• Publicat:
Știri

Festivalul Cerbul de Aur 2019: S-a dat startul înscrierilor. Care este termenul limită

Festivalul Cerbul de Aur 2019: S-a dat startul înscrierilor.  Care este termenul limită
Înscrierile pentru ediția de anul acesta a Festivalului Internațional Cerbul de Aur, care va avea loc la Brașov, la sfârșitul lunii august, au fost deschise și au ca termen limită 6 iulie, potrivit unui comunicat remis Mediafax de TVR.

Artiștii care doresc să participe la concurs se pot înscrie până pe 6 iulie pe site-ul oficial al evenimentului, cerbuldeaur.ro, unde este publicat și regulamentul festivalului concurs.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul selecției va decide artiștii care vor intra în competiție. Dintre aceștia, doar 12 concurenți rămân în concurs și vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele patru premii ale festivalului, în valoare totală de 55.000 de euro, sau una dintre distincțiile speciale.

În 2018, televiziunea publică a reluat organizarea Festivalului Internațional Cerbul de Aur după o pauză de nouă ani, reunind pe scena din Piața Sfatului din Brașov nume importante ale industriei muzicale din România și din străinătate.

Televiziunea Română pregătește pentru ediția din acest an un format inedit, cu două zile de concurs, o gală de premiere și evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 18 ediții, cea mai recentă fiind organizată în anul 2018, la împlinirea a 50 de ani de la debut. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții și recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger și mulți alții.

 

Inchide