Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, condamnat la 4 ani de închisoare

Fostul consilier al lui Sorin Oprescu, condamnat la 4 ani de închisoare

Tribunalul București a decis condamnarea lui Solomon Wigler la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în formă continuată, dar și interzicerea mai multor drepturi, în dosarul în care fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu a fost judecat pentru că fi luat 204.000 de euro pentru intervenții în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale necesare construirii a trei supermarketuri.

Astfel, lui Wingler i-a fost interzis, pe durata executării pedepsei și cinci ani după executarea acesteia, dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii; dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat; dreptul de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și cel de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Instanța a dispus și confiscarea specială a 154.000 de euro de la Solomon Wigler, sumă obținută prin săvârșirea infracțiunii. De asemenea, magistrații au constatat că suma de 25.000 de euro a fost recuperată de la fostul consilier al lui Oprescu, cu ocazia organizarii prinderii în flagrant.

Totodată, instanța a decis să mențină măsura arestului la domiciliu în cazul lui Solomon Wigler.

Sentița Tribunalului București nu este definitivă, ci poate fi contestată cu apel.

Solomon Wigler a fost trimis în judecată în 26 iunie, fiind acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de patru fapte de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro și a primit, în mai multe tranșe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunțător în cauză), promițând că va interveni la funcționari din aparatul administrativ al edilului și la consilieri din Consiliul General al Municipiului București, pentru inițierea și votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri în București și acceptarea unei donații de către Primăria Capitalei.

După primirea celor 179.000 de euro, în patru tranșe, respectiv înainte și după votarea hotărârilor respective, Solomon Wigler a fost prins în flagrant, în 3 iunie, în timp ce primea alți 25.000 de euro, din diferența de 51.000 de euro de la suma pretinsă.

Procurorii DNA au arătat, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, că acesta a fost înregistrat audio-video în timp ce cerea sau primea mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei, el spunându-i la un moment dat unui om de afaceri: „Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?”.

În referatul procurorilor se face referire la mai multe sume de bani cerute de Wigler unui om de afaceri. Într-una dintre aceste situații, pentru a obține autorizația de construire a unui sens giratoriu pentru un supermarket situat la intersecția a două bulevarde, Solomon Wigler ar fi cerut să primească mita sub forma contravalorii unui contract de execuție a lucrării pentru realizarea soluției de trafic.

Într-un alt caz, consilierul suspendat al lui Sorin Oprescu ar fi cerut aceluiași om de afaceri 15.000 euro pentru a interveni pe lângă ceilalți consilieri, în așa fel încât să fie votată o hotărâre legată de donarea unui teren. Wigler ar fi cerut ca banii să îi fie virați în tranșe de 4.000 sau 5.000 de euro, prin virament din contul bancar al soției omului de afaceri în contul soției consilierului.

Solomon Wigler a fost arestat preventiv în 4 iunie, dar în 9 noiembie Tribunalul București a decis să fie plasat în arest la domiciliu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață