Femeie de 82 de ani, arestată pentru că nu a plătit factura la gunoi: „Cum te-ai simți dacă ar fi bunica ta?”

Femeie de 82 de ani, arestată pentru că nu a plătit factura la gunoi: „Cum te-ai simți dacă ar fi bunica ta?”
Sursă Foto - TheHill.com/Locuința bătrânei
Publicat: 03/12/2022, 13:01
Actualizat: 03/12/2022, 13:02

Autoritățile din statul american Alabama au arestat o femeie de 82 de ani pentru că nu și-a plătit factura la gunoi, în valoare de 77,8 dolari.

Poliția orașului Valley a declarat că a tratat-o „cu respect” pe Martha Louis Menefield și că au notificat-o de mai multe ori că nu și-a plătit factura.

„Doamna Menefield a fost tratată cu respect de către ofițerii noștri în îndeplinirea îndatoririlor lor și a fost eliberată pe cauțiune”, a declarat Mike Reynolds, șeful poliției din Valley, Alabama. Polițiștii au fost însă critiați aspru pe rețelele sociale.

„Toți cei care au jucat un rol în arestarea acestei femei din Valley, Alabama, în vârstă de 82 de ani, trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor”, a scris Donald Watkins, un fost avocat, într-un comentariu.

Menefield a spus că prima ei reacție când a văzut doi polițiști la ușa, ei pe 25 noiembrie, a fost să râdă. „Glumeşti?”, l-a întrebat ea pe un ofițer.

Dar când polițiștii i-au explicat că nu e nicio glumă, bătrâna s-a speriat.

„Ar trebui să vă fie rușine”

După ce i-au pus cătușele, unul dintre polițiști i-a șoptit: „Nu plânge”

„Cum te-ai simți dacă ar veni cineva și ar aresta-o pe bunica ta?”, i-a răspuns femeia.

După ce a fost arestată, femeia a fost dusă la departamentul de poliție din Valley și reținută pentru puțin timp, apoi a fost eliberată pe cauțiune.

„Am fost într-o încăpere care arăta ca o cușcă la secția de poliție. Și am spus: „Vreți să mă băgați în cușca asta? Ar trebui să vă fie rușine””, a povestit ea.

Avocatul a precizat că femeia a fost avertizată de mai multe ori în privința facturilor restante.

Polițiștii au încercat să o sune și i-au lăsat o citație în ușă, care îi cerea să apară în fața unui tribunal, în septembrie.

Femeia susține însă că nu știa că respectivele facturi nu au fost plătite și că nu a primit nicio citație, potrivit Dailymail.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase