GÂNDUL LIVE. Fiica unui bărbat mort în urma incendiului de la Piatra Neamț, devastată de durere: „A ars! E groaznic!”

Publicat: 16/11/2020, 13:53
Actualizat: 16/11/2020, 17:19

Audierile continuă în cazul incendiului de sâmbătă seara de la secția de Antestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț.  10 pacienţi cu COVID-19, internaţi în secţia ATI, au murit într-un incendiu care a izbucnit în unul dintre saloane.

Procurorii au ajuns din nou la Spitalul Județean din Neamț, iar la sediul Poliției sunt audiate rudele persoanelor decedate în urma incendiu.

Astăzi sunt audiați martorii tragediei, mai exact asistentele, infirmierele, dar și rudele victimelor. Rudele victimelor au fost chemate să facă un test ADN pentru a putea fi identificate identitățile persoanelor decedate.

Fata uneia dintre victime, care avea tatăl internat în spital și care a murit în incendiu, a declarat, cu lacrimi în ochi, că nu întelege cum s-a putut întâmpla acest lucru.

„A ars! E atât de groaznic!”, a spus femeia.

Noi mărturii terifiante ale rudelor pacienților care au pierit în incendiul de la Piatra Neamț: „Muream și eu acolo lângă ea…”

Fiica uneia dintre pacientele decedate în incendiul de la SJU Piatra Neamț a povestit că mama ei era bine când a plecat de la spital și a mers acasă. Zece pacienți au pierit în focul de la secția ATI COVID a spitalului morții!

Mai mult, femeia spune că, dacă mama ei n-o trimitea după bagaje, „murea și ea acolo lângă ea”. Cumnata unui alt bărbat care a decedat a spus că acesta are o fiică în Italia, care va da în judecată spitalul!

Percheziţii până la 2 dimineața la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ: Anchetatorii au ridicat mai multe documente

Anchetatorii au desfăşurat percheziţii la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ de duminică, de la ora 18:30 şi până la ora 2:00 noaptea, ridicând mai multe documente necesare pentru stabilirea cauzelor incendiuluui de la Secţia ATI, soldat cu moartea a zece pacienţi şi cu rănirea a patru cadre medicale.

Percheziții la Spitalul Județean Piatra Neamț

„În cursul zilei de duminică, 15 noiembrie, la unitatea medicală a avut loc o percheziţie, efectuată în baza unui manadat emis de un judecător, pentru ridicarea mai multor documente necesare stabilirii cauzelor care au determinat producerea incendiului din secţia ATI. Percheziţia s-a derulat între orele 18,30 şi 2,00 noaptea, la serviciu fiind prezenţi toţi responsabilii, care le-au pus la dispoziţie organelor de anchetă toate documentele solicitate. Reprezentanţii SJU Piatra Neamţ cooperează cu toate instituţiile abilitate şi oferă întregul suport pentru ca anchetatorii să stabilească în cel mai scurt timp şi cât mai exact modul în care s-a produs tragedia din secţia ATI, în urma căreia zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru cadre medicale au fost rănite”, anunță unitatea medicală.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase