FAKE NEWS. Încă un site a fost blocat. Portalul asociat cu un fost candidat la prezidențiale spunea că epidemia de coronavirus ar fi o invenție a unei industrii farmaceutice

FAKE NEWS. Încă un site a fost blocat. Portalul asociat cu un fost candidat la prezidențiale spunea că epidemia de coronavirus ar fi o invenție a unei industrii farmaceutice
Foto: Pixabay
Publicat: 18/04/2020, 17:13
Actualizat: 07/04/2021, 01:23

Încă un site a fost blocat pentru că transmitea fake news. Este vorba despre bpnews.ro, un site despre care Grupul de Comunicare Strategică a concluzionat că are materiale care persistă în lansarea unor teorii conspiraționiste de natură a instiga cetățenii la nerespectarea prevederilor din Ordonanțele Militare cu privire la distanțarea socială”. Site-ul este asociat cu fostul candidat la prezidențiale Ninel Peia.

Autoritățile au decis blocarea accesului la site-ul bpnews.ro în urma unei analize realizate de GCS

În urma analizei GCS, Ministerul Afacerilor Interne a cerut Arbitrului telecom (ANCOM) să solicite furnizorilor de internet din România să blocheze accesul la site-ul bpnews.ro.

În decizia ANCOM sunt date ca exemple mai multe articole semnate de Ninel Peia, fost candidat le alegerile prezidențiale, care susținea printre altele că pandemia de coronavirus ar fi o invenție a industriei BigPharma.
În luna martie au existat mai multe solicitări de blocare a unor articole care prezentau informații false pe site-ul în cauză.

Știrile false emise de autorii portalului

Pe 24 martie site-ul spunea că polidinul „ucide” coronavirusul. Atunci reprezentanții site-ului bpnews.ro au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică și au refuzat să corecteze informațiile false.

Grupul de Comunicare Strategică a considerat că se impune „dezactivarea site-ului www.bpnews.ro,” în considerarea informațiilor diseminate prin intermediul următoarelor articole, astfel:

– în articolul cu titlul „Vaccinarea – un experiment în masă” semnat de către Ninel Peia, se afirmă faptul că „actuala epidemie este o invenție a industriei BigPharma care urmărește de fapt ascuns, respectiv vaccinarea obligatorie a tuturor cetățenilor”. Totodată, prin intermediul aceluiași articol autorul invocă existența unui proiect de lege în acest sens care ar fi pregătit în secret de Guvernul României, aspect care nu este atribuit nici unei surse, astfel: „Guvernul Orban lucrează la legea obligativității vaccinării. Noi, Nemul Românesc trebuie să ne opunem din răsputeri acestei decizii criminale care va fi impusă cu jandarmii înarmați la ușă. Trebuie să ne strângem, să protestăm și, la nevoie să ne apărăm însăși integritatea fizică. Acum nu mai e de joacă, la nevoie, va trebui să ieșim la luptă cum au făcut-o mereu românii când li se pregătea stingerea Neamului: cu furci, cu topoare, cu avem la mână! Ora crimei se apropie, să nu ne lăsăm duși ca mieii la tăiere! La luptă! La răscoală! Apărați-vă copiii! Apărați-vă familia! Apărați România! Nemernicii cei vânduți au construit premizele unui genocid absolut!”,

– în articolul intitulat „Grupul de Comunicare Strategică promovează eugenia lui SOROS prin FakeNews băgate în presa vândută deja către BigPharma”, semnat de către domnul Ninel Peia și publicat în 15 aprilie 2020, se enunță ideea că raportările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică având ca subiect numărul deceselor din România al pacienților depistați pozitiv cu noul Coronavirus, ar fi false. De asemenea, potrivit constatărilor din cadrul analizei efectuate de către Grupul de Comunicare Strategică, domnul Ninel Peia susține că, în buletinele de presă, Grupul de Comunicare Strategică specifică că decesele raportate ar avea drept cauză SARS-COV-2, astfel: „Cea mai oribilă dintre aceste fakenews este și cea mai preluată de întrega presă este aceasta: MORȚI de COVID – 19. Zilnic, Grupul de Comunicare Strategică anunță morți peste morți care au decedat din cauza lui SARS COV2, neluând în seamă bolile de care sufereau deja sărmanii oameni: faze terminale, probleme cardiace, dependenți de dializă sau loviți de hepatita C. Aceste boli, deși citate, nu pot fi cauza morții, că așa vrea mușchii GCS.”

Site-ul BPNews.ro este asociat cu Ninel Peia, fost deputat PSD exclus în 2016 din partid de către Liviu Dragnea după ce acesta susținuse că vaccinurile ar fi îmbolnăvit mai mulți bebeluși din Argeș. Ninel Peia a candidat la alegerile prezidențiale din 2019 din partea Partidului Neamul Românesc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață