Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2019: Cine va face parte din juriu

Festivalului Internațional Cerbul de Aur 2019: Cine va face parte din juriu
Publicat: 31/07/2019, 12:04

Loredana, unul dintre cele mai mari nume din showbiz-ul românesc, cu o carieră de un sfert de secol, în care a lansat zeci de hituri, se va afla în acest an la Cerbul de Aur într-o ipostază nouă, cea de jurat, după ce a fost prezentatoare și invitată să susțină recitaluri. „Am o lungă și frumoasă istorie alături de Cerbul de Aur. Am urcat pe scena de la Brașov de mai multe ori de-a lungul anilor, în recitaluri sau ca prezentator. Jurat nu fusesem, așa că, m-am bucurat să fiu invitată să fac parte din juriu, mai ales că o să fiu din nou colegă cu Ricky Dandel cu care am prezentat Festivalul, în 1996!”, a spus Lori, potrivit unui comunicat remis Mediafax de TVR.

Numele lui Ricky Dandel aproape se confundă cu Cerbul de Aur. A fost prezentatorul a cinci ediții și a susținut două recitaluri pe scena de la Brașov, în 1992 și în 1993, dar este pentru prima dată la masa juriului.

Vasile Șirli trăiește la Paris și a fost, aproape 30 de ani, directorul muzical al parcului Disneyland din acest oraș. A semnat muzica pentru numeroase șlagăre, precum „Neîmplinitele iubiri”, interpretat de Mirabela Dauer, pentru televiziune, filme și spectacole regizate de Lucian Pintilie, Stere Gulea, Mircea Daneliuc, Dan Micu, Gabor Tompa etc.

Cel de-al patrulea membru al juriului, artista franco-belgiană Viktor Lazlo, este cunoscută publicului larg mai ales datorită hitului „Breathless”, lansat în 1987, an în care a fost și gazda finalei Eurovision Song Contest, desfășurată în Bruxelles. Viktor Lazlo este un artist complet, cu o carieră de succes atât în plan muzical, cât și în cel literar. A lansat peste 15 albume și compilații vândute în mai mult de 30 de țări, duete numeroase, are cinci discuri de aur, turnee internaționale, peste 25 de filme, incluzând producții italiene, germane și spaniole, a scris mai multe cărți, dar s-a îndreptat și către musical și actorie.

După ce a dorit să reprezinte țara noastră la Eurovision și a participat la selecția națională din 2018, ajungând până în finală, Erminio Sinni revine în România ca jurat la Cerbul de Aur.

Aceștia sunt cei cinci artiști care îi vor asculta pe cei 12 finaliști ai concursului de interpretare internațional și vor decide către cine vor merge premiile în valoare de peste 55.000 de euro.

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului „Cerbul de Aur” va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Brașov, și va aduce pe scena din Piața Sfatului mari artiști ai muzicii din România și din străinătate, primele numele deja anunțate fiind Ștefan Bănică jr. și Irina Rimes.

Pentru concurenții din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o gală de premiere și evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Biletele pentru Festivalul Concurs „Cerbul de Aur” 2019 au fost puse în vânzare, cu prețuri pornind de la 70 de lei. Biletele sunt disponibile pe Eventim.ro, UPC.ro și în rețeaua magazinelor partenere.

Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română, iar toate informațiile despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 18 ediții, cea mai recentă fiind organizată în anul 2018, la împlinirea a 50 de ani de la debut. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții și recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger și mulți alții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican