GÂNDUL LIVE. Adrian Oros, ministrul Agriculturii: Am cerut ca piețele să rămână deschise / Monitorizăm din două în două zile prețurile / Toți cei din piețe trebuie să aibă măști și mănuși

Publicat: 13/04/2020, 12:00
Actualizat: 13/04/2020, 15:05

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre problemele producătorilor agro în perioada pandemiei de coronavirus și ce se va întâmpla în perioada Paștelui.

„Am cerut încă de la începutul crizei ca piețele agro să rămână deschise. Dacă se respectă normele date de autorități, în piețele agro comerțul se poate face mai sigur decât în altă parte. E singurul loc în care micii producători pot să vândă marfa. De aceea am ținut să trecem în Ordonanța Militară 8 aceste lucruri. Magazinele mici de la țară au rămas deschise.

Trebuiau proceduri unde se intră în piață, toți să aibă măști, mănuși, să se asigure o anumită distanță, care este regulamentară, impusă de autorități, exact cum se respectă aceste norme în marile magazine.

Despre stocurile de Paște: De la începutul crizei am început să monitorizăm stocurile. Au apărut stocuri la producători. Stocuri de lapte, legume, acum că se apropie Paștele oamenii încearcă să se aprovizioneze cu cele specifice. Cererea va fi crescută. După care ne întoarcem la situația dinainte de Paște. Monitorizăm din două în două zile prețurile la raft. Nu am constatat diferențe foarte mari.

Vă spuneam că producătorii noștri au stocuri mari și aruncă marfa, pentru că nu o pot vinde. Erau doar două modalități prin care producătorii pot desface produsele: magazinele agro și platforma unde pot pune datele de contact și să comercializeze retailerii produsele românești.

Am încercat să mijlocim întâlnirea între micul producător român și retailer. Încercăm să facilităm acest comerț direct”, a declarat Adrian Oros la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase