Fiul fostului ministru Ioan Avram Mureșan a murit în Kenya

Fiul fostului ministru Ioan Avram Mureșan a murit în Kenya
Publicat: 09/09/2012, 23:41
Actualizat: 01/02/2019, 17:34

Dan Mureșan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureșan, a fost găsit mort într-un apartament din Nairobi (Kenya), au precizat, duminică, pentru Mediafax, surse neoficiale.

Ioan Avram Mureșan se află în închisoare unde ispășește o pedeapsă de șapte ani pentru deturnare de fonduri.

MAE a comunicat, duminică, la solicitarea Mediafax, că, sâmbătă, Ambasada României la Nairobi/Kenya a fost informată „de către un coleg de serviciu al unui cetățean român că trupul neînsuflețit al acestuia ar fi fost găsit într-un apartament din districtul Nairobi”.

„Conform relatării, cetățeanul român era angajat la o companie engleză de telecomunicații, aflându-se de mai multă vreme în Kenya. Acesta nu își înregistrase însă prezența pe teritoriul Kenyei la misiunea diplomatică română. Din aceeași sursă rezultă că, după sosirea poliției, corpul neînsuflețit ar fi fost preluat de o firmă de pompe funebre în vederea efectuării necropsiei și eliberării certificatelor medicale constatatoare, urmând ca luni, 10 septembrie, un reprezentant al companiei de asigurări competente să deschidă un dosar în acest caz”, se spune în răspunsul MAE..

Ambasada României face „toate demersurile necesare pentru obținerea de la autoritățile locale, în cel mai scurt timp posibil, a informațiilor oficiale privind decesul cetățeanului român”.

„De asemenea, Ambasada se află în legătură atât cu reprezentanții companiei angajatoare, cu firma de pompe funebre, precum și cu persoana de contact din partea familiei din țară, în vederea oferirii de asistență consulară pentru emiterea tuturor documentelor necesare și a facilitării transportului în țară a trupului neînsuflețit al persoanei decedate”, se mai precizează în comunicarea MAE.