Facultatea din România care a lansat specializarea de „funcționar european”

Redactor:
Vasile Magradean
Facultatea din România care a lansat specializarea de „funcționar european”
Universitatea "Babeș-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca va oferi, în anul universitar 2015/2016, o nouă specializare - "Leadership în sectorul public" - în limba engleză, prin care studenți români și străini sunt pregătiți să devină funcționari europeni în instituții ale Uniunii Europene.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că universitatea propune, în total, patru noi specializări la nivel de licență, două în limba germană și alte două în limba engleză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„UBB va oferi pentru anul universitar 2015/2016 patru noi specializări la nivel de licență în limbile germană și engleză, printre care «Leadership în sectorul public», în engleză, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Încercăm să pregătim studenți români și străini în leardeship la nivel european, de aceea am optat pentru limba engleză. Un funcționar pregătit în România poate să facă față exigențelor de la nivelul instituțiilor europene. Celelalte specializări sunt, în germană, «Geografia turismului» și «Administrarea afacerilor», iar în engleză mai este «Studii de securitate», la Facultatea de Istorie și Filozofie”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, în stabilirea acestor specializări în limbi străine a contat și dorința de internaționalizare, fiind o încercare a universității de adaptare la nivelul UE.

„Ne-am dat seama că România are nevoie să meargă pe piața de muncă europeană cu specialiști pregătiți în limba engleză, care este limba de circulație internațională cea mai folosită”, a explicat rectorul UBB.

UBB va scoate la concurs, la nivel licență, pentru anul universitar 2015/2016 4.840 de locuri bugetate, cifra fiind similară celei de anul trecut.

Inchide