GÂNDUL LIVE. Ministrul Economiei, despre măsurile de relaxare: „Până nu vom închide câteva cluburi celebre, lumea nu se va potoli/ Economia și-a revenit și a început să meargă”

GÂNDUL LIVE. Ministrul Economiei, despre măsurile de relaxare: „Până nu vom închide câteva cluburi celebre, lumea nu se va potoli/ Economia și-a revenit și a început să meargă”
Publicat: 17/07/2020, 12:41
Actualizat: 06/04/2021, 18:59

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, invitatul Emmei Zeicescu, vineri, la GÂNDUL LIVE, a criticat în termeni duri „jocul ”pe care PSD îl realizează în Parlament, în ceea ce privește legea carantinării și izolării, catalogându-l drept o bătaie de joc la adresa românilor. În același timp, ministrul spune că social-democrații nu și-au ales președintele printr-un congres.

„Atâta timp cât ai o majoritatea în Parlament formată din PSD și ALDE a fost greu. În Senat e o majoritate PSD, în interiorul PSD care îl contestă pe Marcel Ciolacu. Nu își mai pun odată data alegerilor. E o problemă de responsabilitate. Sunt iresponsabili. De ce să ne batem PSD cu PNL? Pe ce? Pe sănătatea românilor?”, a declarat Virgil Popescu.

În ceea ce privește responsabilitatea invididuală din ultima perioadă a pandemiei, ministrul se declară dezamăgit.

„Am crezut că oamenii vor înțelege că relaxarea e un lucru normal și că va trebui să respectăm anumite regului. Monitorizăm din două în două săptămâni și vom lua măsuri în funcție de ceeea ce se întâmplă. Până nu vom închide câteva cluburi celebre lumea nu se va potoli”, a mai spus ministrul.

Cât privește informația din spațiul public cu închiderea tereselor, Ministrul Economiei a dezmințit informația, subliniind că „încercăm să stabilizăm zona de teresa, apoi vom deschide și restaurantele”.

Economia în România

În ceea ce privește sectorul economic din România, ministrul Popescu a subliniat că avem o creștere economică mică, în ciuda tuturor problemelor cauzate de pandemie

„Economia în România nu a fost în lockdown, cum au fost economiile țărilor din Vest. La noi a fost într-un lockdown parțial. A fost afectat sectorului turismului, școlile, grădinițe. Am avut probleme cu industria auto care a fost închisă o perioadă din timp. Economia și-a revenit și a început să meargă. Încasările  la buget din cursul lunii iunie au fost mai mari decât în luna iunie a anului 2019”, a mai declarat Virgil Popescu.

Domeniul HORECA

În ceea ce privește deschiderea restaurantelor din toamnă, ministrul spune că există o posibilitate și că ordinul de ministru comun e pregătit: „De două săptămâni avem ordinul pregătit.Însă așteptăm să scadă numărul de cazuri după evaluările epidemiologice. Cei din HORECA ar trebui să se gândească să respecte măsurile de protecție. Ei trebuie să fie principalii vectori de respectare a măsurilor de protecție”.

Legea privind carantina și izolarea a fost adoptată joi seară de Senat, în calitate de cameră decizională. Raportul legii a fost modificat miercuri seara de senatorii juriști, care au adoptat mai multe amendamente. După adoptare, proiectul stă la Parlament două zile, termen pentru contestarea la CCR. După cele 2 zile, legea va fi trimisă la promulgare. De asemenea, după promulgare, legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Știre în curs…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping