați. Spre exemplu, de jurnalistul Virgil Burlă de la europalibera.ro. De remarcat că dedesubturile acestei manevre pe axa ”Kovesi-Horatiu Radu” au fost devoalate cu acuratețe de jurnalista Sorina Matei, pe pagina ei de Facebook. Motivul jurnalistei este totuși altul decât dezvăluirea mecanismelor din spatele numirii procurorilor, și anume supărarea că în fruntea DNA nu a fost numit un procuror pe placul bunului ei prieten, Daniel Morar.

Cumetria dintre Horațiu Radu și Nicolae Solomon

În acest mod, ambițiosul Horațiu Radu, având pe lângă ajutorul celor menționați mai sus și susținerea totală a procurorului Nicolae Solomon, membru în CSM, care este finul său, dar și a prietenilor acestuia din CSM, procurorii Florin Deac și Cristian Ban (despre care, poate ar trebui să ne întrebăm de ce ANI nu a făcut niciun demers legal cu privire la sesizarea făcută de Asociația Ordo Draconum cu privire la o situație de incompatibilitate a celor doi procurori), a reușit să își asigure o reintrare în cărți pentru șefia PG. Concret, Gabriela Scutea a fost întrebată de aceiași jurnaliști dacă se retrage din cursă după primirea avizului negativ.

Solomon, rege de Vaslui, 5 dosare la SIIJ

Nicolae Solomon este cercetat în cinci dosare la SIIJ, potrivit luju.ro. Dosarele lui privesc infracțiuni de luare și dare de mită, trafic și cumpărare de influență, grup infracțional organizat, abuz în serviciu, represiune nedreaptă și cercetare abuzivă. În luarea deciziei privind avizul pentru numirea șefilor de parchete, ar fi cântărit foarte mult relația de naș-fin cu procurorul Horațiu Radu și prietenia dintre soțiile acestora, amândouă colege la INM.

Procurorul CSM, Nicolae Andrei Solomon, s-a născut în comuna Zăpodeni din județul Vaslui și a absolvit liceul Mihail Kogălniceanu din municipiul Vaslui. La doar 34 de ani a fost numit vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, membru al Secţiei de Procurori din CSM și are un venit lunar, potrivit declaraţiei de avere din 2019, de 9189 euro pe lună.
Procurorul Solomon câştigă bine și din chirie, diurnă, transport, diferenţe salariale, ca membru ales: halucinanta sumă de 485.596 lei şi 6960 euro pe an!
Soţia sa, Maria Camelia Solomon, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, câştigă lunar şi ea 13.859 lei lunar, adică 2948 euro, veniturile pe 2018 ale familiei Solomon de la stat ridicându-se la aproape 144.000 de euro.

Solomon mai are în conturi, potrivit declaraţiei de avere, depusă în 2019, 69.468 lei, 86.604 euro şi 6402 dolari. A acordat, de asemenea, împrumut în nume personal de 10.000 de euro.
Puțini știu de legătura lui Nicolae Solomon cu actualul șef al Serviciului de Combatere a Infractiunilor Economice Bucuresti, Gabriel Necșulescu. Pe vremea cand Nicolae Solomon era procuror la PTB acesta era numit “prelungirea” lui Solomon.  Și, pentru a nu fi plagiatori, dacă vrem să ne reamintim cine este Nicolae Solomon, poate ar fi bine sa recitim acest articolul publicat aici: https://procuroriicorupti.wordpress.com/

Se poate vedea, așadar, cu ochiul liber, că există o rețetă de concepere și propagare a unor articole de presă cu privire la procurori, că același grup de jurnaliști au „surse” în rândul acelorași magistrați și că articolele din presă, deși nu au niciun element de noutate, sunt publicate fix în momentele cheie ale procesului de validare a șefilor de parchete.
Iată de ce avizul negativ dat de CSM ar fi fost influențat de aceste legături dintre magistrați și jurnaliști. Încă o dovadă că audierile candidaților la șefia parchetelor au fost formale și că deciziile au fost luate cu mult înainte stă faptul că Nicolae Solomon și-a exprimat opțiunile, atât a lui cât și a celorlalți membri CSM, cu ocazia deplasărilor la bilanțurile parchetelor teritoriale.

În episodul următor veți afla cine sunt oamenii puternici pe care se bazează Horațiu Radu și cine sunt magistrații din CSM care fac jocuri de culise.

UPDATE 

Contactat de Gândul, procurorul Răzvan Horaţiu Radu a transmis următorul punct de vedere referitor la informaţiile inserate în acest material.

Doresc să fac următoarele precizări pe care va rog sa le preluati integral:

1) Consider că o minimă deontologie profesională și un real interes pentru relatarea adevărului obliga publicația dumneavoastră să îmi adreseze întrebările înainte de a publica un articol al cărui principal scop pare a fi denigrarea persoanei mele.

2) Articolul dvs contine foarte multe neadevaruri si poate fi calificat drept o calomnie în integralitate ce îmi aduce grave prejudicii de imagine, fapt pentru care îmi rezerv dreptul de a uza de toate mijloacele legale în vederea reparării acestui prejudiciu. În acest sens, aș aprecia dacă mi-ați comunica și numele autorului articolului.

3) În ceea ce privește întrebările dumnevoastră, deși tardiv formulate, țin să vă precizez că relația mea cu doamna procuror Gabriela Scutea este una foarte bună, de peste 10 ani, o respect iar afirmațiile cuprinse în articol sunt speculații fără niciun fel de bază reală.

Cu stima,

Razvan Horatiu RADU

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...