EXPERTIZA PSIHIATRICĂ: Ucigașul japonezei avea discernământ

EXPERTIZA PSIHIATRICĂ: Ucigașul japonezei avea discernământ
Publicat: 18/09/2012, 12:07

Vlad Nicolae, care le-a ucis pe japoneza Yurika Masuno și alte două femei, avea discernământ la momentul comiterii crimelor și a violurilor de care este acuzat, au stabilit medicii legiști în urma expertizei psihiatrice, potrivit unor surse din Poliție.

Anchetatorii au dispus în cazul lui Vlad Nicolae (26 de ani) – arestat pentru uciderea japonezei Yurika Masumo și a altor două femei – efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice. Totodată, au fost făcute expertize medico-legale în cazul victimelor lui Vlad Nicolae și expertize medico-legale genetice asupra unor urme și obiecte.

Surse din Poliție au declarat, marți, pentru Mediafax, că în urma expertizei psihiatrice s-a stabilit că Vlad Nicolae avea discernământ când le-a ucis pe cele trei femei și când a violat și tâlhărit alte persoane.

Totodată, probe ADN aparținând lui Nicolae Vlad au fost găsite pe mâna stângă și pe hanoracul purtat de japoneză.
În fața anchetatorilor, Vlad Nicolae a negat că ar fi implicat în comiterea unor fapte sau a refuzat să facă de declarații vizând alte fapte de care este acuzat.

Vlad Nicolae a avut un comportament extrem de agresiv, el folosindu-și forța mâinilor pentru a-și mutila victimele, a le viola și a le ucide.

În 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae (26 de ani) a abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-București, oferindu-și ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanțe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părți, de pădure. Vlad Nicolae și tânăra au fost observați în acel loc de către șoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea șoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze și prezentând urme de violență. La aproximativ 60-70 de metri distanță a fost descoperită valiza victimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 august, acesta negând în fața anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

Dosarul în cazul Vlad Nicolae este cercetat pentru uciderea japonezei a fost preluat de Secția de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul instanței supreme. Anchetatorii au extins cercetările și au stabilit că Vlad Nicolae a omorât alte două femei, a violat și tâlhărit alte persoane.

Una dintre femeile ucise de Vlad Nicolae, A.A., în vârstă de 85 de ani, a fost violată, bătută și tâlhărită de acesta în 2 martie și a decedat în 14 aprilie, la spital.

Potrivit raportului medico-legal, femeia a suferit numeroase și grave leziuni traumatice, respectiv echimoze multiple, întinse, hematoame, plagă, escoriații, multiple fracturi costale, precum și leziuni vulvo-vaginale.

„Față de multitudinea și gravitatea leziunilor provocate victimei (așa cum acestea sunt descrise detaliat în raportul medico-legal al Institutului Național de Medicină Legală «Prof. Dr. Mina Minovici»), având în vedere că o parte însemnată a loviturilor au fost aplicate victimei în zone vitale (cap și torace), ținând cont de durata mare în timp de exercitare a violențelor (peste 40 de minute, așa cum rezultă din declarația victimei), precum și de starea victimei (persoană în vârstă de 85 de ani), în cauză au rezultat indicii temeinice în sensul că inculpatul Vlad Nicolae a prevăzut posibilitatea ca victima să decedeze, posibilitate pe care a acceptat-o”, au precizat procurorii.

Astfel, procurorii Parchetului instanței supreme au constatat că există indicii temeinice că Vlad Nicolae a comis crima din 2 martie, dispunând extinderea cercetărilor, începerea urmăririi penale pentru omor calificat și deosebit de grav și punerea în mișcare a acțiunii penale.

În această cauză, procurorii au stabilit că în data de 1 martie 2012, în jurul orei 20.30, prin forțarea ușii de acces, Vlad Nicolae a intrat în locuința victimei A.A., care locuia singură într-o casă din București, după care, prin violență, a deposedat-o de mai multe bunuri (bani și alimente) și a întreținut acte sexuale cu aceasta (oral și vaginal), prin constrângere. După agresiune, femeia a fost spitalizată până la data de 14 aprilie 2012, când a decedat.

Totodată, anchetatorii au stabilit că în noaptea de 5 spre 6 august 2012, Vlad Nicolae a intrat fără drept în locuința victimei S.T., în vârstă de 74 de ani, care locuia singură într-o garsonieră din localitatea Balotești, unde, prin constrângere, a întreținut relații sexuale cu aceasta. Apoi, Vlad Nicolae a ucis-o pe femeie, prin asfixie mecanică, „realizată prin comprimare cervicală (sugrumare) și toracală”. După uciderea femeii, Vlad Nicolae a dezbrăcat-o de cămașa de noapte și de alte obiecte de vestimentație, pe care le-a băgat într-o găleată aflată în baia locuinței (unde au fost găsite cu prilejul cercetării la fața locului).

„Acționând cu intenția de a simula un accident casnic și de a șterge, astfel, urmele care puteau duce la concluzia că victima fusese ucisă și la identificarea sa ca autor al faptelor, inculpatul Vlad Nicolae a deschis gazul de la aragazul din bucătărie, scoțând, totodată, din priză ștecherul detectorului de gaze, după care a părăsit locuința, încuind cu cheia ușa acesteia. La data de 06 august 2012, cadavrul victimei S.T. a fost găsit de către martora S.V. (nora victimei), care a pătruns în locuință folosind o cheie de rezervă”, au precizat procurorii.

Având în vedere că, anterior, Vlad Nicolae mai comisese un omor, victimă fiind A.A., procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din omor calificat în omor calificat și deosebit de grav, fiind pusă în mișcare acțiunea penală.

Totodată, Vlad Nicolae este acuzat că a violat și tâlhărit alte femei. Acesta a fost arestat în 19 august, în urma extinderii cercetărilor fiind acuzat de omor calificat și deosebit de grav, violare de domiciliu, viol, tâlhărie și lipsire de libertate în mod ilegal.

Consiliul Superior al Magistraturii va face controale de fond la Parchetul Tribunalului Ilfov și la Parchetul Judecătoriei Buftea, la solicitarea procurorului general, în urma deficiențelor constatate după verificările din dosarele lui Vlad Nicolae.

Totodată, șeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Cătălin Paraschiv, a fost demis din 10 septembrie, întrucât nu a analizat o plângerea făcută de o victimă a lui Nicolae Vlad, în care arăta că se teme de acesta, însă procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului.

Potrivit Ministerului Public, M.M. a depus, în 8 mai 2012, o plângere împotriva soluției procurorului Dunca, care a considerat că nu se impune prezentarea lui Nicolae Vlad instanței cu propunerea de arestare. Plângerea părții vătămate însă, nu doar că nu a fost soluționată, dar a fost înregistrată abia în 16 iulie 2012, fără a purta vreo viză a conducerii și fără a se dispune soluționarea.

Criminaliștii au confirmarea ADN că Nicolae Vlad este cel care a pătruns în locuință, iar dacă acest test s-ar fi făcut mai devreme, acuzatul ar fi fost arestat și nu ar mai fi apucat s-o ucidă și pe japoneza Yurika Masuno, susțin anchetatorii.
Procurorul general al României Codruța Kovesi, în urma unui control referitor la cauzele privindu-l pe asasinul studentei japoneze, a decis sesizarea Inspecției Judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului de Interne, dar și a conducerii INML, pentru întârzierea expertizelor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre români cred că România are o problemă cu tutunul?