Gabriela Firea despre gropile de gunoi Rudeni-Chiajna: Am întrebat Ministerul Mediului dacă trebuie prelungit contractul

Gabriela Firea despre gropile de gunoi  Rudeni-Chiajna: Am întrebat Ministerul Mediului dacă trebuie prelungit contractul
Publicat: 13/02/2020, 20:07

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că a cerut de la Ministerul Mediului o poziţie oficială cu privire la prelungirea sau nu a contractului  privind groapa de gunoi Iridex, care expiră luna viitoare: „Nu Primăria Capitalei autorizează depozitele de deşeuri, ci Ministerul Mediului”, a transmis Fire ape pagina sa de Facebook, în contextul în care a primit nenumărate sesizări de la bucureșteni cu privire la mirosul pestilențial pe care îl degajă.

„Oamenii au reacții până la a vomită din cauza mirosului degajat de această centrală de biogaz sau stau închiși în casă, cu geamurile închise, că nu cumva să între mirosul în casă. Un amestec greu de ouă stricate/gunoi/hidrogen sulfurat”, spun semnatarii uneia dintre nenumăratele petiții ale bucureștenilor cu privire la gropile de gunoi. Semnatarii petiției „Stop mirosului de biogaz” arată că au sesizat de nenumărate ori Garda de Mediu, însă au primit doar răspunsuri politicoase. Aceasta este doar una dintre mai multe petiții pe acest subiect.

Primarul Gabriela Firea spune că are cunoștință despre aceste sesizări, dar situația gropilor de gunoi ține de Ministerul Mediului.

„Bucureştenii din Nord-Vestul oraşului au depus sesizări cu privire la un miros deranjant care s-ar degaja de la depozitul de deşeuri Rudeni-Chiajna. Am solicitat acum peste o săptămână Ministerului Mediului o poziţie oficială cu privire la prelungirea sau nu a contractului care expiră luna viitoare. NU Primaria Capitalei autorizează depozitele de deseuri, ci Ministerul Mediului, prin Agentia de Mediu”, a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

Mesajul scris este completat de un mesaj video al primarului general.

Bucurestenii din Nord-Vestul orasului au depus sesizari cu privire la un miros deranjant care s-ar degaja de la depozitul de deseuri Rudeni-Chiajna. Am solicitat acum peste o saptamana ministerului mediului o pozitie oficiala cu privire la prelungirea sau nu a contractului care expira luna viitoare. NU Primaria Capitalei autorizeaza depozitele de deseuri, ci ministerul mediului prin agentia de mediu.#OxigenPentruBucuresti

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 13 februarie 2020

„Sunt din ce în ce mai des întrebată, atât de către cetăţeni, cât şi de către mass-media, de ce primarul general nu închide gropile de gunoi la Vidra şi de la Chiajna, de ce nu ia măsuri primarul general pentru că cetăţenii sunt afectaţi de un miros deranjat, mai ales în anumite zile sau în anumite intervale de timp. Vreau să vă spun şi dumneavoastră şi tuturor celor care ne urmăresc faptul că primarul general, Consiliul General nu au atribuţii în a închide sau a deschide un depozit de deşeuri”, a afirmat Firea, potrivit stiripesurse.ro.

Ea spune că au apărut multe petiţii care doresc închiderea acestor gropi de gunoi.

„Concret, pentru că sunt foarte preocupată de sănătatea bucureştenilor, iar mulţi dintre cetăţenii din sectoarele 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător în unele zile şi la unele ore, au apărut şi foarte multe petiţii. Daţi-mi voie să numesc doar câteva dintre ele: Stop mirosului de biogaz, Închide groapa de gunoi de la Rudeni, Stop gazării provenite de la groapa Rudeni, Nu întoarce nasul de la groapa de gunoi. Nu întorc nici nasul, nu mă derobez nici de responsabilitate, dar încă o dată Primăria Capitalei nu poate nici să închidă, nici să deschidă un depozit de deşeuri”, a explicat primarul general.

Firea a spus doreşte să ştie dacă va mai fi prelungit contractul pentru groapa de gunoi de la Iridex, care expiră luna viitoare.

“Avem în acest moment un contract pentru groapa de la Iridex, care expiră luna viitoare şi am vrea să ştim de la Ministerul Mediului, care avizează şi autorizează toate depozitele de deşeuri dacă trebuie sau nu să mai fi prelungit acest contract deoarece avizul de mediu este valabil încă opt ani de zile de acum înainte. Prin urmare va arăt în exclusivitate faptul că am trimis această scrisoare către Ministrul Mediului în care i-am solicitat, având în vedere şi declaraţiile sale publice cu privire la faptul că Primăria Capitalei are atributul de a continua sau nu contractul cu proprietarul şi administratorul gropii de gunoi de la Rudeni-Chiajna”, a mai spus Firea.

Citiți mai mult pe stiripesurse.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”