Firea, despre producția Elcen: Să o vândă în Honolulu. Vom intra și noi pe Bursă și ne descurcăm / Primarul Capitalei, în conflictul cu administratorul judiciar al Elcen: Mă voi adresa instanței. Cei de la Elcen „stau pitiți și vor să încaseze facturi umflate”

Firea, despre producția Elcen: Să o vândă în Honolulu. Vom intra și noi pe Bursă și ne descurcăm / Primarul Capitalei, în conflictul cu administratorul judiciar al Elcen: Mă voi adresa instanței. Cei de la Elcen „stau pitiți și vor să încaseze facturi umflate
Publicat: 25/09/2019, 15:24

„Primăria Capitalei trebuie să asigure continuitatea livrării apei calde și a căldurii. Cele mai mari sume din bugetul Capitalei s-au dus și anul acesta către transportul public și către RADET. Aproximativ într-o lună normală, în care nu ni se taie masiv de către Ministerul de Finanțe, să spunem 300 de milioane de lei, 100 de milioane de lei merg către STB, 100 de milioane către RADET, și mai rămânem cu 100 de milione de lei să achităm salariile angajaților și să plătim toate lucrările de pe șantierele începute din Capitală”, a declarat, Gabriela Firea, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul Capitalei a precizat că în situația în care conflictul dintre RADET și Elcen se va accentua, Primăria Capitalei ar putea cumpăra energie termică de pe piața liberă.

„Dacă nu se va putea restabili o situație măcar de minim respect cu Elcen, dacă condițiile contractuale și comerciale vor fi injuste din partea Elcen către RADET în continuare, ulterior Compania Termoenergetica, bineînțeles că nu vom sta cu mâinile în sân și vom căuta alternative. Cred că pe plan mondial nu este Elcen-ul singura entitate care să ne furnizeze energie termică pe care să o livrăm populației. Eu cred că nu suntem totuși într-un cerc închis. Ideal ar fi să avem pe același lanț producție, transport, distribuție, și să fie aici în București prin fuziunea care s-a dorit”, a mai precizat Firea.

Edilul Capitalei le mai transmite celor de la Elcen că, în cazul în care nu înțeleg că sunt parte integrantă a sistemului bucureștean, își pot vinde producția „în Honolulu”.

„Dacă domniile lor nu înțeleg că sunt parte integrantă a acestui sistem și poate au alte gânduri cu producția, să o vândă în Honolulu, atunci vom intra și noi pe Bursă, chiar dacă va fi dificil din punct de vedere tehnic, dar nu imposibil, și ne vom descurca. Îi asigur pe bucureșteni că nu vom opri apa caldă și căldura”, a mai declarat Firea.

La rândul său, Alexandru Burghiu, administratorul special al RADET, a declarat că în prezent Regia vrea să cumpere energie de pe piață, iar în acest sens se lucrează la un caiet de sarcini.

„În momentul de față noi achiziționăm circa 96% energie de la Elcen (…) Putem anunța în premieră că în momentul de față lucrăm la caietul de sarcini pentru achiziția de energie termică de pe piață, în primă instanță pentru zonele deficitare, astfel încât acele cartiere care suferă să revină ca distanță aproape de sursele de producere și starea de normalitate să revină la ordinea zilei”, a declarat Burghiu.

Gabriela Firea, în conflictul cu administratorul judiciar al Elcen: Mă voi adresa instanței

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că se va adresa instanței pentru atacurile din partea administratorul judiciar al Elcen. Edilul a mai declarat că cei de la Elcen ar trebui să înțeleagă că „România nu este Vestul sălbatic”.

„În ceea ce privește atacurile la adresa mea personal și cele la imaginea Primăriei Municipiului București și a primarului general, mă voi adresa instanței. Cred că administratorul judiciar al ELCEN trebuie să înțeleagă că suntem în România într-o țară europeană și nu în Vestul sălbatic”, a declarat Firea, miercuri.

Edilul mai spune că cei de la Elcen „stau pitiți și vor să încaseze facturi umflate”.

„Nu e normal ca relațiile dintre noi să nu fie unele armonioase, colegiale, pentru că împreună trebuie să asigurăm agentul termic pentru populație. Ei profită de faptul că interfața cu cetățenii o avem noi, Primăria Capitalei, prin RADET și stau pitiți și vor să încaseze facturi foarte umflate”, a mai precizat Gabriela Firea.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping