GÂNDUL NEWS. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, s-a vaccinat împotriva COVID

Publicat: 24/11/2021, 20:30
Actualizat: 25/11/2021, 18:15

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 19.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

1. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, s-a vaccinat împotriva COVID

A refuzat să dea alte detalii atunci când a fost întrebat de reporteri despre vaccinul pe care l-a făcut. Patriarhul a făcut declarația la Parlament, la finalul ședinței solemne a legislativului cu ocazia Zilei Naționale. (Mai multe detalii aici…)

2. Tichetele de vacanță revin din 2022

Potrivit programului de guvernare, voucherele de vacanță se vor da de anul viitor, asta după ce au fost sistate pentru anul 2021. De aceste tichete pot beneficia, pe lângă bugetari, și angajații firmelor private, iar statul va acoperi contravaloarea lor. Utilizarea voucherelor va fi limitată pentru pensiunile agroturistice și stațiunile balneare, însă nu vor mai fi valabile și pentru plata sejururilor de pe litoral. (Mai multe detalii aici…)

3. Nu vor fi probleme la alimentarea cu gaze în această iarnă

Ministrul desemnat al Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că nu există niciun risc, fiind doar un zvon care a apărut periodic pentru a crește prețul gazelor pe bursă. Ministrul susține că Guvernul are de fiecare dată un plan de rezervă. (Mai multe detalii aici…)

4. Audieri pe bandă rulantă în Parlament

Miniștrii Guvernului Ciucă au primit, rând pe rând, avize favorabile de la comisiile parlamentare de specialitate. În timpul audierilor lui Sorin Grindeanu, parlamentarii AUR au ridicat problema că este primul premier care a fost demis de propriul partid, însă președintele de ședință a cerut să li se închidă microfonul. În timp ce Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a susținut că este nevoie de o nouă lege a educației naționale, Adrian Câciu, șeful finanțelor a anunțat că nu s-a considerat niciodată un Harap Alb. Și Adrian Chesnoiu, ministrul desemnat al Agriculturii, s-a încurcat în timpul discursului. Acesta a spus că „strategia europeană de la furcă… de la fermă la furculiță are o viziune care a născut foarte multe rumori”. De asemenea, Adrian Chesnoiu a mai zis la audieri că „totul crește din pământ, dar tot în pământ ne întoarcem”. (Mai multe detalii aici…)

5. Mama Alexandrei Măceșanu, din nou în lacrimi

La termenul de astăzi din dosarul Caracal, între mama Alexandrei și avocata familiei Luizei Melencu a existat un conflict, aplanat spre final. La termenul de la Tribunalul Olt, au fost audiați trei martori, printre care Remus Rădoi, bărbatul la care ar fi apelat polițiștii, în 2019, pentru căutarea Alexandrei Măceșanu, fostul iubit al Luizei Melencu și un taximetrist. Următorul termen a fost stabilit pentru 17 decembrie. (Mai multe detalii aici…)