GALERIE FOTO – Tronsonul Buzești-Berzei al noului bulevard Uranus a fost deschis astăzi circulației

Publicat: 12/01/2014, 14:48
Actualizat: 01/02/2019, 03:04

Bucureștenii pot circula, de duminică după-amiază, pe tronsonul Buzești-Berzei al noului bulevard Uranus – care va face legătura între nordul și sudul Capitalei -, a anunțat primarul Sorin Oprescu, potrivit căruia Poliția a confirmat că siguranța rutieră pe respectiva arteră este asigurată.

Prezent în zona Berzei a tronsonului, primarul general al Capitalei a mai spus că bulevardul este realizat după un proiect al arhitecților și urbaniștilor din anii ’30.

Foto: Mihai Dăscălescu//Mediafax Foto

Lucrările au început în 2009, însă au fost oprite temporar după plângeri în instanță ale unor oameni „care nu vor să se modernizeze nimic în București”, a adăugat Oprescu.

Potrivit municipalității, lucrările la primul tronson al bulevardului au costat 130 de milioane de lei fără TVA.

Sorin Oprescu a precizat că în zonă vor circula cinci linii de tramvai și șase de autobuz, iar lucrările la bulevardul Uranus vor continua spre sud, inclusiv cu construirea tunelului pe sub Palatul Parlamentului, pentru care se așteaptă avizul necesar.

Foto: Mihai Dăscălescu//Mediafax Foto

Tronsonul Buzești-Berzei a rămas subiect de dispută între municipalitate și ONG-uri chiar și după finalizarea lucrărilor, primarul general Sorin Oprescu spunând „că totul este în deplină legalitate”, în timp ce președintele Asociației „Salvați Bucureștiul”, Nicușor Dan, susținea că nu se poate face recepția lucrărilor.

Oprescu a fost prezent vineri la efectuarea primelor probe ale tramvaielor care vor circula pe tronsonul Piața Victoriei – Vasile Pârvan. „Tot ce a fost făcut aici a fost făcut în deplină legalitate. (…) Sunt convins că circulația mașinilor în București va fi mult mai organizată de acum încolo”, a declarat primarul general.

Pe acest subiect, președintele Asociației „Salvați Bucureștiul” a spus că, în urma unei decizii din 6 ianuarie a instanței de judecată, care nu este definitivă, cele două autorizații de construire a șoselei au fost suspendate.

Foto: Mihai Dăscălescu//Mediafax Foto

„Decizia s-a referit și la cele două autorizații de construire. Șoseaua știm cu toții că există acolo, însă din punct de vedere juridic primăria nu o să poată să-i facă recepția. Este o șosea care există, dar ea este o construcție ilegală”, a declarat Nicușor Dan.

În replică, primarul Capitalei a arătat că este vorba de o suspendare doar până la judecarea „lucrurilor pe fond”, toate lucrările executate pe Șoseaua Buzești-Berzei fiind făcute în deplină legalitate.

Mai mult, primarul Sorin Oprescu a arătat că este convins că cei care vor judeca pe fond această cauză vor vedea utilitatea arterei și vor decide în mod corect.

Reprezentanții municipalității au precizat că, față de deciziile din 6 ianuarie ale instanței, Primăria Capitalei va exercita căile de atac prevăzute de lege.

Foto: Silviu Matei//Mediafax Foto

Buzești-Berzei-Uranus este un bulevard cu câte două benzi pe sens și bandă pentru bicicliști, cu trotuare cu o lățime cuprinsă între trei și cinci metri și linie de tramvai pe zona mediană, reprezentând o alternativă pentru Calea Victoriei și bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru și Dimitrie Cantemir.

Proiectul include și modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului și trotuarelor, înlocuirea, protejarea și modernizarea rețelei de canalizare și a rețelelor alimentare cu apă, dar și lucrări de realizare a iluminatului public.

Proiectul are trei etape, prima vizând tronsonul dintre Piața Victoriei – Vasile Pârvan, a doua, Vasile Pârvan – Piața George Coșbuc, iar a treia, Piața George Coșbuc – Gara Progresul.

În 2011, primarul Sorin Oprescu spunea că Bucureștiul va putea fi traversat de la nord la sud în 20 de minute, pe traseul Piața Victoriei – Piața Coșbuc, în urma lucrărilor la bulevardul Buzești-Berzei-Uranus – „cea mai mare operațiune urbană din ultimii 20 de ani”.

Foto: Silviu Matei//Mediafax Foto

Foto: Silviu Matei//Mediafax Foto

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului