Fundația Umanitară „Jeni Mandachi” construiește o secție COVID-19 la Spitalul Orășenesc din Gura Humorului

Fundația Umanitară „Jeni Mandachi” construiește o secție COVID-19 la Spitalul Orășenesc din Gura Humorului
Fundația Umanitară „Jeni Mandachi” construiește o secție COVID-19 la Spitalul Orășenesc din Gura Humorului
Publicat: 22/10/2021, 19:57

Fundația „Jeni Mandachi”, al cărei fondator este omul de afaceri Ștefan Mandachi, a semnat un parteneriat cu Primăria Municipiului Gura Humorului, Crucea Roșie Suceava și Spitalul Orășenesc din Gura Humorului pentru construirea unui spital satelit dedicat COVID-19.

Acordul semnat între fundație, Crucea Roșie, primărie și spital are în vedere construirea unei clădiri dedicate secției pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19, precum și achiziționarea de materiale sanitare, aparatură medicală și dispozitive medicale esențiale în tratarea afecțiunilor asociate infecției cu COVID-19.

Noul spital va fi un satelit pentru Spitalul Orășenesc din Gura Humorului

Noul spital va fi un satelit pentru Spitalul Orășenesc din Gura Humorului și va ajuta ca spitalul existent să poată prelua și gestiona în continuare cazuri non-covid și să mențină serviciul de urgență urmând ca, ulterior, să funcționeze dedicat afecțiunilor respiratorii.

„Împreună reușim să le oferim pacienților internați cu COVID-19 șansa de a se recupera într-o secție modernă, dotată cu toată aparatura necesară. Îi îndemn pe toți cei care își doresc să contribuie la construirea acestui spital să se implice în campania > și să doneze bani, materiale de construcții sau să participe ca voluntari la construcția noii clădiri”, a declarat Ștefan Mandachi, fondator al asociației „Jeni Mandachi”.

Secția din cadrul Spitalului din Gura Humorului, destinată tratării pacienților cu COVID-19, va avea un număr de 17 paturi speciale pentru ATI, dispuse în patru saloane (trei pentru pacienți confirmați și unul pentru pacienți suspecți) și va fi dotată cu monitoare pentru funcții vitale și concentratoare de oxigen.

Spitalul va fi prevăzut cu toate anexele necesare pentru a fi avizat să funcționeze și în afara stării de alertă

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Bohemia Construct, iar spitalul va fi prevăzut cu toate anexele necesare pentru a fi avizat să funcționeze și în afara stării de alertă: stație de clorinare, circuite pentru lenjerie folosită, grupuri sanitare adecvate, zona de triaj cu depozite speciale pentru haine pacienți, vestiare, cameră asistente și cameră de gardă.

Fundația „Jeni Mandachi” relansează campania „1 cm de spital”, alături de partenerii săi, ca o continuare a campaniei „1 cm de fapte bune” inițiată în anul 2020 de omul de afaceri Ștefan Mandachi împreună cu Crucea Roșie Suceava, având la dispoziție suma de 500.000 de euro, care reprezintă o parte din fondurile strânse în campania inițială, la care se adaugă 200.000 de euro prin contribuția primăriei. În același timp, demarează o campanie de strângere de fonduri pentru completarea finanțării unei secții de o asemenea anvergură și achiziționării de materiale sanitare, aparatură medicală și dispozitive medicale necesare pentru tratarea pacienților cu COVID-19.

„Mă bucur că, împreună cu fundația și Crucea Roșie Suceava, am demarat acest proiect important pentru comunitate. Cu sprijinul lor și al oamenilor care vor să dea o mână de ajutor, Spitalul Orășenesc Gura Humorului va avea o secție COVID-19 modernă”, a declarat Marius Ioan Ursăciuc, primarul din Gura Humorului.

Cornel Florian Dediu, director Crucea Roșie Suceava, a declarat: Alături de fundația , ne implicăm pentru construirea unei secții COVID-19 în Gura Humorului. Este important ca, în această perioadă marcată de criza sanitară fără precedent, eforturile noastre să se îndrepte către sistemul medical, către spitale și către pacienți.
Fundația „Jeni Mandachi” – www.mamajeni.ro este o organizație caritabilă non-profit, a cărei misiune este aceea de a sprijini cauze sociale și de a dezvolta programe de ajutorare a celor aflați în nevoie.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Mărturia primului român infectat cu tulpina Omicron: vecinii nu-l lasă să deschidă fereastra
Cam nefiresc! Ce cadou ciudat le-a dat Alina Sorescu fiicelor ei, de Moș Nicolae
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...