GÂNDUL LIVE | Ștefan Mandachi, antreprenor: Suceava devine noua Lombardie! Situația este foarte gravă!

Redactor:
Gandul

Antreprenorul Ștefan Mandachi a avertizat, la GÂNDUL LIVE, că Suceava riscă să devină „a doua Lombardie”, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus și situația se va propaga rapid în toată țara.

„Este ciudat să fiu obiectiv acum, pentru că am fost la telefon cu medicii, deoarece mulți medici sunt cazați la noi la hotel. Eu până ieri am avut sentimentul că lucrurile sunt sub control. Sunt în casă de 5 zile, nu pot să ies, în telefoane non stop. Îi văd speriați pe oameni. Avem nevoie de niște lideri, care să facă ordine în Suceava, deoarece devenim Lombardia României, dacă nu suntem deja!

Cred că motivul mai important e că nu s-au luat măsuri înainte de a se ajunge în această situație, nu am nimic cu ei, nu sunt vinovați că merg în spital. Oamenii au mințit, vor răspunde legal, dar nici cadrele medicale nu trebuiau să îi primească fără protecție.

Noi trimitem mâncare către cadrele medicale din spitale, e o harababură totală și la Suceava și Rădăuți, trebuie să atragem donatori cu produse, apă etc. Din 54 de restaurante avem un singur restaurant care funcționează doar pentru Poliție, DSP, cei din prima linie, sucevenii să fie în prima linie, chiar dacă stăm blocați în casă. Nu trebuie să încurcăm cadrele medicale. Nu vreau să ies din casă, dar pot să ajut de la un birou.

Azi mi-a zis un medic că are nevoie de minți limpezi, că el nu mai e lucid. E presiunea medicală, în Suceava nu știm cine e infectat și cine nu. Pare o glumă dar e foarte dramatic. Ei sunt în linia I, sunt supuși terorii că au Covid, au presiunea penală. Fac apel către toți antreprenorii să se concentreze către Suceava, dar dacă va fi un Bergamo se va ajunge către toată țara!

Suntem în mare impas. Am evitat să strâng fonduri, dar mâine demarez campania de donații. Lucrăm la un clip, oamenii să dea câte 10 euro, pentru că Suceava e izolată și pe timp de pace, să dăm dovadă de solidaritate, dacă avem măști, combinezoane, să trimitem. Dintr-o mie, 3% vor supraviețui, dacă nu avem ce ne trebuie! Dacă se întinde, să dăm de la Suceava ventilatoare către alte zone!

Mâine încep campania și banii merg spre Crucea Roșie Suceava, iar ei canalizează banii: ventilatoare, măști, combinezoane!”, a declarat Ștefan Mandachi la GÂNDUL LIVE”, a declarat Mandachi la GÂNDUL LIVE.

Inchide