Fostul vicepreședinte al Pandurii Târgu Jiu Viorel Temelescu, reținut în același dosar cu Condescu

Fostul vicepreședinte al Pandurii Târgu Jiu Viorel Temelescu, reținut în același dosar cu Condescu
Fostul vicepreședinte al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, liderul sindical Viorel Temelescu, un apropiat al lui Marin Condescu, a fost reținut, marți seară, pe 24 de ore, pentru complicitate la înșelăciune și fals, în același dosar în care a fost reținut și Condescu.
Publicat: 12/11/2013, 22:30
Actualizat: 12/11/2013, 22:30

Fostul vicepreședinte al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, liderul sindical Viorel Temelescu, un apropiat al lui Marin Condescu, a fost reținut, marți seară, pe 24 de ore, pentru complicitate la înșelăciune și fals, în același dosar în care a fost reținut și Condescu.

Viorel Temelescu, lider sindical în cadrul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, un apropiat al lui Marin Condescu, a fost audiat și el la sediul Poliției județene Gorj, atât acesta, cât și Condescu urmând ca, în funcție de probele existente la dosar, anchetatorii să îi prezinte, miercuri, magistraților Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele Consiliului de Administrație al Clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost reținut, marți seară, pentru înșelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Ramona Dochian.

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Gorj, polițiștii au verificat toate documentele în baza cărora Marin Condescu a obținut credite de la bănci pentru a împrumuta clubul sportiv Pandurii Târgu Jiu, precum și actele în baza cărora președintele CA al Pandurii și-a recuperat banii de la club.

Sursele citate susțin că în urma verificărilor a reieșit că Marin Condescu ar fi primit în plus de la club aproximativ 200.000 de lei, în schimb, acesta declarând corespondentului MEDIAFAX, în urmă cu trei zile, că de fapt el ar mai avea de recuperat de la Pandurii Târgu Jiu în jur de 200.000 de euro.

Potrivit acelorași surse, în același dosar a fost audiat la Poliția județeană Gorj și fostul vicepreședinte al Clubului Pnadurii Târgu Jiu Viorel Temelescu, și el cunoscut lider sindical, ca și Marin Condescu.

Președintele Consiliului de Administrație al Clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost reținut, marți seară, pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție.

În 8 octombrie, Marin Condescu a fost chemat la sediul IPJ Gorj pentru audieri în dosarul în care este acuzat de spălare de bani, fals și uz de fals.

Președintele Consiliului de Administrație de la Pandurii Târgu Jiu a venit atunci însoțit de către avocatul său, care a declarat corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre un dosar penal deschis în vară pe numele lui Condescu și care vizează modul în care firma ce asigura tichetele de masă pentru mineri și energeticieni a încheiat cu echipa de fotbal un contract de cesiune de creanțe de 1,7 milioane de lei.

Ancheta vizând contractul de cesiune de creanțe încheiat între clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu și firma Edenred, care asigura tichetele de masă pentru minerii din fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, a fost deschis inițial de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care apoi și-a declinat competența către Parchetul Tribunalului Gorj, dosarul ajungând în final la Biroul teritorial Târgu Jiu al Direcției Naționale Anticorupție.

În cursul primăverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finanțator al clubului Pandurii, a depus trei plângeri penale împotriva lui Marin Condescu, cerând clarificări asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentanții CEO au cerut de mai multe ori înlocuirea lui Condescu din funcția de președinte al CA de la Pandurii, fără rezultat însă, o nouă ședință care vizează schimbarea acestuia din funcție fiind programată la jumătatea acestei luni.

În 22 octombrie, Marin Condescu declara că DNA a dat neînceperea urmăririi penale în cazul său, în dosarul care viza un contract de cesiune prin care echipa de fotbal a primit, în 2011, 1,7 milioane lei de la fosta SNLO, bani destinați tichetelor de masă ale minerilor. Condescu arăta că a primit o informare oficială de la DNA, în care se menționa că procurorii au decis neînceperea urmăririi penale în cazul său și al altor doi foști directori de la fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia, învinuiți în dosar.

Fostul director general de la SNL Oltenia Daniel Burlan și fostul director economic Daniel Olaru erau acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, iar Condescu era considerat complice al celor doi în derularea unui contract de cesiune de creanțe încheiat între SNLO, Pandurii Târgu Jiu și Edenred SRL, o firmă care livra tichete de masă minerilor din sindicatele conduse de Marin Condescu. Condescu a fost audiat în acest dosar, în luna iulie, după ce polițiști și comisari de la Garda Financiară au făcut percheziții la sediul clubului de fotbal.

Avocatul lui Condescu preciza că la acest dosar a fost anexată și plângerea care vizează modul în care Marin Condescu ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, în primăvara lui 2012.

În 7 octombrie, polițiștii au făcut din nou percheziții la Clubul Pandurii și la locuința din Târgu Jiu a lui Marin Condescu, precum și la sediul din Capitală al Federației Naționale Mine Energie, în baza unor noi plângeri depuse de conducerea CE Oltenia împotriva acestuia, președintele CA de la Pandurii declarând că nu există probleme de legalitate în folosirea fondurilor de la echipa de fotbal.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că perchezițiile au avut loc într-un dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals și uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei (aproximativ 500.000 de euro), bani pe care ulterior și i-ar fi recuperat, fără însă a trece în contabilitate aceste operațiuni.

În urma perchezițiilor, de la sediul clubului sportiv au fost ridicate mai multe documente și două unități de calculator.

Ulterior, Condescu declara că, în total, a făcut credite, în ultimii ani, în valoare de 1,9 milioane euro pentru a ajuta echipa în momente financiare dificile, creditele fiind obținute prin gajarea la bancă a proprietăților sale, precum și ale unor sponsori care finanțează clubul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?