• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Femeia care a încercat s-o șantajeze cu 20.000 de euro pe președinta ICCJ a fost trimisă în judecată

Femeia care a încercat s-o șantajeze cu 20.000 de euro pe președinta ICCJ a fost trimisă în judecată
Femeia care a șantajat-o pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Livia Stanciu, cerându-i 20.000 de euro pentru a nu face publice informații presupus compromițătoare, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Dosarul în care Mariana Rarinca este acuzată de șantaj va fi judecat de Tribunalul București, procurorii propunând menținerea măsurile preventive luate în cauză, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.

„În schimbul nedivulgării către presă a acestor informații, presupus compromițătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței.

Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare și cererea ca Livia Stanciu să îi dea 20.000 de euro drept compensație pentru „datorii” care ar fi fost plătite de Mariana Rarinca în numele soțului judecătoarei au fost transmise unei rude de-a acesteia.

„În perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post important de televiziune) a unor date compromițătoare despre persoana vătămată și familia acesteia. În schimbul nedivulgării a acestor informații compromițătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate o sumă de bani”, au precizat procurorii.

Anchetatorii au menționat în rechizitoriu că probele administrate au arătat că faptele pe care Mariana Rarinca intenționa să le divulge cu privire la Livia Stanciu și la membrii familiei acesteia sunt imaginare, „întrucât nici persoana vătămată, nici soțul acesteia nu au avut și nu au vreo datorie față de inculpată”.

În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Procurorii DNA arătau, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a Marianei Rarinca, că aceasta a luat legătura, inițial, cu cumnatul Liviei Stanciu. Potrivit anchetatorilor, Rarinca i-a spus bărbatului pretențiile pe care le are, iar după câteva întâlniri cu acesta i-a transmis mai multe mesaje pe telefonul mobil, prin care punea presiune în legătură cu divulgarea în presă a unor informații presupus compromițătoare pentru judecătoare.

„Nu pot sa mai aștept. Nu o sa vă placă dar mam hotărît sa numai țin cont decît de mine și de ai mei. Cineva va avea musafiri neplăcute la usa”, „Am semnat cu o tel și voi spune tot ce știu cu date concrete și cu martori dna ma ignorat total dar eu am plătit o parte din datorii și vreau banii”, „Voi pune și pe internet” și „Sunt în drum spre București nu mai am milă de nimeni. o sa iasă așa de urît încât poate sa și dea demisia am vrut doar banii mei” sunt mesajele pe care le-a trimis Rarinca cumnatului judecătoarei, potrivit DNA.

Procurorii mai arată că destinatarul sms-urilor, după ce a primit al patrulea mesaj, s-a supărat și a sunat-o pe cumnata sa, Livia Stanciu, să o întrebe dacă a luat legătura cu Rarinca. Cumnatul Liviei Stanciu i-a mai spus judecătoarei că Rarinca pretinde că le-a dat creditorilor soțului ei, în numele acestuia, 20.000 de euro, iar acum are pretenția ca suma respectivă să-i fie dată pentru a nu face dezvăluiri în presă.

Inchide