Fostul șef al Serviciului Cadastru din Primăria Bacău, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul șef al Serviciului Cadastru din Primăria Bacău, trimis în judecată pentru luare de mită
Aurel Cristinel Anghel, fost șef al Serviciului Cadastru din Primăria Bacău, a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a primit 5.000 de euro de la o persoană pentru a o ajuta la restituirea unor proprietăți din municipiu.
Publicat: 20/11/2013, 16:07
Actualizat: 20/11/2013, 16:12

Aurel Cristinel Anghel, fost șef al Serviciului Cadastru din Primăria Bacău, a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a primit 5.000 de euro de la o persoană pentru a o ajuta la restituirea unor proprietăți din municipiu.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Bacău l-au trimis în judecată pe Aurel Cristinel Anghel, fost șef al Serviciului cadastru din Primăria Bacău, pentru luare de mită și trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada ianuarie – februarie 2009, Aurel Cristinel Anghel, în calitate de șef al Serviciului cadastru din Primăria Bacău și membru în comisia de analiză a notificărilor depuse în baza Legii 10/2001, a primit de la o persoană, denunțătoare în cauză, 5.000 de euro, în schimbul urgentării și soluționării favorabile a unei cereri privind restituirea unor proprietăți situate în municipiul Bacău.

„Totodată, la începutul anului 2009, inculpatul a primit de la același denunțător suma de 1.400 euro pentru a-și exercita influența asupra unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Primăriei municipiului Bacău și membru în Comisia de soluționare a notificărilor formulate în baza Legii nr.10/2001, pentru a asigura soluționarea cererii de restituire a proprietății conform intereselor denunțătorului”, arată miercuri DNA, într-un comunicat de presă.

Dosarul va fi soluționat de magistrații Tribunalului Bacău.

Aurel Cristinel Anghel a mai fost trimis în judecată de procurorii DNA Bacău, în iulie 2010, pentru complicitate la dare de mită.

Potrivit procurorilor, în 2009, Reuven Solomon, fiind împuternicit de doi cetățeni israelieni să facă toate demersurile legate de strângerea și depunerea documentației la Primăria Bacău pentru retrocedarea unor clădiri și terenuri în suprafață totală de 28 de hectare, situate în municipiul Bacău, a promis unui funcționar public din cadrul acestei instituții, ce avea ca atribuții de serviciu avizarea legalității dispozițiilor emise în baza Legii 10/2001 (denunțător în cauză), că îi va da suma de un milion de euro, pentru soluționarea cu celeritate a cererii respective.

„Banii au fost promiși și în vederea restituirii în natură ori prin compensare cu alte terenuri a notificărilor formulate de cei doi cetățeni străini, cât și în scopul ca denunțătorul să blocheze comunicarea dispozițiilor de restituire către notificatori astfel încât să permită inculpatului Solomon Reuven controlul asupra vânzării ulterioare a imobilelor restituite și specularea unor profituri personale”, arăta atunci DNA.

În același dosar procurorii au mai stabilit că, la începutul anului 2009, Ghiocel Lupu a dat 7.000 de euro mită, prin intermediul lui Aurel Cristinel Anghel, în acea perioadă consilier superior la Primăria Bacău, unui funcționar public din instituție ce avea ca atribuții de serviciu soluționarea notificărilor formulate în baza Legii 10/2001.

„Notificarea vizată de Lupu Ghiocel avea ca obiect restituirea a două case și a două terenuri în suprafață totală de 4.094,5 m2 situate în municipiul Bacău. Banii au fost dați pentru ca funcționarul public să soluționeze notificarea respectivă, formulată în cursul anului 2001 de către trei moștenitori, cu prioritate și prin acordarea de măsuri reparatorii prin echivalent, constând în compensare cu terenuri aflate în poziții centrale din municipiul Bacău. Inculpatul Lupu Ghicel avea un interes direct în soluționarea favorabilă a unei astfel de cereri în condițiile în care, în cursul anului 2008, cei trei moștenitori îi cedaseră drepturile litigioase ce aveau ca obiect revendicarea imobilelor menționate mai sus”, potrivit procurorilor.

Dosarul se judecă la Tribunalul Bacău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani