GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director Meteorologie Aplicată ANM: „Sperăm ca instabilitatea să își mai piardă din putere” / Cum va fi vremea în următoarele zile

Publicat: 20/07/2020, 13:03
Actualizat: 20/07/2020, 13:45

Florinela Georgescu, director Meteorologie Aplicată ANM, a anunțat, la GÂNDUL LIVE, cum va fi vremea în următoarele zile.

„Urmează azi până seara o instabilitate în partea de est, înțelegând zona Carpaților Orientali, care cuprinde zona largă a Moldovei, Transilvaniei. Vor fi afectate și cele două județe din Dobrogea.

Sperăm ca instabilitatea să își mai fi pierdut din putere. A intrat o masă de aer mai proaspăt, dar să trecem și de ziua de azi, ca să vorbim de o ameliorare a vremii.

„Rămânem cu acest tablou al vremii schimbătoare”

Începând de mâine, vom avea o vreme bună în partea de sud, iar în nord vor mai fi episoade de instabilitate. Rămânem cu acest tablou al unei vremi schimbătoare.

Fără să așteptăm însă acele temperaturi de record, 38-40 de grade, în luna iulie, nu cred că vom avea așa ceva”, a declarat Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Inundații în Capitală, duminică, după o ploaie torențială. Florinela Georgescu (ANM): „A plouat într-o seară, cât într-o lună!” (VIDEO)

O ploaie torențială a provocat inundații pe mai multe străzi din București, duminică seară, iar mai multe mijloace de transport în comun electrice  au rămas blocate pe traseu, din cauza apei.

Apa a depășit pe alocuri 50 de centimetri. „A plouat într-o seară, cât într-o lună!”, a declarat directorul ANM, Florinela Georgescu, la România TV.

Ca urmare, canalizările nu au mai făcut față precipitațiilor abundente care au durat aproximativ trei ore, iar mai multe străzi au fost inundate și traficul auto restricționat. Zeci de curți și subsoluri au fost inundate, în București și Ilfov.

În sectoarele 1 și 3, două mașini au fost avarite de pomii căzuți peste ele, din cauza vântului puternic.

Fundația Eco-Civica a postat pe pagina sa de Facebook imagini din sectorul 4, acolo unde bulevardul Tineretului a fost acoperit de apă, în dreptul Palatului Copiilor, iar troleibuzele 73, 74 și 76 nu au mai putut înainta.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase