Fostul prorector al Academiei de Poliție rămâne sub control judiciar, pentru instigare la șantaj

Fostul prorector al Academiei de Poliție rămâne sub control judiciar, pentru instigare la șantaj
Publicat: 25/07/2019, 16:13

Curtea de Apel București a decis ca fostul prorector al Academiei de Poliție, Petrică-Mihail Marcoci, să rămână sub control judiciar. Totodată, instanța a hotărât ca acesta să își continue activitatea didactică, în afara perimetrului Academiei de Poliție. Acesta își poate desfășura activitatea în alte instituții din cadrul Academiei, cu excepția celor aflate pe strada Aleea Privighetorilor.

Minuta instanței arată că se ,,desființează în parte ordonanța menționată, în sensul modificării obligației prevăzute de art. 215 alin. 2 lit. e C.pr.pen astfel: – Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să nu exercite funcția de prorector și să nu își mai desfășoare activitatea în cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, cu excepția activităților didactice, în măsura în care pot fi desfășurate în alte instituții din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, decât cele care își au sediul în str. Aleea Privighetorilor 1-3, Sector București în măsura în care nu presupun prezența inculpatului la adresa menționată.

Menține celelalte dispoziții ale ordonanței Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, emisă la data de 17.07.2019 prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar în ceea ce îl privește pe inculpat”.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de Iacob Adrian, rectorul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Petrică-Mihail Marcoci, prorectorul Academiei, fiecare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la șantaj.

„La sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, inculpații Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigație – persoană vătămată, mesaje de amenințare (un mesaj tip text și cinci mesaje folosind aplicația Facebook Messenger) pentru a o constrânge să înceteze investigațiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliție, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională. Concomitent, cei doi instigatori i-au promis polițistului care a trimis efectiv mesajele de amenințare că îi vor asigura protecția pentru a nu fi tras la răspundere penală și, pe parcursul săvârșirii faptelor, chiar i-au adresat încurajări”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit procurorilor, la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, rectorul și prorectorul Academiei i-au cerut lui Bărbulescu Gheorghe Adrian, „profitând de ascendentul pe care li-l dădeau relația de subordonare funcțională, diferența de vârstă și de grad profesional, relația personală care se dezvoltase între ei și recunoștința acestuia din urmă pentru oportunitatea de a continua să activeze în mediul universitar”, să trimită mesaje de amenințare jurnalistei Emilia Șercan pentru a o determina să oprească investigațiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Iacob Adrian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte