GÂNDUL NEWS. Angajații din transporturile aeriene au avut cele mai mari creșteri salariale în 2021

Publicat: 14/01/2022, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai interesante cinci subiecte ale momentului.

Aproape jumătate de milion de lei amenzi de la ANPC

Aproape jumătate de milion de lei amenzi de la ANPC pentru furnizorii de energie electrică și gaze care nu au aplicat în luna noiembrie schema de plafonare și compensare. Mai mult, Ministrul Economiei anunță că va propune în ședința de Guvern adoptarea unei ordonanțe de urgență care să prevadă sancțiuni de cel mult 4% din cifra de afaceri la furnizorii de energie electrică și gaze care nu au scăzut din facturile românilor plafonarea sau compensarea prețurilor.

Săptămâna viitoare voi propune guvernului sancțiuni drastice pentru cei care nu respectă legea. Pentru că pentru furnizarea de bunuri, ieri am spus că avem o OUG la care cei care practică aceste măsuri, mai puțin legale de promovare pot fi sancționați cu 4%, până la 2 milioane de euro, nu pot să accept că un furnizor de energie care afectează nu unul, nu 10, mii sau sute sau milioane de oameni, vor plăti amenzile reglementate de ANPC.

ANPC a identificat peste 2.000 de sesizări anul trecut, iar în ultima săptămână 450 de sesizări cu privire la erorile și modalitățile prin care cetățenii au primit facturi mai mari la energie. Cea mai mare amendă a fost de 50.000 de lei. Situația va fi remediată în cel mai scurt timp, iar oamenii nu vor fi nevoiți să achite facturile sau penalitățile pentru neplată. (Mai multe detalii aici…)

Gazele au umflat inflația în 2021

Rata anuală a inflației a urcat la 8.19% în luna decembrie, de la 7,8% în luna noiembrie. Asta deși proiecția BNR era de 7,5%, însă valul de scumpiri a dat peste cap economia. Gazele s-au scumpit cu peste 50%, mărfurile nealimentare cu peste 10%, mărfurile alimentare cu aproape 7%, iar serviciile cu aproximativ 5%, față de decembrie 2020. (Mai multe detalii aici…)

Pensionarii, cu toți banii în conturi

Poșta Română a finalizat cu trei zile înainte de termenul comunicat distribuirea pensiilor din sistemul public pentru luna ianuarie. Beneficiarii care nu au fost găsiți acasă își pot încasa banii de la ghișeele oficiilor poștale, până în data de 18 ianuarie. Față de intervalul obișnuit, Poșta Română a distribuit pensiile într-un interval de doar 8 zile lucrătoare. (Mai multe detalii aici…)

Angajații din transporturile aeriene au avut cele mai mari creșteri salariale

În noiembrie 2021, salariile s-au mărit cu aproape 35 de procente, de la aproximativ 4.300 de lei la aproape 5.800 de lei, conform datelor Institutului Național de Statistică. În aceeași perioadă salariul mediu net pe economie a crescut cu aproape 7%. În topul creșterilor salariale din ultimul an, după cele din transporturi aeriene, se află silvicultura si exploatarea forestieră, cu o apreciere de 33%, fabricarea de mașini, utilaje și echipamente, cu o creștere de 19,5% și domeniul agricultură, silvicultură și pescuit cu 15%. (Mai multe detalii aici…)

Vremea se încălzește, însă vântul continuă să bată cu putere în toată țara

Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de vânt puternic, valabil de vineri până sâmbătă dimineața în 13 județe. La munte, la altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor ajunge până la 140 km/h și vor viscoli zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade Celsius, iar minimele din timpul nopții vor fi cuprinse în general între -10 și 0 grade. În același timp, până sâmbătă seara este în vigoare un cod galben de vânt în șapte județe din Nord-Estul și Estul țării, acolo unde vântul va avea intensificări cu viteze de până la 90 km/h.

Nici în restul zonelor țării nu va fi mai bine din punct de vedere al vântului pentru că vor fi intensificări local în Sudul, Sud-Estul și Centrul țării și izolat mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă, în această noapte, se va forma polei. (Mai multe detalii aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...