Fotbalist norvegian, depistat cu Covid-19 înaintea meciului cu România de duminică. Nordicii și-au anulat antrenamentul de azi

Fotbalist norvegian, depistat cu Covid-19 înaintea meciului cu România de duminică. Nordicii și-au anulat antrenamentul de azi
Fotbalist norvegian, depistat cu Covid-19 înaintea meciului cu România de duminică (FOTO: Facebook/fotballandslaget)
Publicat: 13/11/2020, 19:02
Actualizat: 13/11/2020, 19:08

Un fotbalist al echipei naţionale a Norvegiei a fost testat pozitiv la COVID-19 înaintea meciului cu România, programat duminică, la Bucureşti, a anunţat, vineri, Federaţia norvegiană de fotbal pe site-ul său oficial (NFF).

Jucătorul, al cărui nume nu este menţionat, a fost izolat în camera sa de hotel, iar selecţionata Norvegiei şi-a anulat antrenamentul programat vineri. Potrivit nrk.no, ar fi vorba despre Omar Elabdellaoui.

Restul echipei urmează măsurile de control pentru prevenirea infecţiilor din protocolul UEFA şi respectă instrucţiunile autorităţilor locale de sănătate. NFF este în dialog cu UEFA şi aşteaptă informaţii despre ce se va întâmpla în continuare”, se mai arată în comunicat, citat de Agerpres.

Norvegia anulase meciul amical de fotbal cu Israelul, programat miercuri, după ce un jucător israelian a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Norvegia ar urma să ajungă sâmbătă la Bucureşti, iar antrenamentul oficial este programat în aceeaşi zi de la ora 18:45, în primele 15 minute fiind permis accesul media. Conferinţa de presă oficială a echipei Norvegiei este programată la ora 20:00.

Prima reprezentativă a României va juca împotriva Norvegiei, duminică 15 noiembrie, de la ora 21:45 (Arena Naţională, Bucureşti), şi a Irlandei de Nord, la 18 noiembrie, de la ora 21:45 (Windsor Park, Belfast).

Ambele partide se dispută în Liga Naţiunilor, dar sunt importante şi pentru clasamentul FIFA, care va determina urnele pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru CM 2022, informează sursa citată.

Noi condiții de intrare în Norvegia, în contextul pandemiei de COvid-19. Ce trebuie să știe românii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, prin intermediul unor comunicate, că autoritățile din Norvegia și Germania au impus noi condiții de intrare în cele două țări, în contextul pandemiei de Covid-19.

Astfel, începând din noaptea de luni spre marți, persoanele care sosesc din state aflate în zona roșie, inclusiv România, trebuie să prezinte la intrarea în Norvegia un test molecular tip PCR sau antigen negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii.

Documentul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile engleză, franceză, germană, norvegiană, suedeză sau daneză. Lipsa testului negativ poate atrage refuzul intrării pe teritoriul norvegian.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult