Firmele controlate de Rădoi, cel la care au apelat autoritățile în cazul Caracal, au contracte bănoase cu statul: Ne facem datoria mai bine decât Poliția

Firmele controlate de Rădoi, cel la care au apelat autoritățile în cazul Caracal, au contracte bănoase cu statul: Ne facem datoria mai bine decât Poliția
Publicat: 05/08/2019, 14:35

Firmele controlate de omul de afaceri Remus Rădoi din Caracal, Safety Security și Spartan Pază și Protecție, au numeroase afaceri cu instituțiile statului.

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cele două firme figurează cu mai multe contracte încheiate cu diverse instituții, în valoare de peste 3 milioane de lei.

Astfel, în anul 2018, firma Spartan Security a încheiat contracte de pază și protecție la stațiile CFR Slatina, Pitești, Drobeta Turnu Severin și SRLU Craiova, în valoare de 735.139 de lei.

Tot anul trecut, firma Safety Security a încheiat două contracte mari: unul de pază umană și monitorizare, cu Direcția pentru Protecția Copilului Caracal, în valoare de 368.313 de lei, și unul pentru paza Depoului Ploiești, în valoare de 768.000 de lei.

În anul 2019, aceeași firmă a câștigat licitația organizată de Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, în valoare de 481.873 de lei. De asemenea, Safety Security mai are în derulare un contract de pază a Cantinei Sociale din Caracal, evaluat de 126.144 de lei, și unul cu Administrația Piețelor din același oraș, în valoare de 61.320 de lei.

Tot în cursul acestui an, firma a încheiat cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt un contract în valoare de 21.384 lei, în timp ce cu Primăria Caracal a semnat un contract de 460.082 de lei.

Omul de afaceri Remus Rădoi a declarat, pentru MEDIAFAX, că toate contractele au fost încheiate legal și că cei peste 1.800 de angajați ai celor două firme își fac datoria „mai bine decât Poliția”.

„Participăm la toate licitațiile publice de pe SEAP, actualmente SICAP, la toate, absolut la toate participăm, licitațiile sunt electronice, pe care le câștigăm, le câștigăm, pe care nu, nu. Ce pot să vă spun mai mult? Nu avem nicio licitație câștigată altfel decât după premisa prețului cel mai mic ofertat și nu avem nicio licitație prin atribuire directă, doar electronic. (…) Perfect legal, suntem pe piață de 16 ani, muncim de n-avem timp pentru noi măcar și suntem performanți și ne facem datoria uneori mai bine decât Poliția sau decât oricare alte organe ale statului care merg acolo pentru bani. Noi ne facem treaba”, a spus Remus Rădoi.

El susține că nu este și nu a fost acționar la niciuna dintre cele două firme, la care însă ocupă posturi de conducere. „Lucrez și eu la ele, nu sunt ale mele, există un proprietar legal în acte acolo. Mi-am pus și eu amprenta cât am putut. (…) Am un post în conducere, mă ocup, merg, caut contracte, mă zbat”, a mai spus omul de afaceri pentru MEDIAFAX.

Remus Rădoi a fost solicitat, după apelurile la 112 ale Alexandrei, care și-a anunțat răpirea, să ajute Poliția cu informații despre o mașină. Cererea a fost făcută de adjunctul IPJ Olt de la acea vreme, Nicolae Alexe.

Cazul Alexandra a scos la iveală faptul că ajutorul oferit de Remus Rădoi nu a fost o excepție și că au mai fost și alte dosare.

El i-ar fi reproșat chiar șefului adjunct de la IPJ Olt că a fost prea blând cu rivalul său, Nicușor Oacă, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Foto: captură Youtube

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Mit FALS sau realitate? Cât de mult ajută, de fapt, alimentarea mașinii cu un combustibil...
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Elon Musk a propus lanțului McDonald’s să accepte plata cu moneda Dogecoin
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța a ajuns la 15,49!
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Începe războiul! Un fost premier al României spune exact când va începe
Șoc în România! Orașul care riscă să dispară de pe hartă. Semnalele sunt cu adevărat...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...