Generalul Ion Mihai Pacepa, verificat dacă există pe listele electorale permanente. Care este rezultatul

Generalul Ion Mihai Pacepa, verificat dacă există pe listele electorale permanente. Care este rezultatul
Publicat: 07/08/2012, 23:52
Actualizat: 29/07/2014, 19:19

Fostul șef al Departamentului de Informații Externe din perioada 1968-1978, generalul Ion Mihai Pacepa, figurează pe listele electorale permanente la sectorul 1 al Capitalei pentru că „are tot dreptul”, având în vedere că nu este deținător al unui pașaport de reședință în străinătate și are cetățenie română, au declarat pentru gândul reprezentanți ai Primăriei Sectorului 1.

„S-a verificat și este (Ion Mihai Pacepa – n.n.) pe listele electorale permanente. Nu există documente că el are pașaport de reședință în străinătate, pentru a fi scos de pe aceste liste. Trăiește, are cetățenie română, nu există acte că și-ar fi pierdut cetățenia română. Are tot dreptul să fie pe lista electorală”, a declarat pentru gândul Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al primarului Sectorului 1.

La începutul ședinței de marți a Guvernului, premierul a cerut miniștrilor implicați să verifice rapid, prin „mijloace administrative”, dacă pe listele electorale permanente s-au aflat la data referendumului și persoane decedate sau fără cetățenie, arătând că un „mini-recensământ” nu mai poate fi organizat deoarece „boicotul” continuă.

„Dacă veți reuși, fără să-l supărați pe președintele suspendat, să îi scoateți de pe listă și pe generalul Pacepa și pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decât în beneficiul și spre deliciul mass-media”, a spus Ponta.

Dan Șova, nominalizat ca ministru pentru relația cu Parlamentul, a declarat săptămâna trecută că România s-a aflat până în acest moment într-o situație extrem de dificilă, întrucât listele electorale permanente nu au fost actualizate în ultimii 20 de ani, în conformitate cu prevederile legale, ajungându-se la situația ca fostul general Pacepa să se regăsească pe listele de la Liceul Caragiale.

Primarul Scripcaru a verificat personal: Elodia nu e pe liste la Brașov

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat pentru gândul că a verificat personal și a văzut că numele avocatei Elodia Ghinescu nu apare pe listele electorale permanente de la Brașov.

„Am mai fost întrebat în legătură cu prezența acestui nume pe listele electorale permanente. Am verificat personal și am văzut că acest nume nu apare pe listele permanente care au stat la baza referendumului. Persoana (Elodia Ghinescu – n.n.) a fost declarată decedată și a fost radiată de pe listele permanente. La Primăria Brașov chiar funcționează sistemul prin care persoanele care sunt decedate sunt scoase de pe listele permanente”, a declarat pentru gândul primarul George Scripcaru.