Fosta consilieră a Elenei Udrea, audiată în dosarul „Gala Bute”

Fosta consilieră a Elenei Udrea, audiată în dosarul Gala Bute
Publicat: 06/04/2015, 15:52
Actualizat: 05/08/2015, 14:21

Anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) audiază luni patru martori în dosarul Gala Bute, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surelor citate, aceștia nu sunt martori propuși de apărare, ci persoane a căror audiere a reieșit ca fiind necesară pe parcursul anchetei făcute de procurori.

Astfel, anchetatorii au chemat-o la audieri pe fosta consilieră a Elenei Udrea, Lumința Kohalmi, care a arătat, la ieșirea din sediul instituțuiei, că ea nu a deținut informații confidențiale și că nu avea acces la acestea, dat fiind faptul că a avut funcția de purtător de cuvânt.

„Am fost citată ca martor într-un dosar referitor la Elena Udrea. În perioada în care era ministru eu mă ocupam de relațiile cu mass-media. Nu am cunoștințe de fapte ilegale comise de doamna Udrea”, a arătat Kohalmi la ieșirea din sediul DNA.

Întrebată dacă i s-au cerut de către anchetatori lămuriri privind pretinsa primire de către Udrea a unei genți cu 900.000 de euro, fosta consilieră a declarat că nu are cunoștințe despre așa ceva.

„Am fost purtător de cuvânt, nu aveam acces la informații confidențiale. Am avut cu doamna Udrea o relație foarte bună și corectă de serviciu”, a mai arătat aceasta.

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și respectiv de luare de mită în legătură cu finanțarea de către același minister a mai multor contracte.

Echipa de comunicare a Elenei Udrea anunța recent, într-un mesaj postat pe Facebook, că avocații fostului ministru au depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care sesizează nereguli comise de procurorii care derulează ancheta în dosarul „Gala Bute”.

„Subliniem de la început faptul că nu avem de-a face cu orice anchetatori în acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului șef DNA. Practic, Laura Codruța Koveși conduce, de fapt, ancheta în acest dosar”, a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, în mesajul postat pe Facebook.

În sprijinul acestor afirmații, fostul ministru prezintă, prin echipa sa de comunicare, „câteva elemente punctuale și perfect demonstrabile”.

Astfel, Elena Udrea susține că „toți oamenii care sunt chemați la DNA sunt întrebați, într-o formă sau alta, dacă știu ceva ce ar putea să o incrimineze”, scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi și noi dosare penale, fără să se țină cont de probe sau de faptul că „toate aceste denunțuri ar fi făcute sub presiune”.

„Pentru că am vorbit de presiuni, luni (23 martie, n.r.), la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv în «Gala Bute», ceilalți doi inculpați aflați în arest, Rudel Obreja și Tudor Breazu, au declarat că asupra lor s-au făcut presiuni din partea procurorilor pentru a declara împotriva Elenei Udrea. Au existat chiar și promisiuni privind eliberarea. Asta arată că nu se dorește adevărul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se generează percepția publică (reală!) că oricine declară împotriva fostului ministru al Dezvoltării este liber”, potrivit mesajului postat pe Facebook.

Udrea mai arăta că „procurorii DNA au lăsat-o liberă pe Ana Maria Topoliceanu (pusă sub control judiciar), deși există probe foarte clare depuse la dosar că aceasta a încercat să-l influențeze și constrângă pe Tudor Breazu” să dea o declarație împotriva sa.

Totodată, fostul ministru preciza că momentul în care s-a făcut prelungirea mandatului de arestare „a fost special ales astfel încât cazul să pice la un anumit judecător”, încălcându-se „foarte grav principiul ca dosarul să intre în sarcina unui judecător independent”.

„E clar că luni s-a venit cu o soluție în plic”, a mai scris echipa de comunicare a Elenei Udrea, care menționează că procurorii nu i-au permis fostului ministru sau avocaților acesteia să pună anumite întrebări relevante.

În 19 martie, Elena Udrea a fost dusă din arest la DNA, pentru a fi confruntată, la cererea ei, cu denunțătorii Ștefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia și Adrian Gărdean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”