Gabriela Firea: Vom stârpi MAFIA taximetrelor. Sunt în continuare taximetriști care REFUZĂ curse sau NEGOCIAZĂ prețul

Redactor:
Laura Cojocaru
Gabriela Firea: Vom stârpi MAFIA taximetrelor. Sunt în continuare taximetriști care REFUZĂ curse sau NEGOCIAZĂ prețul

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că instituția pe care o conduce intenționează „să stârpească mafia taximetrelor” de la Gara de Nord, Otopeni și Centrul Vechi. Edilul spune că în continuare sunt taximetriști care își aleg clienții după îmbrăcăminte.

„Un subiect dureros pentru bucureșteni și pentru vizitatori, iar domnul ministru Șova mi-a dat deja nu doar acordul de principiu, dar și răspunsul pozitiv că dorește să fie alături de mine în inițiativa de a stârpi mafia taximetrelor de la aeroport, de la Gara de Nord și din Centrul Vechi. Nu se mai poate așa, avem multe sesizări și plângeri, atât de la bucureșteni, cât și de la turiști. Sunt în continuare taximetriști și nu toți, nu vreau să blamez toți taximetriștii, dar e de ajuns ca la o sută de taximetriști să fie 20 care nu respectă regulamentul pe care noi l-am aprobat, așa cum știți, și să strice toată imaginea Capitalei României. Sunt în continuare taximetriști care refuză curse, negociază, care spun că sunt prea scurte cursele și așteaptă una mai lungă, care se uită la om dacă e mai bine îmbrăcat să ceară mai mult, dacă consideră că nu e atât de bine îmbrăcat, de asemenea îl respinge. Cu alte cuvinte, o încălcare flagrantă a regulamentului și evaluări subiective, ca să nu mai spun de evaziunea fiscală”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, în perioada următoare vor urma măsuri drastice pentru taximetriștii care nu respectă regulile.

„Am decis, având în vedere că aeroportul este în subordinea Ministerului Transportului, iar domnul ministru este alături de mine, Centrul Vechi este la Primăria Capitalei și la Sectorul 3, vom impune, de asemenea, măsuri drastice, iar la Gara de Nord, unde pe o porțiune suntem noi, pe cealaltă zonă Ministerul Transporturilor. Concret, ca în orice țară civilizată, orice potențial călător își ia un bon și se înscrie la un automat și ia primul taxi. Taxiurile vor fi înșiruite în fața instituției, că este Gara de Nord, că este Centrul Vechi sau aeroport. Nu vor putea intra în aceste zone decât taximetre nepoluante, taximetre bine întrețiunte și îngrijite, taximetriști civilizați, care sunt și îmbrăcați civilizat, dar au și un limbaj adecvat, cu mașinile în care să nu fie tot felul de mirosuri și muzică neadecvată și așa mai departe”, mai spune Gabriela Firea.

Pe de altă parte, Poliția Locală a Municipiului București a realizat, marți noapte, o razie în rândul taximetriștilor din Centrul Vechi.

„Polițiști locali din cadrul Serviciului Control Transporturi și Utilități Publice și Serviciul Circulație Rutieră, au acționat pentru verificarea legalității activității de transport public în regim taxi în zonele: Splaiul Independenței / Str. Șelari, Str. Doamnei, Calea Victoriei / Str. Stavropoleos, Str. Academiei și B-dul I. C. Brătianu. În cadrul acțiunii, au fost verificate documentele de transport aferente unui număr de 42 taxi-uri și aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.900 lei, conform Legii 38/2003 și H.C.G.M.B 178/2008. De asemenea, urmează aplicarea măsurilor complementare de reținere a trei autorizații taxi, întocmirea unei adrese către autorități de autorizare din județul Ilfov pentru întocmirea unui proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor și va fi întocmită o adresă către Brigada Poliției Rutiere”, spun reprezentanții Municipalității. 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Povestea lui Maradona: Drogurile, Mâna lui Dumnezeu şi Golul secolului. De la limita sărăciei, pe...
Peste 1 milion de euro, ascunși de angajații Permise și RAR Suceava, găsiți în găleți,...
'Îți dau 1.000 de lei dacă..' Ce i-a cerut un japonez unei prostituate din Centrul...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Momentul ȘOCANT în care un pilot este ASPIRAT prin fereastră în timpul aterizării
ULTIMA ORĂ! Veste tragică despre Gheorghe Visu. Fanii sunt îngroziți
Mutarea genială a lui Mirel Radoi în scandalul momentului: 'Am luat o decizie...
Schimbări de ultimă oră pentru România! Iohannis a semnat decretul. Se aplică de ASTĂZI!
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Dezastru pentru Viviana Sposub. Vedeta TV trece prin clipe de groază
Inchide