FRF explică prezența politicienilor în delegația Naționalei de fotbal: cum au ajuns Maior, Dragnea și Dâncu la Belfast

FRF explică prezența politicienilor în delegația Naționalei de fotbal: cum au ajuns Maior, Dragnea și Dâncu la Belfast
Publicat: 15/06/2015, 14:29
Actualizat: 04/08/2015, 11:59

Potrivit unor surse oficiale, fostul șef al SRI George Maior, propus ambasador în SUA, ar fi ajuns la Belfast alături de Vasile Dâncu, cu charter-ul echipei naționale, și ar fi fost cazați la același hotel cu jucătorii români.

De asemenea, s-au aflat la Belfast pentru a asista la meciul Irlanda de Nord-România Liviu Dragnea, președintele ANAF Gelu Diaconu și omul de afaceri sibian Aurel Muntean, care ar fi fost cazați și ei la același hotel.

Surse din FRF au precizat pentru MEDIAFAX că federația a plătit cazarea doar pentru George Maior și Vasile Dâncu. De asemenea, aceștia au mers cu avionul charter al echipei naționale de la București la Belfast, iar pentru ceilalți nu ar fi existat chleltuieli din partea FRF, au afirmat aceleași surse.

Contactat, luni, de corespondentul MEDIAFAX, sociologul Vasile Dâncu a spus că a fost prezent la Belfast la meciul de fotbal dintre echipele Irlandei de Nord și României ca invitat al FRF, iar Liviu Dragnea și George Maior au fost ca „microbiști”.

„Am fost prezent la meciul României de la Belfast, în avionul naționalei de fotbal, în calitate de invitat al FRF, sunt consultant al FRF, am fost cel care a elaborat dosarul pentru câștigarea găzduirii unui meci din cadrul Euro 2020 și am un contract de dezvoltare de programe pentru FRF. Nu este treaba mea cine merge la meci, naționala poate fi susținută de orice spectator. Au fost și alți spectatori. Nu a fost nicio întâlnire cu nimeni, nicio politică, toată lumea s-a dus la fotbal, nu a fost nicio treabă”, a spus Dâncu.

Acesta a subliniat, că, de exemplu, fostul vicepremier Liviu Dragnea este microbist și a fost cu acesta la zeci de meciuri în străinătate sau în țară, iar fostul șef al SRI George Maior este și el microbist.

„Nu a făcut nimeni nicio politică, eu m-am dus ca invitat al FRF. Nu merge nimeni până la Belfast pentru o discuție, suntem prieteni, ne întâlnim oricând, tot timpul”, a mai spus Vasile Dâncu.

Vasile Dâncu este colaborator al FRF, prin intermediul Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), societatea al cărei președinte este Vasile Dâncu oferind consultanță pentru dosarul de candidatură a României la găzduirea unor meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020. Totodată, IRES a fost partener al FRF la întocmirea „Planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020”, care a fost aprobat de Adunarea Generală din 30 martie.

La rândul lor, reprezentanții FRF au spus că George Maior a fost „invitatul personal” al președintelui FRF Răzvan Burleanu, iar Vasile Dâncu și Liviu Dragnea au fost invitați în calitate de colaboratori.

„La această acțiune au fost invitați partenerii și sponsorii FRF. Unul dintre parttenerii FRF este IRES, al cărui reprezentatnt a fost Vasile Dâncu. Liviu Dragnea a fost prezent doar la partidă, având în vedere implicarea sa în proiectul de dezvoltare a infrastructurii sportive din România și în organizarea Euro-2020. Domnul George Maior a fost invitatul personal al președintelui FRF (n.r. – Răzvan Burleanu)”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Gabriel Berceanu, șeful Departamentului de comunicare al FRF.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susținut, sâmbătă, la Belfast, în compania selecționatei Irlandei de Nord, în etapa a șasea a grupei F de calificare la Campionatul European din 2016.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Îl recunoşti? Da, e chiar EL! Suferinţa şi-a pus amprenta pe chipul său
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Viața la bloc. Păcăleala cu repartitoarele. Facturi mai mari, deși afară era cald
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată