Gabriela Firea: Vom stârpi MAFIA taximetrelor. Sunt în continuare taximetriști care REFUZĂ curse sau NEGOCIAZĂ prețul

Publicat: 29/08/2018, 22:59

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că instituția pe care o conduce intenționează „să stârpească mafia taximetrelor” de la Gara de Nord, Otopeni și Centrul Vechi. Edilul spune că în continuare sunt taximetriști care își aleg clienții după îmbrăcăminte.

„Un subiect dureros pentru bucureșteni și pentru vizitatori, iar domnul ministru Șova mi-a dat deja nu doar acordul de principiu, dar și răspunsul pozitiv că dorește să fie alături de mine în inițiativa de a stârpi mafia taximetrelor de la aeroport, de la Gara de Nord și din Centrul Vechi. Nu se mai poate așa, avem multe sesizări și plângeri, atât de la bucureșteni, cât și de la turiști. Sunt în continuare taximetriști și nu toți, nu vreau să blamez toți taximetriștii, dar e de ajuns ca la o sută de taximetriști să fie 20 care nu respectă regulamentul pe care noi l-am aprobat, așa cum știți, și să strice toată imaginea Capitalei României. Sunt în continuare taximetriști care refuză curse, negociază, care spun că sunt prea scurte cursele și așteaptă una mai lungă, care se uită la om dacă e mai bine îmbrăcat să ceară mai mult, dacă consideră că nu e atât de bine îmbrăcat, de asemenea îl respinge. Cu alte cuvinte, o încălcare flagrantă a regulamentului și evaluări subiective, ca să nu mai spun de evaziunea fiscală”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, în perioada următoare vor urma măsuri drastice pentru taximetriștii care nu respectă regulile.

„Am decis, având în vedere că aeroportul este în subordinea Ministerului Transportului, iar domnul ministru este alături de mine, Centrul Vechi este la Primăria Capitalei și la Sectorul 3, vom impune, de asemenea, măsuri drastice, iar la Gara de Nord, unde pe o porțiune suntem noi, pe cealaltă zonă Ministerul Transporturilor. Concret, ca în orice țară civilizată, orice potențial călător își ia un bon și se înscrie la un automat și ia primul taxi. Taxiurile vor fi înșiruite în fața instituției, că este Gara de Nord, că este Centrul Vechi sau aeroport. Nu vor putea intra în aceste zone decât taximetre nepoluante, taximetre bine întrețiunte și îngrijite, taximetriști civilizați, care sunt și îmbrăcați civilizat, dar au și un limbaj adecvat, cu mașinile în care să nu fie tot felul de mirosuri și muzică neadecvată și așa mai departe”, mai spune Gabriela Firea.

Pe de altă parte, Poliția Locală a Municipiului București a realizat, marți noapte, o razie în rândul taximetriștilor din Centrul Vechi.

„Polițiști locali din cadrul Serviciului Control Transporturi și Utilități Publice și Serviciul Circulație Rutieră, au acționat pentru verificarea legalității activității de transport public în regim taxi în zonele: Splaiul Independenței / Str. Șelari, Str. Doamnei, Calea Victoriei / Str. Stavropoleos, Str. Academiei și B-dul I. C. Brătianu. În cadrul acțiunii, au fost verificate documentele de transport aferente unui număr de 42 taxi-uri și aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.900 lei, conform Legii 38/2003 și H.C.G.M.B 178/2008. De asemenea, urmează aplicarea măsurilor complementare de reținere a trei autorizații taxi, întocmirea unei adrese către autorități de autorizare din județul Ilfov pentru întocmirea unui proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor și va fi întocmită o adresă către Brigada Poliției Rutiere”, spun reprezentanții Municipalității.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
FOTO. Imagini incendiare cu fosta soție a lui Marian Drăgulescu! Larisa s-a dezbrăcat în lanul...
Ficat mărit și gras? EVITĂ 15 alimente care cresc riscul de ciroză
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte...
Meseria cu cele mai mari salarii în România. Industria IT e doar pe locul 2,...
Israelul îşi ameninţă adversarii. Ce a transmis premierul Naftali Bennett inamicilor statului
BANCUL ZILEI – Pițipoanca pipăită în autobuz
Experții monitorizează un nou efect advers al vaccinurilor. Cum este afectată menstruația femeilor
ULTIMĂ ORĂ! Oana Roman, în doliu: 'Sper că acolo unde este acum să fie lumină'
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Specialiștii trag un semnal de alarmă. Ce riscă să pățească femeile ce s-au imunizat împotriva...
Vă amintiți de momentul „Basic Instinct”? S-a întâmplat din nou, în direct la TV, iar...
Cel mai mare protestatar anti-vaccin a fost găsit MORT. Cazul care a șocat o lume...
Noua Ordine Mondială! Absolut totul s-a dat peste cap. Care sunt NOILE REGULI
OZN-urile au blocat zece rachete nucleare. Mărturia halucinantă a unui ofițer SUA
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...