Florin Salam aduce acuzații grave Spitalului „Matei Balș”, unde este internat fratele său infectat cu Covid-19. „Pur și simplu, suntem disperați”

Florin Salam aduce acuzații grave Spitalului „Matei Balș”, unde este internat fratele său infectat cu Covid-19. „Pur și simplu, suntem disperați”
Florin Salam, în fața Spitalului „Matei Balș”
Publicat: 06/08/2020, 21:33
Actualizat: 06/08/2020, 21:45

Florin Salam şi familia sa au acuzat, joi, în faţa jurnaliștilor Spitalul “Matei Balş”, unde este internat în stare gravă fratele manelistului care a fost infectat cu COVID-19, că refuză să le comunice informații despre starea pacientului. Mai mult, le-ar fi adresat și unele remarci rasiste.

Spitalul respinge, însă, acuzaţiile și susține că familia a fost informtă zilnic, transmite Antena 3.

Florin Salam a declarat că medicii de la „Matei Balș” nu i-au comunicat informații despre starea precară de sănătate a fratelui său, internat la secția de Terapie Intensivă a Institutului “Matei Balș” de aproximativ două săptămâni.

„Nu aș fi făcut acest gest să chem toate televiziunile, dar n-avem încotro. Pur și simplu, suntem disperați pentru că nu comunică nimeni cu noi. Noi întrebăm, avem un pacient bolnav, este normal să vrem să știm starea lui, suntem familia, sunt copiii lui, suntem frații lui. Ce putem să facem?! Să stăm cu mâinile în sân până ne zic că gata, este în ultima fază?! Indiferent de situație, trebuie să știm ce se întâmplă cu el, este durerea noastră”, a spus cântărețul de manele.

Sora manelistului a relatat un episod în care a încercat să afle mai multe informaţii de la Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”.

Am făcut rost de numărul domnului Cercel. Domnul Streinu Cercel, întrebat dacă e adevărat că i-au cedat rinichii, ficatul, ne-a spus: „Și ce puteți face voi?!”, a declarat sora lui Florin Salam.

De asemenea, rudele lui Florin Salam susțin că au fost discriminate pentru că sunt de etnie romă. „Ne-au întrebat «Sunteți țigani?». Le-am spus că da și ne-au spus «Atunci mergeți la ghicitoare»”, a mai declarat o membră a familiei lui Florin Salam.

Reacția Institutului “Matei Balș”

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, precizează că familia a fost informată zilnic cu privire la starea bolnavului, care se află în stare gravă la Terapie Intensivă.

„Poziția spitalului este următoarea: dincolo de starea foarte gravă a pacientului care nu face obiectul discuției de la televizor, în fiecare zi, familia a fost ținută la curent, un medic din colectivul Secției de Terapie Intensivă s-a întâlnit cu membrii familiei și le-a explicat starea în care se află, procedurile care i se aplică pacientului, care este prognosticul și șansele de supraviețuire. Prin urmare, în fiecare zi, familia a fost ținută la curent despre starea pacientului”, a declarat Cătălin Apostolescu.

Institutul ”Matei Bals”, după acuzațiile aduse de Florin Salam. Ce i-a răspuns prof. Streinu Cercel familiei lui Florin Salam

Institutul Matei Balș a reacționat după acuzațiile aduse de Florin Salam, potrivit cărora personalul medical  nu comunică cu familia despre starea de sănătate a fratelui acestuia.

Institutul Matei Balș din Capitală susține că familia pacientului, fratele lui Florin Salam, este ținută la curent cu starea acestuia de către un medic de la Terapie Intensivă, zilnic.

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din București a fost asasinat! Emi Pian a fost înjunghiat la o partidă de barbut (DETALII EXCLUSIVE)

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri interlopi din Capitală a fost ucis, marți dimineață, în jurul orei 03.00, în urma unei bătăi între clanuri care a avut loc pe o stradă din cartierul Giulești. Emi al lui Pian a murit în drum spre spital după ce ar fi fost înjunghiat de mai multe ori.

Potrivit unor surse judiciare, în noaptea de luni spre marți, pe strada Intrarea Craiovei, din sectorul 6, a avut loc un conflict violent între membri mai multor clanuri, care s-ar fi luat la bătaie în urma unor neînțelegeri legate de un joc de barbut.

Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro: „Necropsia relevă că a murit de inimă”

„A ieșit între timp rezultatul necropsiei la Emi Pian, de fapt a reieșit că a murit de inimă. Era încadrată la omor, rămâne încadrarea, dar o să fie un spectacol în instanță, dacă lucrurile vor rămâne așa.

S-a stabilit că înțepătura a fost la nivelul gambei. A avut o hemoragie foarte puternică, dar nu aceasta a produs decesul.

Există un articol de ieri în GÂNDUL, cu privire la rezultatul necropsiei. Da, era și drogat. Dar rămâne peste trei luni să știm ce substanță ingerase Pian. Probabil luase COCAINĂ.

Ei beneficiază și de prețuri mai mici la cocaină, Emi era dependent de alcool, amesteca probabil drogurile cu alcool, pierdea nopți și trebuia să reziste. Polițiștii au audiat o mare parte din persoane implicate și deși plâng la catafalc, se protejează unii pe alții.

Spre exemplu, Grațian, fratele lui Emi, suspectat că l-a lovit cu toporul pe agresorul lui Emi…Nu a văzut nimic…Nu știe…O declarație evazivă. Ei nici nu au sunat la 112, poate Pian ar fi scăpat cu viață.

Nu și-au dat seama, nu le permitea statutul social. L-au urcat în mașină, au câștigat și timp pentru că oamenii adunaseră lucrurile incriminatoare, până a venit poliția (telefoane, arme albe etc).

Emi al lui Pian a fost vândut drept „regele lumii interlope”. Dar nu a fost regele, a fost un interlop respectat. Au trăit foarte mult din faima tatălui lor. Numele de Pian vine de la modul în care tatăl lor bătea victimele. Duduianu este numele lor. Copiii lui au preluat-o, nu au fost niciodată bătăuși extraordinar, au o familie foarte numeroasă, nu au fost foarte bogați. Cel care l-a provocat a spus că nu avea poartă la casă”, a precizat Andrei Dumitrescu la GÂNDUL LIVE.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?