GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE: „Avem o situație aparte, nu știu de ce Iohannis și PNL vor cu obstinență să mergem la vot, în 27 septembrie…”

GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE: „Avem o situație aparte, nu știu de ce Iohannis și PNL vor cu obstinență să mergem la vot, în 27 septembrie...”
GÂNDUL LIVE. Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE: „Avem o situație aparte, nu știu de ce Iohannis și PNL vor cu obstinență să mergem la vot, în 27 septembrie...”
Publicat: 03/08/2020, 12:58
Actualizat: 03/08/2020, 15:29

Tudor Ionescu, secretar general adjunct ALDE, a dezbătut, la GÂNDUL LIVE, problema organizării alegerilor locale în toamnă, care ar implica un risc major în contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

„Chiar acum este comisia juridică la Primăria Generală, se discută toate măsurile. Am discutat despre suma de 115 milioane de euro, care ar urma să ajungă la familia Constanda, o moștenire lăsată de Traian Băsescu. Se poate pune poprire pe conturile PMB. PNL și USR continuă această alianță și în detrimentul bucureștenilor. Poprirea va avea consecințe dramatice.

Ar fi ca o firmă care nu mai are acces la conturile sale. Au niște conturi care sunt blocate, până când acea sumă de 115 milioane de euro nu este retrasă din conturi, așa cum a decis o instanță judecătorească.

Băsescu a decis că niște hectare confiscate în regimul comunist pot fi compensate cu unele din urban, ceea ce nu este legal.

„PNL nu are nici măcar un candidat liberal!”

PNL nu are niciun măcar un candidat liberal, electoratul liberal nu este reprezentat de niciunul dintre aceștia, putem să îi luăm pe rând.

Mai avem anul acesta o situație cu totul aparte, nu înțeleg de ce Iohannis și PNL vor să mergem la vot cu obstinență, în 27 septembrie, dacă școlile vor fi deschise, nu știm…Expunem cetățenii la un risc. Iohannis spune că a merge la vot seamănă cu o vizită la hypermarket.

Nu înțeleg de ce există această obstinență, pe care o remarcăm încă de la începutul crizei, punând în detrimentul cetățenilor această dorință pentru alegeri.

Intru cu masca, trebuie să prezint buletinul, trebuie să o dau jos, pentru a confirma că sunt eu. Acea o secundă , 1.000 de secunde, dacă e un asimptomatic, pentru că nu se fac teste, pentru că ele costă 340 lei unul, deși în alte state sunt gratuite… Persoana asimptomatică poate supune la un risc restul persoanelor. Ei continuă să meargă spre alegeri locale, deși nu știu nici dacă se deschide anul școlar și sub ce formă.

„Nimic mai presus decât sănătatea oamenilor!”

În Irlanda s-a ajuns la concluzia că nu se poate face școală online 100%. Dar cum vom deschide școlile, mi se pare mult mai important. Vorbim de milioane de elevi ale căror alocații nu vor fi dublate, ci crescute cu un amărât de 20%. Dar ei cum se vor dezvolta ca persoane? Asta e important, nu alegerile locale. Eu personal nu reușesc să înțeleg.

Nimic nu e mai presus decât sănătatea cetățenilor. Gândiți-vă prezența la vot cât de scăzută va fi. Va fi un 5-7%. Ce legitimitate vor avea acești aleși locali, în fața cetățenilor? Care vor spune că „noi nu te-am votat”?

Sunt de acord cu votul online și prin corespondență – s-au înscris însă foarte puțini, undeva la 2.000. Votul online este folosit doar în Estonia, unde cultura digitală reprezintă însă un vârf de lance. Nu uitați însă ce s-a întâmplat la europarlamentarele din 2019, deși urnele se închideau la 21.00, la 21.30 încă se vota…Nu mergea totul din punct de vedere electronic. Dacă sunt convins că votul meu este securizat, sunt convins că voi alege această variantă”, a spus Tudor Ionescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
Cea mai profitabilă investiţie: cine cumpără acţiuni de 5.000 de lei câştigă cel puţin 500...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, reacție neașteptată după accidentul în care a murit iubitul ei, Mădălin Paul Păduran! Gestul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui...
Călin Donca, milionarul excentric ce și-a pierdut mașinile de lux. Cât valorau „bijuteriile”
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Ziua în care a fost creat unul dintre cele mai puternice droguri psihedelice: „Într-o stare...