Faleza Dunării se prăbușește din nou în Galați: O gaură uriașă a apărut în asfalt. VIDEO și FOTO

Mai multe pe gandul.info

Locul în care s-a produs, miercuri, surparea se află pe Faleza Superioară a Dunării, chiar pe mijlocul unei străzi care pornește din Bulevardul Marea Unire de pe versant. În zonă se află mai multe puncte de atracție pentru gălățeni, precum o alee pietonală și un parc, dar și câteva blocuri și un hotel.

De asemenea, surparea a apărut la câțiva metri distanță de locul în care a existat un crater care ani de zile a blocat circulația rutieră pe bulevard. Lucrările de consolidare a versantului s-au încheiat anul trecut, groapa a fost astupată, iar circulația auto a revenit la normal.

Accidentul de teren de miercuri readuce în discuție problema surpărilor de pe faleza gălățeană și i-a obligat pe reprezentanții municipalității să ia măsuri urgente.

„Circulația pe Faleza Superioară în zona Elice, pe breteaua de legătură, a fost oprită din cauza unei avarii la sistemul de canalizare. Echipele S.C. Apa Canal fac verificări pentru a depista cauzele și se fac intervenții pentru a remedia cât mai repede situația”, a transmis, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Polițiștii locali monitorizează zona pentru a evita incidentele.

„În zonă au fost dislocați polițiști de la Ordine Publică și de la Serviciul de Siguranță Rutieră. Zona este monitorizată pentru a evita incidentele. Polițiștii locali vor fi la fața locului și mâine (joi – n.r.) când vor începe lucrările de reparații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați, Aurelia Bogatu Matei.

Anul trecut, Primăria Galați a încheiat un contract în valoare de 130.000 de lei pentru realizarea unei „inspecții tehnice a lucrărilor publice – zona Faleza din Municipiul Galați”, ceea ce presupune monitorizarea întregii Faleze a Dunării timp de trei ani. La finalul termenului, experții vor stabili care este soluția pentru consolidarea falezei.

La Galați este cea mai înaltă faleză a Dunării din toate orașele aflate pe malul fluviului. Cu o înălțime maximă de 60 de metri și o lungime de șase kilometri, Faleza Superioară a Dunării este un punct de reper pentru gălățeni și o zonă de interes pentru dezvoltatorii imobiliari și pentru hotelieri.

Problemele în zonă au început în urmă cu opt ani, atunci când s-a produs prima surpare, iar până în prezent au fost cel puțin opt accidente de sol semnificative, craterele atingând și zece metri adâncime. Specialiștii au stabilit că de vină sunt infiltrațiile de apă din versanți dar și clădirile apărute în zonă după 1990 care au exercitat presiune asupra terenului și au distrus sistemul de drenare a apelor pluviale. Experții au atras atenția în numeroase rânduri că în lipsa unor lucrări de consolidare a întregului mal al Dunării, faleza s-ar putea prăbuși în fluviu.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
Boala care va ucide mai multe persoane decât Covid-19. Avertismentul OMS
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOC! Armata chineză, pregătită de luptă! Noua armă MORTALĂ va distruge tot în jurul ei....
S-a aflat despre Lidl România: de unde vin, de fapt, legumele și fructele pe care...
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
9 obiceiuri ale oamenilor extrem de productivi. Iată ce au în comun oamenii eficienți
Inchide