GALERIE FOTO | Artistul Leo Iorga, înmormântat la Cimitirul Bellu din București / Imagini cutremurătoare cu prietenii apropiați îndurerați

GALERIE FOTO | Artistul Leo Iorga, înmormântat  la Cimitirul Bellu din București / Imagini cutremurătoare cu prietenii apropiați îndurerați
Publicat: 05/11/2019, 12:33

Printre cei prezenți la înmormântare se află și membri trupei Compact B din care artistul a făcut parte până în 1996, alături de soția acestuia, Paula Iorga, și fiul Edy Iorga.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Leo Iorga a fost depus, luni, la Casa Eliad (vis-a-vis de Biserica Sf. Mina), unde apropiații și fanii au putut să îi aducă un ultim omagiu.

Soția cântărețului rock a anunțat pe pagina personală de Facebook, pe 3 noiembrie, ora 12:30 a.m, că partenerul ei de viață a „a plecat în bratele Bunului Dumnezeu”.

Sâmbătă, cântărețul și compozitorul Adrian Ordean a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că Leo Iorga, fostul său coleg de trupă, a murit.

„Acum cinci minute, colegul meu de trupă Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună… Dumnezeu să-l ierte. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Adrian Ordean.

„Dumnezeu sa te odihneasca Leo Iorga ! De astazi lumea muzicala va fi mai saraca fara vocea ta ! Drum lin spre Lumina !”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina trupei Cargo, al cărei membru a fost Leo Iorga.

Trupa Iris a scris pe pagina de Facebook: „Ne va fi dor de tine, luptătorule! De vocea ta, de voința ta, de căldura ta…de tot! Drum lin, Leo Iorga!”.

Și cântăreața Silvia Dumitrescu a scris un mesaj de condoleanțe: „Offf…Doamne…ce trist…condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească!!! Cât de mult s-a luptat cu boala, cât de mult și-a dorit să trăiască …Frumușelu’, drum lin spre stele…”.

Și-au mai exprimat regretul Edi Petroșel, bateristul formației Holograf, Mihai Pocorschi, formația Trooper, Eugen Mihăescu de la Krypton, dar și Adi Bărar de la Cargo.

Leo Iorga a fost unul dintre cei mai cunoscuți soliști și chitariști rock din România, numele lui fiind legat mai ales de trupele Cargo și Compact B, alături de care a lansat hituri care au rămas în memoria fanilor.

Născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, Leo Iorga a debutat ca toboșar în trupa Liceului „Ioan Slavici” din localitate. Între anii 1984 și 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar, din 1985 până în 1988, a fost toboșar și solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al Compact B, formată după scindarea Compact.

În 2012, el a fondat, împreună cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, în aprilie 2014, albumul „Numărul Unu”.

Din discografia lui Leo Iorga mai fac parte albume precum „O altă tăcere” (2005, Pacifica).

În ultimii ani, Leo Iorga a avut mai multe probleme de sănătate. Astfel, în 2014, a fost operat pentru extirparea unei tumori cerebrale, iar, în 2011, a suferit o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori canceroase la plămâni.

Anul acesta, la începutul lunii februarie, Leo Iorga a primit vestea recidivării tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas.

„În 2011, Leo a fost supus primei operații pentru extirparea unei tumori la plămân. Prima întrebare a lui Leo adresată medicului, dupa ce și-a revenit din anestezie, a fost «Când pot să cânt?». Și după șase luni a urcat pe scenă. Dar boala a recidivat, au apărut metastaze – la cap, la glanda suprarenală, apoi din nou la cap, din nou la plămân. A trecut prin multe intervenții chirurgicale și le-a suportat cu încredere și curaj. A suportat stările chinuitoare date de chimioterapie, a încercat și varianta vaccinului cubanez, a făcut și imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a ținut departe de scena și de publicul care îl iubește. Poate că dragostea oamenilor (familie și fani) i-a dat forța de a merge mai departe și de a încerca pe propriul corp orice. Pentru că Leo vrea să cânte, el trăiește pentru și prin muzică: «Cât mă va ține Dumnezeu pe pământ vreau să cânt», spunea când nu era la tratament. Leo a fost mereu alături de cei care îl iubesc, adică pe scenă, în fața publicului, oriunde în țară cu medicamentele după el”, povesteau, în februarie inițiatorii unei campanii de strângere fonduri pentru tratamentul artistului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb