FOTO | Grupare de proxeneți destructurată de DIICOT. Fetele erau racolate prin metoda „loverboy” și obligate să se prostitueze în Germania

Publicat: 21/07/2022, 15:20

Percheziții de amploare în județele Călăraşi, Sălaj şi Maramureş. O grupare de proxeneți care racola tinere prin metoda „loverboy” a fost destructurată de procurorii DIICOT şi ofiţeri de Poliţie judiciară. Fetele erau obligate apoi să se prostitueze în hoteluri şi pensiuni din sudul Germaniei. Suspecții ar fi obținut câştiguri de peste 350.000 de euro.

Procurorii DIICOOT au efectuat mai multe percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Călăraşi, Sălaj şi Maramureş, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări de proxeneţi. Activităţile au fost desfăşurate în baza unui ordin european de anchetă şi a opt ordine de indisponibilizare emise de autorităţile judiciare din Germania, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi tăinuire.

Simultan, pe teritoriul Germaniei, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare privind activitatea aceleiaşi grupări.

”Cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Germania vizează activitatea unei grupări care, începând cu anul 2021, a racolat prin metoda „loverboy” 11 tinere, care au fost obligate să se prostitueze în hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare aflate în sudul Germaniei. În această modalitate au fost obţinute câştiguri de peste 350.000 de euro”, precizează DIICOT într-un comunicat.

În plus, potrivit procurorilor DIICOT, începând cu luna martie 2022, doi cetățeni români au achiziționat din Spania autoturisme despre care aveau cunoștință că provin din săvârșirea infracțiunilor de furt, pe care le-au revândut pe teritoriul Germaniei.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate de polițiștii din cele trei județe menționate anterior, au fost descoperite și ridicate suma de 20.665 euro, 6 autoturisme, un ATV, 2 arme scurte neletale supuse autorizării, mai multe telefoane mobile și carduri bancare. De asemenea, au fost identificate 2 case, 2 garaje și 4 terenuri pentru care vor fi instituite măsuri asiguratorii.

”În cadrul acțiunii au fost puse în aplicare, pe raza județelor Călărași, Sălaj și Maramureș, 7 mandate europene de arestare, persoanele solicitate fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj în vederea sesizării instanței de judecată. În plus, o persoană a fost arestată în Germania”, mai transmite DIICOT.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Bacău, Galați, Iași, Neamț, Sălaj, Vrancea și Ialomița.