Explozie puternică într-un bloc din Pitești. O fetiță de 7 ani a fost găsită moartă

Explozie puternică într-un bloc din Pitești. O fetiță de 7 ani a fost găsită moartă
Publicat: 15/09/2013, 12:22
Actualizat: 25/03/2019, 23:31

UPDATE 11.01 Explozia de duminică dimineață dintr-un bloc de locuințe sociale din Pitești s-a produs, cel mai probabil, în timp ce femeia din garsoniera unde a avut loc deflagrația încerca să umple baloane cu heliu folosind o instalație de gaze improvizată, posibil o butelie, arată primelor date ale pompierilor.

Din primele date rezultă că femeia care a provocat deflagrația a încercat să umfle acasă baloane cu heliu pe care le vindea în târguri, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Se pare că a manipulat baloane cu gaze această femeie de 53 de ani., au fost 12 persoane intoxicate cu fum, iar doi copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie, dar sunt în stare stabilă, în afara oricărui perico. Tuturor li s-au aplicat măști de oxigen pe față și și-au revenit. A fost o acumulare cu gaze în această garsionieră, vindea baloane cu heliu, a încercat să le umfle acasă, o ilegalitate și s-a întâmplat deflagrația, dar, repet, cauza nu o știm cu precizie. O să începem cercetările în aest caz imediat ce pompierii vor încheia stingerea incendiului. Zona este izolată”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, comisar șef Dănuț Dinu.

UPDATE 10.48O fetiță de șapte ani a fost găsită moartă de către pompieri în locuința unde s-a produs explozia de duminică dimineață dintr-un bloc de locuințe sociale din Pitești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ȘTIREA INIȚIALĂ O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică, la etajul al patrulea al unui bloc de locuințe sociale din cartierul Războieni al municipiului Pitești, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze, în urma deflagrației o femeie fiind rănită, iar locatarii imobilului fiind evacuați.

La ora transmiterii acestei știri, la fața locului s-au deplasat patru autospeciale cu apă și spumă și trei ambulanțe, transmite corespondentul mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, lt Mădălina Epure, deflagrația a fost anunțată la Serviciul Unic de Urgență 112 de către locatari.

„La fața locului se acționează pentru stingerea flăcărilor, sunt mai multe autospeciale la fața locului,au fost mai multe apeluri pe 112 date de locatari care au reclamat că în bloc s-a auzit o explozie puternică urmată de incendiu, fără a preciza dacă sunt sau nu victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, lt Mădălina Epure.

În urma exploziei, o femeie a fost rănită suferind arsuri de gradele unu și doi și urmând să fie transportată la spital, iar cinci persoane au fost intoxicate cu fum.

Primele date ale pompierilor arată că exlozia a avut loc în cartierul piteștan Războieni, la blocul G1, pe scara C, o clădire de locuințe sociale.

La ora transmiterii acestei știri, pompierii militari intervin pentru stingerea incendiului, cu patru autospecuale cu apă și spumă.

Primele date arată că explozia s-ar fi produs în urma unei acumulări de gaze, în timp ce o persoană a încercat să aprindă aragazul.

Cristian Soare, prefectul județului Argeș, a declarat că, împreună cu primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, va căuta soluții pentru cazarea locatarilor din blocul afectat de explozie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii