Fostul primar al Clujului și-a terminat prima sa carte în penitenciar. Cu cât i se va reduce pedeapsa după publicarea lucrării „Producerea preparatelor din carne”

Fostul primar al Clujului și-a terminat prima sa carte în penitenciar.  Cu cât i se va reduce pedeapsa după publicarea lucrării Producerea preparatelor din carne
Publicat: 06/01/2015, 18:29
Actualizat: 06/01/2015, 23:39

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, a terminat prima sa carte scrisă în Penitenciarul Gherla, acolo unde își ispăsește pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare. Volumul semnat de edilul condamnat pentru luare de mită și spălare de bani se numește „Producerea preparatelor din carne”, relatează presa locală.

Apostu a început să lucreze de carte în octombrie 2013 și a avut la dispoziție câte șase ore pe săptămână, petrecute la clubul deținuților. În tot acest timp, fostul primar a avut acces la un calculator – fără conexiune la Internet – și la o bibliotecă.

Potrivit sursei citate, volumul ar urma să fie publicat la Editura Europrint și îi va aduce o reducere a pedepsei cu o lună.

În iulie 2014, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de închisoare, pentru că a luat mită de la omul de afaceri Călin Stoia, la trei ani și șase luni de închisoare pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată și la opt luni de închisoare pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Instanța a stabilit ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de șase luni, pedeapsa finală fiind de patru ani și șase luni de închisoare, potrivit MEDIAFAX. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reținut și arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012. Decizia este definitivă.

În aceeași zi, Apostu s-a prezentat la sediul Poliției Județene Cluj și a fost dus în arestul instituției.

Tot atunci, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj a desfăcut contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

În 15 februarie 2012, Sorin Apostu a demisionat din funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase