EXPLICAȚII. Augustin Zegrean, lămuriri cu privire la neconstituționalitatea amenzilor. Cine a plătit deja, e bun plătit!

EXPLICAȚII. Augustin Zegrean, lămuriri cu privire la neconstituționalitatea amenzilor. Cine a plătit deja, e bun plătit!
Publicat: 06/05/2020, 17:58

Fost președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean comentează pe scurt decizia de miercuri, 6 mai, a magistraților, referitoare la OUG 34/2020. Chiar dacă această Ordonanță de Urgență a fost declarată neconstituțională, nu înseamnă că românii care deja au plătit amenzile își mai pot recupera banii!

În cazul acestora, poziția exprimată la Digi 24 de Augustin Zegrean a fost următoarea: „Cei care au plătit și nu mai sunt în termenul de contestare, e bun plătit!”. Cu alte cuvinte, banii rămân dați și nu se mai întorc în portofelele celor amendați!

Zegrean le recomandă cetățenilor să fie foarte atenți la termenul trecut în procesul verbal până la care pot contesta amenda primită și mai ales la ce instanță. Conform legii, termenul legal de contestare a unei amenzi contravenționale este de 15 zile de la primirea procesului verbal.

Magistrații CCR au declarat neconstituținală OUG 34/2020, cea referitoare la majorarea cuantumului amenzilor aplicate pe perioada decretării Stării de urgență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase