Firea: Toate mașinile care blochează transportul în comun sau căile de acces vor fi ridicate

Firea: Toate mașinile care blochează transportul în comun sau căile de acces vor fi ridicate
Publicat: 16/01/2017, 14:08
Actualizat: 05/06/2018, 14:08

„O parte dintre conducătorii auto au înțeles să își lase mașinile pe lina de tramvai, troleibuz. Azi dimineață am avut un astfel de caz, linia de troleibuz 70 a fost blocată două ore de un autoturism în zona Basarabia. (…) Începând de astăzi toate mașinile care vor bloca transportul în comun sau alte căi de acces vor fi ridicate până la aprobarea normelor de către o platformă aflată la administrația străzilor și care va putea să acționeze urgent.(…) Fac apel la operatorii de salubritate, să curețe în totalitate banda 1. Mai sunt porțiuni de banda 1 care nu sunt eliberate. (…)

Cu privire la reclamațiile în legătură cu gropile care s-au format, administrația străzilor nu a avut contract de mentenață în ultimii doi ani. Avem acum un astfel de contract și, în regim de urgență, va trece la repararea și plombarea gropilor. Imediat dupa ce se înlătură și stratul de zăpadă din această săptămână se trece la reparații. Se intervine chiar de azi, am dat deja în lucru unele zone, se repară în regim de urgență”, a declarat Gabriela Firea la sediul Primăriei Capitalei unde a fost convocat comandamentul de iarnă.

Reprezentantul RATB prezent la ședința de comandament a susținut că măsura este una necesară, în ultimele zile mijloacele de transport în comun având sute de minute întârziere din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

„Astăzi am avut această blocare pe bulevardul Basarabia. Procedura este ca într-un minute, două minute, șoferul să anunțe dispeceratul RATB.Dispeceratul anunță Poliția Locală. După acest fapt, ținem legătura cu conducătorul auto și revenim. Aceasta este modalitatea noastră internă, e o procedură veche care a funcționat. În această dimineață am avut alte blocări. În ziua de 15, duminică, am avut 154 de minute blocate datorită vehiculelor, vineri peste 600 de minute”, a spus Adrian Mihail, directorul RATB.

Primarul General al Capitalei a transmis că în perioada imediat următoare vor fi adoptate normele de aplicare a hotărârii de guvern privind ridicarea autoturismelor, la nivel de consiliu general și la fiecare consiliu local.

Ședința de comandament de la sediul Primăriei Capitalei a fost organizată în contextul în care Capitala intre de luni seară, de la ora 23.00, sub incidența unei informări de ninsoare și vânt.

„Municiupiul București intră sub incidență de la ora 23.00 până miercuri la ora 20.00, interval în care vântul se va intensifica. La noapte, mâine, poimâine, rafalele vor atinge 40-50 de km/h și este posibil să meargă până la 52-55km/h. În această perioadă, pentru municipiul București estimăm și ninsori. La noapte și mâine, acestea este posibil să fie slabe cantitativ. (…) Cu o vreme severă la sud, sud-este de București, este posibil să se acumuleze în jurul a 3-8 cm de zăpadă nouă. (…)”, a spus meteorologul ANM Gabriela Băncilă.

În contextul avertizării meteo, Gabriela Firea anunță că au fost consultări cu Inspectoratul Școlar General și s-a stabilit că preluarea elevilor, marți și miercuri, se va putea face până la ora 09.00-09.30.

„Elevii pot să vină la școală începând cu ora 08.00 sau până la 09.00-09.300. Cadrele didactice vor fi înțelegătoare și nu se vor pune absențe.”, a precizat primarul Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?