Gigi Becali a încercat duminică noapte să plece în Israel. Polițiștii l-au oprit la Otopeni. Prima reacție a patronului Stelei

Gigi Becali a încercat duminică noapte să plece în Israel. Polițiștii l-au oprit la Otopeni. Prima reacție a patronului Stelei
Publicat: 20/05/2013, 20:00
Actualizat: 13/01/2020, 12:27

Gigi Becali a fost oprit duminică seara de polițiștii de frontieră, în timp ce încerca să părăsească țara cu destinația Israel. Luni ar urma să se dea sentința finală în dosarul schimbului de terenuri, în care Gigi Becali este inculpat. Luni dimineață, Gigi Becali a declarat că voia să iasă puțin din țară doar câteva ore să se roage la Mormântul Sfânt pentru un verdict favorabil în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN. Citiți mai jos tot ce a declarat Gigi Becali.

UPDATE: Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Editorialistul gândul, Cristian Tudor Popescu, a comentat decizia și a amintit că, în urmă cu 12 ani, a scris despre afacerea terenurilor. „Atunci dl. Becali m-a amenințat cu moartea”.

LIVE: Primele cuvinte ale lui Becali// Cristian Tudor Popescu, despre condamnarea lui Gigi Becali

Destinație: Israel

România nu are acord de extrădare cu Israel. Patronul Stelei a fost condus la Parchetul General, unde a dat explicații. Gigi Becali ar fi trebuit să anunțe autoritățile înainte de a părăsi țara, însă nu a făcut-o. Legea spune că patronul Stelei „trebuia să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile și n-are voie să părăsească teritoriul României, fără acordul serviciului de probațiune” (extras din Noul Cod Penal, capitolul „Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere).

UPDATE 1.09 Gigi Becali este cercetat pentru înșelăciune și abuz în serviciu într-un nou dosar, au declarat pentru Mediafax surse judiciare

Gigi Becali a fost oprit de polițiști, duminică noapte, pe Aeroportul „Henri Coandă”, de unde voia să plece din țară, și a fost dus la Parchetul ICCJ, fiind cercetat pentru înșelăciune și abuz în serviciu într-un nou dosar, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, polițiștii au pus în executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele lui Gigi Becali, acesta fiind dus la Parchetului instanței supreme pentru a i se aduce la cunoștință că are interdicție de a părăsi țara. Gigi Becali ar fi cercetat pentru înșelăciune și abuz în serviciu într-un dosar privind Avicola Iași.

Sursele citate au precizat că Becali a plecat de la Parchetul instanței supreme în jurul orei 00.30, el urmând să fie rechemat pentru alte proceduri în acest caz la sediul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Deputatul PNL George Becali arăta în declarația de avere semnată în 18 decembrie 2012 că deține 85,7% din acțiunile de la SC Avicola Iași SA, în valoare de 25.064.765 de lei, 71,5% din acțiunile SC Arcom SA în valoare de 1.835.702 de lei, 90,7% din acțiunile SC UM Drăgășani în valoare de 8.136.460 de lei, dar și 33,33% din acțiunile European Imob. Develop cu o valoare de 128.400 de lei.

Completul de cinci judecători de la instanța supremă a încheiat în 14 mai discuțiile în recursul făcut de procurorii anticorupție împotriva deciziei prin care Gigi Becali și celelalte persoane judecate în dosarul schimbului de terenuri cu MApN au fost achitate, fiind așteptat să dea luni verdictul final.

Procurorii DNA au cerut condamnarea la pedepse cu închisoarea a lui George Becali și a celorlalți inculpați, în vreme ce apărătorii acestora au arătat că, în raport de probele anchetatorilor și de situația juridică a celor două terenuri vizate, se impune achitarea clienților lor pentru acuzațiile aduse de anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, și Dumitru Cioflină au fost achitați, în 24 mai 2012, de instanța supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali și Ministerul Apărării Naționale, decizia fiind atacată cu recurs de către procurori.

Astfel, George Becali a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, Victor Babiuc și fiica lui, Ioana, pentru luare de mită și, respectiv, complicitate la luare de mită, iar Dumitru Cioflină pentru abuz în serviciu. Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanței supreme, care va da o sentință definitivă în acest dosar.

Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roșia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafața totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecință prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

UPDATE 9.06 Gigi Becali spune că voia să iasă din țară doar pentru câteva ore pentru a se ruga la Mormântul Sfânt. Patronul Stelei se află în această dimineață în București, la vila sa din Strada Alexandru.

„Interdicția au pus-o procurorii cu două ore înainte. Eu nu știam, habar n-aveam. Vezi Doamne, mandat de aducere pentru o infracțiune. SRI-ul ce a zis: băi, Becali vrea să plece. Dacă se întâmplă ceva la Înalta Curte, să nu se zică „Serviciile ce păzeau?” Ce contează că facem un abuz?” a declarat Becali, în această dimineață. În privința noului dosar, Becali s-a mărginit să spună:”Avicola Iași care m-a costat 15 milioane de euro … procurorul zice că am făcut abuz în convenție”.

LOTO, LOTO 6/49. Numerele extrase la LOTO pe 19 mai. Report uriaș la LOTO 6/49. S-a câștigat la Noroc. Numerele extrase frecvent

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Trafic restricționat în Capitală, în weekend, de Florii: Ce a transmis Arhiepiscopia Bucureștilor
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine