Furtună periculoasă în Marea Neagră, cu valuri de până la 5 metri. Salvamar: „E dezastru, n-am mai văzut așa ceva de 10 ani”

Furtună periculoasă în Marea Neagră, cu valuri de până la 5 metri. Salvamar: „E dezastru, n-am mai văzut așa ceva de 10 ani”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 10/08/2022, 20:07
Actualizat: 10/08/2022, 20:31

Un salvamar din Costinești, Nicu Serafim, a atras atenția asupra unei furtuni periculoase în Marea Neagră, cu valuri ce ating cinci metri. Acesta susține că nu este o glumă și că oamenii ar trebui să aibe grijă.

De asemenea, Nicu Serafim a făcut apel la turiști să ia în serios situația și să nu mai înoate în apă când este arborat steagul roșu.

„Este o furtună foarte periculoasă, valuri foarte mari, de patru-cinci metri, este dezastru, n-am mai văzut așa ceva de zece ani. În această situație, tot ce putem face este să ținem turiștii pe mal. Noi, când am mai avut steag roșu, i-am lăsat să intre pe limbile de nisip, că omul plătește ca să vină la mare, dar acum este foarte periculos. Astăzi, de exemplu, nu am lăsat pe nimeni să intre în apă, este singurul lucru pe care îl putem face ca să fie zero victime”, a explicat Nicu Serafim.

Acesta a mai povestit și că salvamarilor li s-a întâmplat să fie scuipați, înjurați sau chiar atacați fizic de turiștii care consumaseră alcool.

Totodată, acesta a mai precizat că ei le explică oamenilor despre pericolele la care ar putea fi expuși, dar de multe ori nu reușesc să ajungă la o înțelegere.

”Nu avem nici o pârghie, este doar salvamarul cu omul, îi explică „îți vrem binele”, cu toate că mulți sunt sub influența alcoolului, îi înjură, îi scuipă pe salvamari. Bineînțeles, am și ajuns la bătăi, ne și lovesc.”, a mai precizat Nicu Serafim, potrivit TVR.ro.

„Numai ieri am avut peste 30 de intervenții, intrăm după ei să îi scoatem, azi nu am mai lăsat pe nimeni să intre”, a adăugat salvamarul.

Acesta a continuat, spunând că mulți indivizi i-au alungat atunci când au încercat să ofere ajutor.